به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، «سعد الله زارعي» در نشست خبري با اشاره به راهپيمايي بازگشت و انتفاضه مردم فلسطين اظهار داشت: انتفاضه سوم كه در حال وقوع است يك انتفاضه هجومي است در حالي كه انتفاضه هاي قبلي تدافعي بودند.مردم فلسطين در اين انتفاضه بازگرداندن موضوع فلسطين به صحنه منطقه و تمركز بخشي به آن را مد نظر دارند.
وي با اشاره به اينكه در سال هاي گذشته به واسطه تلاش هاي تكفيري ها عملا پرونده فلسطين به يك مسئله حاشيه اي و فرعي تبديل شده بود، گفت: اين شرايط زمينه را براي اعمال فشار بر بيشتر بر مردم فلسطين فراهم كرد تا جايي كه ترامپ توانست از انتقال سفارت آمريكا به بيت المقدس حرف بزند و به آن عمل كند.
اين كارشناس ارشد مسائل غرب آسيا با اشاره به حضور شش ميليون آواره فلسطيني در كشورهاي همسايه ادامه داد: مسئله آوارگان از ابتداي تاسيس رژيم صهيونيستي و از سال 1948 تا 2017 به عنوان يك مسئله مهم و بين المللي و يك ظلم به ملت فلسطين مطرح بوده است.
به گفته زارعي طي سال هاي اخير مسئله آوارگان در ادبيات سياسي تبديل به يك موضوع طبيعي و قابل اغماض شد و حتي تلاش كردند به جاي بازگشت فلسطيني ها روي فرمولهاي جايگزين تاكيد كنند و به آنها تابعيت اردني بدهند كه اين موضوع مسئله آنها را حل نمي كرد.چرا كه فلسطيني ها نياز به هبه سرزمين از سوي ملت ديگر ندارند.
اين استاد دانشگاه رفع حصار از غزه را از ديگر اهداف انتفاضه مردم فلسطين عنوان كرد و افزود: از سال 2009 تاكنون ساكنين غزه در محاصره رژيم صهيونيستي و مصر قرار دارند و حتي مصريها شديد تر برخورد مي كنند.
وي با بيان اينكه مردم غزه براي تامين نيازهاي خود نيازمند بيرون است، اظهار داشت: يازده سال است نزديك به 50 هزار نفر در غزه به واسطه سوء تغذيه و نرسيدن دارو از بين رفته اند و يك نسل كشي و فاجعه انساني رخ داده است در حالي كه نه اتحاديه عرب و نه سازمان همكاري اسلامي در اين زمينه كاري نكرده اند.
كارشناس ارشد مسائل غرب آسيا با بيان اينكه فلسطيني ها تصميم گرفتند خودشان حصار را بردارند ، افزود: با وقوع انتفاضه اخير رژيم صهويينستي احساس خطر كرد و وعده داد گذرگاه ها را باز كند و اجازه دهد فلسطيني ها به صورت محدود نواز غزه را ترك كنند .اما از آنجا كه انتفاضه در پس برداشتن كامل حصار از مردم غزه بود اين پيشنهاد را مورد توجه قرار نداد.
زارعي گفت: مسئله ديگر مسئله سرزمينهاي 1948 بود كه مردم در اين راهپيمايي گفتند ما اين مرزها را به رسميت نمي شناسيم. بر اساس مرزهاي 1948 حدود 78 درصد از سرزمين متعلق به رژيم صهيونيستي و 22 درصد متعلق به فلسطيني ها بود و مردم در اين انتفاضه تصريح كردند كه اين تقسيم بندي را هم قبول ندارند.
وي با اشاره به شهادت 120 نفر و زخمي شدن 10 هزار نفر از مردم فلسطين خاطرنشان كرد:انتفاضه اي كه در جريان است يك انتفاضه هجومي است كه با اعتماد به نفس بالا صورت گرفته و اين نشان مي دهد مسئله فلسطين بعد از 70 سال هنوز يك مسئله زنده و تازه است.
اين استاد دانشگاه افزود: خطر بزرگ براي اسراييل انتفاضه مدني است؛اگر انتفاضه مدني در كرانه باختري، جنين، و سرزمين هاي 1948 تكرار شود پنج ميليون فلسطيني به حركت درمي آيند كه دردسر بزرگي براي اسراييل خواهد بود.
وي در بخش ديگر از سخنان خود درباره تحولات سوريه اظهار داشت:صهيونيستها از روند تحولات سوريه حس بسيار بدي دارند. آنها احساس مي كنند تكفير شكست خورده و جبهه مقاومت جايگزين آن شده است.بنابراين تلاش مي كنند مانع اين اتفاق شوند. در عين حال براي اين امر امكانات چنداني ندارند چون مقاومت از جايي دستور نمي گيرد.
زارعي در پاسخ به سوالي درباره توافقات پوتين و نتانياهو درباره سوريه گفت: به فرض اينكه نتانياهو بتواند روسيه را تحت فشار قرار دهد اما مقاومت تعهدي براي توافقات پوتين و نتانياهو نخواهد داشت.
اين كارشناس مسائل خاورميانه اضافه كرد:نتانياهو براي اينكه اندازه مقاومت را در سوريه بسنجد دست به عمليات نظامي عليه سوريه زد ودر چندين نوبت به مراكزي در سوريه حمله كرد.پاسخ عمليات اسراييلي ها عمليات جولان بود كه مواضع رژيم صهيونيستي به مدت دو ساعت زير سنگين ترين موشك باران قرار گرفت و معلوم شد مقاومت در صيانت از پيروزي هاي خود ترديد ندارد.
وي گفت:استراتژي روس ها اين است كه در منطقه درگيري نباشد و توصيه آنها هم به ما و هم رژيم صهيونيستي مهار آتش بوده است . اين در حالي است كه اسراييل مهار تنش را به نفع خود نمي داند و معتقدند در شرايط بدي قرار دارند و پوتين براي رفع اين شرايط بد بايد كاري بكند. در واقع رژيم صهيونيستي فرمول مهار درگيري روس ها را قبول ندارند و روسها هم بيش از اين حرفي ندارند.
زارعي اضافه كرد: بر خلاف تبليغاتي كه در رسانه ها مطرح مي شود در شرايط فعلي روسيه استراتژي مشخصي مبني بر كمك ويژه به اسراييل ندارد و روس ها هم هيچ فشاري بر ايران وارد نكرده اند كما اينكه ايران هم فشار پذير نيست.
اين استاد دانشگاه افزود:ممكن است در عرصه رسانه اي شخصيت هاي درجه سه و چهار روس ها اظهاراتي داشته باشند . اين به معناي آن نيست كه ما و روسها به توافقاتي رسيده ايم كه امنيت بخش اسرائيل باشد.
به گفته وي روسها از قديم و بر اساس پيمان امنيتي - نظامي طرطوس سوريه پايگاه داشته اند در حالي كه جمهوري اسلامي روش ايجاد پايگاه نظامي را دنبال نكرده است چرا كه چهارچوب نگرشهاي فكري انقلاب اسلامي مخالف هژمون گرايي است.
اين كارشناس مسائل خاورميانه اضافه كرد: جمهوري اسلامي تلاش كرده يك دولت با ثبات و قوي در سوريه وجود داشته باشد و شرايطي فراهم شود كه اهميت آن از احداث پايگاه نظامي بالاتر باشد.
وي همچنين در خصوص حضور تركيه در سوريه گفت:چنانچه حضور تركيه در سوريه به منظور رفع نگراني هاي امنيتي خود از داخل سوريه باشد جمهوري اسلامي اين نگراني را در وقت خود درك كرده است منتهي سياست هايي كه تركيه دنبال مي كند بيش از رفع نگراني است.
زارعي با بيان اينكه بين آنكارا و دمشق هم گفت و گويي دربار اقدامات نظامي صورت نگرفته است ،گفت:در عين حال اين مسائل بايد با گفت و گوي دوستانه بين آنكارا و دمشق حل و فصل شود و ما هم مايل هستيم به دو كشور كمك كنيم.
اين استاد دانشگاه با اشاره به نقش جمهوري اسلامي در مقابله با بحران و مبارزه با تروريستها گفت: در شرايط پس از جنگ هم اين جمهوري اسلامي است كه مي تواند بيشترين سهم را كسب كند.
وي يادآورشد:جمهوري اسلامي ايران مي تواند در حوزه هاي مختلف در اين كشور سرمايه گذاري كند كما اينكه هم اكنون هم هيچ دولتي به اندازه ايران نتوانسته است اعتماد دولت و ملت سوريه را براي جذب قراردادها جذب كند.
كارشناس مسائل خاورميانه در بخش ديگر از اين نشست خبري به پيروزي مقتدا صدر در انتخابات عراق اشاره كرد و ادامه داد: خانواده صدر در عراق از خاندان مشهورعراقي هستند و مقتدا صدر در تمام سختي ها در كنار ملت عراق بوده است. گذشته از اين در سالهاي اخير هم تلاش كرده پرچم مبارزه با فساد را در دست داشته باشد.
وي يادآورشد: صدري ها در پارلماني فعلي توانسته اند 35 كرسي را كسب كنند و در ائتلاف با ديگر گروه ها توانستند اين تعداد را به 54 كرسي افزايش دهند اما اينكه آيا كسب اين تعداد كرسي به معناي اين است كه صدري ها در عراق محوريت بلامعارض پيدا كرده اند اين طور نيست چرا كه پارلمان عراق 329 كرسي دارد.
زارعي با اشاره به ماهيت موزائيكي جامعه عراق اظهار داشت:در خصوص رابطه صدر با ايران ابهاماني مطرح شده است صدر در سالهاي گذشته چند سفر خارجي داشته است كه يكي از اين سفرها به عربستان سعودي بوده است.اينكه برخي اين سفر را به معناي فاصله گرفتن از ايران تعبير كردند اين طور نيست چرا كه حتي اگر شرايط فراهم باشد خود ما به عربستان سعودي سفر مي كنيم و طبيعي است از ارتباط گيري دوستان خود با عربستان هم ممانعتي به عمل نمي آوريم.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه رابطه گروه صدر با جمهوري اسلامي طي سالهاي گذشته به هيچ وجه كاهش نيافته است افزود:صدر از گروههاي نزديك به ايران تلقي مي شود در عين حال صدري ها گروهي هستند كه در چهارچوب ملي حركت مي كنند و سياست ما هم يك عراق قدرتمند و حاكم بر سرنوشت خود و مانع از مداخله خارجي است
وي ادامه داد:برخي محافل منطقه اي كه از توسعه روابط ايران با صدري ها و نفوذ آنان در عراق نگران هستند چرا كه صدريها در سالهاي 2003 تا 2005 پنجه در پنجه آمريكا انداخته اند .
سيام**2021**1553
كارشناس مسائل غرب آسيا:
مسئله فلسطين بعد از 70 سال هنوز زنده است
۱۲ خرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۱۶
کد خبر:
82932795
تهران-ايرنا- كارشناس مسائل غرب آسيا گفت: انتفاضه اي كه اين روزها در سرزمينهاي اشغالي در جريان است يك انتفاضه هجومي است كه با اعتماد به نفس بالا صورت گرفته و اين نشان مي دهد مسئله فلسطين بعد از 70 سال هنوز يك مسئله زنده و تازه است.