۸ خرداد ۱۳۹۷، ۲۰:۵۵
کد خبر: 82929711
T T
۰ نفر
تركيه با تروريست ها در شمال سوريه  همدست است

دمشق- ايرنا-پايگاه خبري 'شام نيوز' سوريه نوشت: روند تحولات جاري در شمال سوريه پس از نشست آستانه و استقرار 12 پست بازرسي تركيه در حومه شهرهاي ادلب و حلب حاكي از همدست بودن آنكارا با گروه هاي تروريستي در شمال سوريه مي باشد.

به گزارش ايرنا، 'شام نيوز' سه شنبه در گزارشي افزود: به دنبال تحولات اخير ميداني در سوريه، دخالت هاي زميني شكل گرفته در اين كشور به نام تركيه و عربستان ثبت شده است.همان تركيه اي كه همواره از تروريسم حمايت كرده و زمينه ورود تروريست ها به شمال سوريه را فراهم آورده و تجهيزات نظامي در اختيارشان قرار داده است.
آنكارا به طور علني نسبت به كم رنگ شدن بحران سوريه به شدت ابراز نگراني كرده است. تركيه از همان ابتداي آغاز بحران سوريه نگران تجزيه اين كشور و قدرت گرفتن كردها در آن بود و به همين دليل از هر فرصت براي دستيابي به يك راه حل دوجانبه با دولت سوريه پافشاري مي كرد اما پس از شكست در اين زمينه از گروه هاي تروريستي در اين كشور حمايت كرد.
'شام نيوز' افزود: ازسوي ديگر شبه نظاميان كرد به بهانه ادامه نبرد با گروه تروريستي داعش توانستند به پيشروي خود در استان الحسكه در شمال شرق سوريه ادامه دهند و پس از تسلط بر شهر تل ابيض قلمرويي براي خود در شهر عين العرب در استان حلب تشكيل دهند.
در نتيجه آن تشكيلات نظامي به اصطلاح 'يگان هاي حامي كردها' در اوايل ژوئيه سال 2015 بر بيش از 400 كيلومتر از مرزهاي سوريه با تركيه تسلط يافت كه شامل تمامي مرزهاي واقع در منطقه ميان شرق رود فرات مي شد كه از الحسكه تا شهر جرابلس به علاوه شهر عفرين و حومه آن در استان حلب امتداد مي يافت.
براساس اين گزارش، ارتش اشغالگر تركيه به بهانه در امان ماندن كشورشان از خطر تروريسم برپايه توافق به عمل آمده در گفت وگوهاي نشست آستانه پايتخت قزاقستان پست هاي بازرسي تشكيل داد.
به نوشته اين گزارش ، تركيه در مجموعه 9 پست بازرسي تشكيل داد كه شامل سه پست در عندان واقع در حومه شمالي حلب، سه پست در حومه غربي حلب، يك پست در تله العيس در جنوب حلب و دو پست در تل الطوقان و حومه معره النعمان در شرق ادلب مي شود.
مركز رسانه اي وابسته به گروه هاي تروريستي تصاويري از يك ستون نظامي شامل بيش از 50 دستگاه خودروي نظامي تركيه به همراه عناصر گروه تروريستي 'جنبش احرار الشام' را منتشر كرد كه نشان مي داد اين ستون با عبور از مرزهاي سوريه و تركيه رهسپار شهر مورك در حومه شمالي حماه است.
به نوشته شام نيوز، تركيه نهمين پست بازرسي خود را 2 روز پس از نشست روساي جمهور تركيه، روسيه و ايران در آنكارا برپا كرد كه هدف از برگزاري آن بررسي پرونده سوريه و تاكيد بر ادامه روند نشست آستانه بود و همزمان با آن گروه هاي مسلح از بيم پيشروي ارتش سوريه به سوي آنان به عشاير شمال سوريه دستور دادند تا خواستار سرعت يافتن استقرار پست هاي بازرسي از سوي تركيه شوند.
اين بدان معناست كه تروريست هاي شمال سوريه براي در امان ماندن از حملات ارتش سوريه چشم اميد به تركيه دوخته اند.
ارتش تركيه برهمين اساس نيروهايش را وارد نقاط بازرسي جديد كرد كه براساس توافقنامه امضا شده در شهر آستانه در مناطق حومه ادلب توزيع شده اند و بدين ترتيب آنكارا در چارچوب اجراي مناطق 'كاهش تنش' 12مركز بازرسي مستقر كرد و هرچند هدف اعلام شده براي اين اقدام كاهش تنش در منطقه قلمداد شده اما واقعيت كاملا برعكس اين موضوع است.
براساس اين گزارش، تركيه در ابتداي استقرار نقاط بازرسي كاملا زمام امور را در اختيار گرفت اما پس از استقرار دوازدهمين پست بازرسي تركيه مشكلات به طور ناگهاني نمايان شدند و افراد ناشناس به سمت پست هاي بازرسي تيراندازي كردند به گونه اي كه برخي از اين حملات منجر به زخمي شدن شماري از سربازان تركيه شد.
تركيه پس از اين حملات ادعايي، از روسيه خواست تا با دمشق پرواز بالگردهايش بر فراز ادلب را هماهنگ كند تا بتوانند در هنگام حملات مشكوك افراد ناشناس به نيروهايش به پرواز درآيند.
تركيه در واقع پس از حملات ناشناخته مشكوك شكل گرفته عليه پست هاي بازرسي، چنين درخواستي را مطرح كرد و قبلا در نشست اخير آستانه چنين موضوعي مطرح نشده است.
شام نيوز افزود: حملات ناشناخته مشكوك ياد شده به شكل ساختگي شكل گرفتند تا تركيه بتواند به هدف موردنظر خود تحقق بخشد و به طور كامل بر منطقه ادلب و حريم هوايي آن تسلط يابد تا گروه هاي تروريستي در اين استان بتوانند به حيات خود ادامه دهند يعني در واقع همان گروه هايي كه توسط تركيه بار ديگر سازماندهي شده اند و در نتيجه اين گروه ها بتوانند زير چتر حمايتي تركيه در قلمرو وسيع تري به فعاليت هايشان ادامه دهند.
نيروهاي تركيه در واقع به طور رسمي نخستين مرحله استقرار خود را در مناطق تحت نفوذ گروه هاي مسلح در 13 اكتبر 2017 ( 21 مهر 96 ) آغاز كردند و همزمان با آن اولين ستون نظامي از نقطه كفرلوسين در مرز سوريه، تركيه در شمال ادلب وارد شد كه شامل خودروهاي نظامي ، تانك ها و زره پوش هاي سنگين بود.
اين ستون رهسپار خط مقدم جبهه واقع در ميان حومه حلب و منطقه عفرين شد كه قبل از آن از سوي هيات هاي اعزامي تركيه به همراه عناصر گروه تروريستي تحريرالشام مورد بازديد و شناسايي قرار گرفته بود و بدين ترتيب تصميم گرفته شد تا نيروهاي تركيه به تدريج 12 پست بازرسي از شمال ادلب تا جنوب آن مستقر كنند.
پيروزي هاي ارتش سوريه گروه هاي تروريستي را واداشت تا زير نقاب ترك ها در ادلب مخفي شوند و به همين منظور ارتش اشغالگر تركيه حوادث تيراندازي ساختگي به راه انداخت به گمان اينكه مي تواند بقاي اين گروه ها را تضمين كند و مي تواند به اشغال سرزمين سوريه در برابر ارتش آن ادامه دهد.
اما ارتش سوريه عزم خود را جزم كرده تا آخرين وجب از خاك خود را از اشغالگران تركيه بازپس بگيرد.
تركيه با دخالت آشكار خود در سرزمين سوريه مي خواست اين گونه به جهان وانمود كند كه مي خواهد مرزهايش را از هرگونه تجاوز احتمالي در امان نگه دارد به ويژه پس از آنكه گروه هاي تروريستي پس از خارج شدن از غوطه شرقي، قلمون، حومه حماه و حومه شمالي حمص در شمال سوريه گردهم جمع شدند.
در ادامه بايد ديد آيا شمال سوريه نيز به زودي از حضور نيروهاي تروريست تخليه خواهد شد و يا آنكه در آنجا شاهد درگيري نظامي ميان ارتش سوريه و تركيه خواهيم بود؟
شبك**خاورم ** 1487 **8005**1392