محمد رضا قلي پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهارداشت: مناطق ييلاقي عشاير در خراسان شمالي براي كشت گياهان دارويي عمدتا مناسب است و در سال 96 در ارتفاعات تخته ميرزاي شهرستان اسفراين به وسعت پنج هكتار،آويشن باغي و مريم گلي كشت شد.
وي با ابراز رضايت مندي از ميزان برداشت محصولات گياهان دارويي ادامه داد: در سال جاري نيز در اكثر مناطق ييلاقي خراسان شمالي مانند منطقه گلول در شهرستان شيروان، ساريگل در اسفراين و ارتفاعات فاطمه خانم در فاروج كشت گياهان دارويي را توسعه خواهيم داد.
قلي پور گفت: عشاير مي توانند از تسهيلات اشتغال پايدار روستايي و عشايري در زمينه توسعه كشت گياهان استفاده كنند.
خراسان شمالي به لحاظ داشتن ويژگي هاي خاص طبيعي و اقليمي و تنوع آب و هوايي منحصر به فرد، ظرفيتي بالايي را در ايجاد مزارع پرورشي گياهان دارويي به خود اختصاص داده است.
مصرف گياهان دارويي از ديرباز در اين ديار مورد توجه بوده و هم اكنون هم در اكثر مناطق روستايي و عشايري استان مصرف گياهان دارويي در درمان برخي بيماري ها از جايگاه بالايي برخوردار است.
خراسان شمالي به واسطه داشتن ظرفيت رشد گياهان دارويي زمينه توانمند شدن در اين حوزه را دارد و بسياري از دانش آموختگان بيكار رشته هاي كشاورزي و منابع طبيعي مي توانند در اين مسير وارد شوند و براي خود اشتغال ايجاد كنند و توسعه كاشت و فرآوري گياهان دارويي مي تواند زمينه را براي توسعه استان مهيا كند.
سرمايه گذاري مناسب در اين استان در خصوص گياهان دارويي و كشت و تكثير گونه هاي دارويي به عنوان تامين كننده نياز داخلي و خارجي مواد گياهي خام در وهله اول و صنعتي در درازمدت مي تواند در راستاي توسعه اين استان و افزايش اقتصاد كشاورزان گام بردارد.
مديركل امور عشاير خراسان شمالي در ادامه يكي از مزيت هاي خراسان شمالي را پرورش دام سبك عنوان كرد و افزود: با پيگيري هاي انجام شده، عشاير مي توانند از اين تسهيلات براي پرواربندي بهره مند شوند.
قلي پور گفت: تاكنون يك هزار و 800 نفر از عشاير استان در سامانه كارا براي دريافت تسهيلات ثبت نام كرده اند.
وي اضافه كرد: ارائه تسهيلات اشتغال پايدار روستايي و عشايري، در اشتغال و افزايش درآمد جامعه عشايري و ماندگاري آنها در اين چرخه موثر است.
مديركل امور عشاير خراسان شمالي با بيان اينكه تا تيرماه سال جاري تمام اعتبارات در اين زمينه جذب خواهد شد اظهارداشت: مبالغ تسهيلات پرداختي با توجه به نياز متقاضي و حداقل 500 ميليون ريال است.
پنج هزار و 350 خانوار عشايري خراسان شمالي بيش از 700 هزار راس دام سبك در اختيار دارند كه 25 درصد توليد گوشت استان را توليد مي كنند.
هم اكنون عشاير خراسان شمالي با جمعيتي بيش از 30 هزار نفر در قالب دو ايل و 38طايفه با شيوه هاي سنتي كوچرو و نيمه كوچرو در اين استان كوچروي مي كنند.
جمعيت عشايري متشكل از 2 ايل بزرگ زعفرانلو و شادلو است كه زبان اصلي عشايرآن كرد كرمانج است.
اخبار خراسان شمالي را در پيام رسان سروش اخبار ايرنا خراسان شمالي به نشاني @IRNABOJNURD پيگيري كنيد.
ع/ 6042
بجنورد- ايرنا- مديركل امور عشاير خراسان شمالي گفت: رويكرد امسال اين اداره كل، تنوع بخشي به توليدات عشاير، ايجاد اشتغال و افزايش درآمد است كه توسعه كشت گياهان دارويي نيز از جمله آنها است.