به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از دانشگاه صنعتي اميركبير احسان رحماني، مجري طرح ساخت و ارزيابي يك كاتاليست چارچوب فلزي- آلي براي توليد اتيل بنزن اظهار داشت: آلكيلاسيون بنزن به صورت صنعتي توسط كاتاليست هاي زئوليتي در دما و فشار بالا انجام مي شود، اين امر هم از نظر زيست محيطي و هم اقتصادي پرهزينه است.
وي با بيان اينكه در دماي بالا در سطح كاتاليست كك ايجاد شده كه موجب غيرفعال شدن كاتاليست ها در انجام فرآيند مي شود، افزود: به همين دليل استفاده از كاتاليست هايي كه بتوانند فرآيند را در دماي پايينتر انجام دهند، ضروري است.
محقق دانشگاه صنعتي اميركبير خاطر نشان كرد: با توجه به نتايج به دست آمده كاتاليست هاي ساخته شده در اين طرح توانايي انجام واكنش را در دماي حدود 200 درجه سلسيوس پايينتر نسبت به كاتاليست هاي مرسوم دارند.
به گفته رحماني استفاده از چارچوب هاي فلز- آلي در فرآيند آلكيلاسيون بنزن و توليد اتيل بنزن براي اولين بار انجام شده و مي توان آنها را به عنوان كاتاليستي جديد با توزيع محصولات جانبي بسيار محدودتر نسبت به كاتاليست هاي مرسوم در نظر گرفت.
وي افزود: در اين طرح همچنين يك ميكروراكتور جديد براي انجام فرآيند و ارزيابي عملكرد كاتاليستها طراحي و ساخته شد.
اين محقق با اشاره به كاربرد طرح يادشده گفت: هدف اين كار تحقيقاتي، توسعه يك كاتاليست جديد براي بهبود عملكرد فرآيندي، اقتصادي و زيست محيطي واحد آلكيلاسيون بنزن به منظور توليد اتيل بنزن بوده است.
وي با تاكيد بر اينكه حدود 35 ميليون تن اتيل بنزن در سال در جهان توليد مي شود، افزود: اين ماده شيمايي خوراك اصلي در توليد استايرن و زنجيره محصولات پايين دست است.
رحماني با بيان اينكه در اين طرح واكنش در فاز گاز انجام شده، عنوان كرد: از مزيت هاي قابل توجه، انجام فرآيند در دماي پايين همچنين فشار پايين است كه خود موجب كاهش مصرف انرژي و در نتيجه كاهش توليد آلايندههاي زيست محيطي است. همچنين در مقايسه با كاتاليست هاي زئوليتي مرسوم، كاتاليستهاي چارچوب فلز- آلي با محصولات جانبي كمتر سهم قابل توجهي در كاهش هزينه هاي جداسازي پس از انجام فرآيند دارند. همچنين استفاده از چارچوب هاي فلز- آلي در فرآيند آلكيلاسيون بنزن توسط اتانول كاملا جديد است.
طرح ساخت و ارزيابي يك كاتاليست چارچوب فلزي- آلي براي توليد اتيل بنزن در دانشگاه صنعتي اميركبير با راهنمايي دكتر محمد رحماني انجام و از نتايج اين طرح دو مقاله در پايگا نمايه سازي آي اس آي با درجه كيفيت عالي چاپ شده است.
علمي**9157**1440
در دانشگاه اميركبير محقق شد؛
ساخت كاتاليستي با قابليت كاربرد در صنايع پتروشيمي
۱۲ خرداد ۱۳۹۷، ۹:۱۵
کد خبر:
82932236
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه صنعتي اميركبير موفق به ساخت و ارزيابي يك كاتاليست چارچوب فلزي- آلي براي توليد اتيل بنزن با كاربرد در صنايع شيميايي و پتروشيميايي شدند.