۹ خرداد ۱۳۹۷، ۲۰:۵۳
کد خبر: 82930760
T T
۰ نفر
فعالیت پیله وری در بازارچه های مرزی كردستان آغاز می شود

سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استاندار كردستان گفت: فعالیت های پیله وری در سه بازارچه مرزی شهرستان های بانه، مریوان و سروآباد از هفته آینده آغاز می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین فیروزی عصر چهارشنبه در نشست بررسی وضعیت بازارچه های مرزی استان اظهار داشت: روزهای یكشنبه و چهارشنبه هفته جاری هیات دولت به بررسی فعالیت های اقتصادی بازارچه های مرزی پرداخت و جمع بندی نهایی و اصلاح كامل طرح یكشنبه هفته آینده اعلام می شود.
وی اضافه كرد: براساس این طرح در سه بازارچه مرزی كردستان شامل سیرانبند بانه، خانم شیخان مریوان و سروآباد فعالیت های پیله وری شروع می شود.
فیروزی یادآور شد: با تصویب این طرح دیگر كلمه كولبر از ادبیات اقتصادی این منطقه حذف و به جای آن كلمه پیله ور بكار برده خواهد شد.
وی تاكید كرد: فرمانداران شهرستان های مرزی باید برای فعال سازی كارت های پیله وری به مردم اطلاع رسانی كنند تا سرپرستان خانوارها با مراجعه به دفاتر پیشخوان نسبت به فعال سازی كارت های خود اقدام كنند.
فیروزی با اشاره به تجهیز و محوطه سازی پایانه مرزی باشماق مریوان گفت: محوطه این پایانه مرزی به 30 هكتار افزایش می یابد و بیش از 20 میلیارد ریال برای آسفالت و توسعه محوطه هزینه می شود.
معاون استاندار كردستان اظهار داشت: با توسعه این پایانه روند تردد كامیون ها و مسافران در مرز باشماق تسهیل می شود و طبق برنامه ریزی ها این طرح تا 45 روز آینده به بهره برداری می رسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان نیز در این نشست گفت: تصمیم های مهمی در خصوص تعاونی هایی مرزنشینان از سوی سازمان توسعه تجارت گرفته شده و برای تصویب نهایی به هیات دولت ارسال می شود.
محمد دروزمی اظهار داشت: در قالب طرح جدید، میزان سهمیه ارزی سالانه تعاونی های مرزنشینان از 150 دلار به 180 دلار و اقلام وارداتی از 38 قلم كالای خوراكی و غیرخوراكی به 49 قلم افزایش می یابد.
مدیر تعاون اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی كردستان هم گفت: در استان 19 تعاونی مرزنشین با 184 هزار عضو فعال هستند و اعضای این تعاونی ها سال گذشته در مجموع یك میلیون و 824 هزار دلار سهیمه تخفیف عوارض گمركی داشتند.
علی اسعد عباسی افزود: مرزنشینان كردستان ارز مبادله ای دریافت نمی كنند و خرید كالا را با دلار آزاد انجام می دهند كه این امر با توجه وضعیت بازار مقرون به صرفه نیست.
وی اضافه كرد: هم اكنون 68 هزار در استان پیله ور كارت پیله وری دارند كه از این تعداد 55 هزار نفر عضو تعاونی های مرزنشینان هستند.
فرماندار مریوان نیز در این نشست با اشاره به افزایش عوارض ورود به اقلیم كردستان عراق گفت: عوارض ورودی به اقلیم كردستان برای كامیون های ایرانی افزایش یافته و باسكول های اقلیم در استان های مختلف وزن گیری ها را در چند مرحله تكرار می كنند.
محمد شفیعی تاكید كرد: عوارض گمركی هر دستگاه اتوبوس به كشور عراق نیز به 6 میلیون ریال افزایش یافته است كه مشكلاتی برای اتوبوس داران و مسافران عازم این منطقه ایجاد كرده است.
استان كردستان با داشتن 227 كیلومتر مرز با كشور عراق و سالانه بیش از 6 میلیارد دلار مراودات رسمی در بازارچه های مرزی دارد.
3020/9102