بهگزارش روز سه شنبه گروه فرهنگي ايرنا از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، محمد محبخدايي، معاون گردشگري و محمدحسن طالبيان معاون ميراثفرهنگي كشور با مديران شبكههاي راديويي، حميد شاهآبادي معاون صداي سازمان صدا و سيما و مجيد خدابخش استاندار آذربايجان شرقي در جلسه اي به بحث و بررسي راه اندازي راديو گردشگري پرداختند.
محب خدايي در اين نشست گفت: شاهد همكاري خوب بين صدا و سيما و سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري هستيم كه بهطور حتم نتايج خوبي را بهدنبال خواهد داشت.
او افزود: در سال 2018 دو رويداد مهم را با عنوان «تبريز 2018» (تبريز، پايتخت گردشگري جهان اسلام) و همدان پايتخت گردشگري آسيا داريم از اين رو بايد بتوانيم براي سفر به استانهاي آذربايجان شرقي و همدان در تابستان يك موج گردشگري ايجاد كنيم.
محب خدايي تصريح كرد: گردشگري يك حوزه فرابخشي است و براي رونق اين صنعت ساير دستگاهها نيز بايد همكاري كنند و سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري به عنوان متولي گردشگري در كشور يك هماهنگكننده است.
وي خاطرنشان كرد: بر اساس توافق رئيس سازمان صدا و سيما و رئيس سازمان ميراثفرهنگي مقرر شده است تا موضوع گردشگري در برنامههاي راديويي و تلويزيوني پررنگتر شود و صدا و سيما در اين خصوص بهصورت جديتري ورود پيدا كند تا مقدمهاي براي ايجاد و راهاندازي شبكه تلويزيوني گردشگري باشد.
معاون گردشگري سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در ادامه به ميراث ناملموس بهعنوان يك عامل مهم در جذب گردشگر اشاره كرد و افزود: توجه به ميراث ناملموس ميتواند به جذب هرچه بيشتر گردشگر در قالب برگزاري رويدادهاي فرهنگي و جشنوارهها كمك كند.
**معاون صداوسيما : راهاندازي راديو گردشگري را جدي دنبال مي كنيم
معاون صداي سازمان صداوسيما نيز در اين نشست گفت: عزم جدي مسئولان سازمان ميراثفرهنگي از جمله معاون گردشگري براي راه اندازي راديو گردشگري براي ما يك تكليف ايجاد ميكند كه اين موضوع را بهصورت جدي دنبال كنيم.
شاهآبادي افزود: تجربه نشان ميدهد كه در خصوص گردشگري، عزم جدي در ميان همكاران ما در معاونت صدا وجود داشته است و شبكه هاي مختلف راديويي در اين خصوص به توليد برنامه پرداخته اند.
وي ادامه داد: در جايي كه ما سروكارمان با آحاد مردم است هيچچيزي بهاندازه رسانه نميتواند در اين خصوص نقشآفريني كند، موضوع گردشگري بسيار با اهميت است و با توجه به تأكيد اسناد بالادستي از جمله سند چشمانداز 20 ساله نظام كه دستيابي به 20ميليون گردشگر خارجي تا سال 1404 را به ما تكليف كرده است، آماده هرگونه همكاري در اين خصوص هستيم.
شاهآبادي گفت: در بسياري از موقعيتهاي سفر آنچه كه در دسترس مسافران است، راديوست و اين رسانه ميتواند اطلاعات لازم را به گردشگران و مسافران در ساعات مختلف شبانهروز منتقل كند.
وي تاكيد كرد: اين آمادگي را داريم كه بعد از ماه مبارك رمضان و از ابتداي تيرماه، راديو گردشگري را راه اندازي كنيم كه اين راديو ميتواند در فصل تابستان به صورت سراسري به پخش برنامه اقدام كند.
معاون صدا و سيما خاطرنشان كرد: بعد از پخش آزمايشي اين راديو در سه ماهه تابستان، آمادگي داريم تا بعد از تأمين زيرساختهاي لازم، راديو گردشگري بهعنوان هفدهمين راديو بهصورت رسمي و دائمي فعاليت خود را آغاز كند.
در اين نشست معاون ميراث فرهنگي كشور، تعدادي از مديران كل معاونت گردشگري سازمان ميراثفرهنگي و مديران شبكههاي راديويي نيز به بيان ديدگاهها و ارائه نظرات خود پرداختند.
چندي پيش علي اصغر مونسان معاون رئيسجمهوري و رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در گفت و با ايرنا از تفاهم با صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران براي ايجاد يك شبكه تلويزيوني مستقل گردشگري خبر داده بود.
او گفته بود: با رئيس سازمان صدا و سيما تفاهم كرديم تا يك شبكه تلويزيوني گردشگري راهاندازي كنيم. اگر بتوانيم اين طرح را عملي كنيم يك كار ماندگار اتفاق ميافتد. كليات موضوع مورد قبول رئيس صدا و سيما (عبدالعلي علي عسكري) واقع شده، به اين ترتيب كه در يكي از شبكههاي سراسري سيما، دو تا سه ساعت در روز به تبليغ گردشگري اختصاص پيدا كند و اگر نتايج مثبتي حاصل شد و جواب داد آن شبكه به طور كلي به «شبكه گردشگر» تبديل شود.
به گزارش ايرنا، فعلا راديو پيام، ايران، فرهنگ، قرآن، معارف، جوان، ورزش، سلامت، اقتصاد، نمايش، آوا، صبا، تلاوت، گفتگو، مناسبتي و برون مرزي، 16 شبكه راديويي سراسري معاونت صداي سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران هستند.
فراهنگ**3079**1055
تهران- ايرنا- پس از تفاهم مسئولان ميراث فرهنگي و سازمان صدا و سيما براي راه اندازي شبكه تلويزيوني گردشگري، دو طرف براي شروع به كار راديو گردشگري در تيرماه توافق كردند.