در اين دوره 45 تن از جوانان دكل بند گلوگاهي زير نظر استادان مجرب آموزش هاي لازم را براي ارتقا سطح ايمني اين شغل فرا مي گيرند.
رييس مركز فني و حرفه اي گلوگاه به خبرنگار ايرنا گفت كه اين دوره 160 ساعت شامل 40 ساعت آموزش نظري و 120 ساعت آموزش عملي است .
بهروز عبدي سرفصل هاي اين دوره آموزشي را شامل استفاده از ابزارها و به كارگيري نكات ايمني و حفاظتي ، به كارگيري انواع تجهيزات و ماشين آلات ، سورت و رديف چيني ، مونتاژ دكل هاي برقي و مخابراتي و نصب و راه اندازي و تست نهايي دكل انتقال نيرو و همچنين مخابرات و صدا و سيما معرفي كرد .
وي گفت كه براي برگزاري اين دوره آموزشي رايگان محدوديتي وجود ندارد و تمامي دكل بندان مازندران مي توانند با ثبت نام در اين دوره به صورت زمان بندي شده شركت كنند.
شهرستان گلوگاه در شرق مازندران خاستگاه شغل دكل بندي در ايران است و بر اساس آمارهاي رسمي هم اكنون بيش از 2 هزار دكل بند گلوگاهي در اقصي نقاط ايران و همچنين پروژه هاي وزارت نيرو در خارج از كشور به كار دكل بندي مشغولند .
اين شغل پر خطر تاكنون دستكم 200 قرباني از ميان جوانان گلوگاهي گرفت و حدود يكهزار نفر زخمي بر جاي گذاشت .
كار دكل بند نصب دكل هاي بزرگ انتقال برق و مخابرات است و به همين صاحبان اين مشاغل به طور معمول در خارج از محدوده شهري و مسكوني فعاليت دارند.
دكل بندي تا اواخر سال 91 در قوانين و مقررات كشور در تمامي بخش ها شغل محسوب نمي شد يعني نه تنها به صورت مشخص در فهرست مشاغل تعريف شده سازمان تامين اجتماعي قرار نداشت ، بلكه حتي شغل آزاد نيز شناخته نمي شد.
دولت يازدهم در سال 93 به دنبال استمداد طلبي دكل بندان براي حل مشكلاتشان در گام اول مبلغ 140 ميليارد ريال براي آسيب ديدگان اين شغل در مازندران اختصاص داد و گام هاي بعدي را براي حل مشكلاتي چون بيمه و بازنشستگي و برگزاري دوره هاي آموزشي برداشت .
7332/1654
ساري - ايرنا - نخستين دوره آموزش استاندارد مهارت دكل بندي به عنوان يكي از مشاغل خطرناك و پرتلفات از امروز چهارشنبه در مركز فني و حرفه اي شهرستان گلوگاه در استان مازندران آغاز شد.