۱۳ خرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۲۳
کد خبر: 82933868
T T
۰ نفر
امام همواره بر آزادی های اقلیت های دینی تاكید داشتند

تهران- ایرنا- اسقف اعظم ارامنه تهران با تاكید براینكه مواضع رهبركبیر انقلاب در برقراری رابطه دوستی و تفاهم میان حكومت اسلامی و اقلیت های دینی موفقیت آمیز بوده است، گفت: امام همواره بر آزادی های اقلیت های دینی تاكید داشتند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سبوه سركسیان روز یكشنبه در مراسم عشای ربانی كه در كلیسای سركیس مقدس برگزار شد، با تسلیت فرارسیدن سالروز ارتحال امام خمینی (ره) و گرامیداشت قیام 15 خرداد افزود: در منظومه فكری حضرت امام(ره) اقلیت ها در نظام جمهوری اسلامی همانند سایر افراد از حقوق و احترام كامل برخوردارند و سطوح آزادی اقلیت ها در نظریه سیاسی امام به گونه ای بوده كه عرصه های مختلفی از جمله آزادی انجام مراسم و شعائر عبادی، آزادی عقیده و اندیشه، آزادی بیان و اظهار نظر، آزادی سیاسی و آزادی های شخصی و خصوصی را در بر می گیرد.
وی با بیان اینكه امام خمینی (ره) همواره بر آزادی شعائر و آداب دینی و اجتماعی برای اقلیت ها تاكید داشته است، خاطر نشان كرد: ایشان دولت اسلامی را نیز موظف كردند كه از حقوق اقلیت های مذهبی پاسداری كرده و امنیت آنان را تامین كنند، همچنان كه اصل 13 قانون اساسی بر حقوق آزادی ها و و تكالیف اقلیت های مذهبی مورد حمایت حكومت جمهوری اسلامی ایران تاكید دارد.
سركسیان با اشاره به ملاقات 'آرداك مانوكیان' اسقف اعظم ارمنیان ایران به همراه جمعی از ارامنه در روز 7 اسفندماه سال 57 با امام خمینی (ره) تصریح كرد: وقایعی كه در سال های بعد، برای انقلاب اسلامی پدید آمد و از آن جمله تجاوز نیروهای بعث عراقی به خاك كشور و شروع جنگ تحمیلی، صحنه های آزمایشی بود كه نشان داد انقلاب اسلامی و مواضع رهبر كبیر انقلاب در برقرار كردن رابطه دوستی و تفاهم میان حكوت اسلامی ایران و اقلیت های دینی تا چه حد موفقیت آمیز بوده است.
وی افزود: در طول سال های دفاع مقدس ملت ایران در برابر متجاوزین بعثی همه جامعه اقلیت ها در ایران دوشادوش نیروهای نظامی و مردمی مسلمان در پشت جبهه و خطوط مقدم آن، به دفاع از كشور و نظامشان برخاستند و عزیزانی چند از آنها را نثار انقلاب كردند.
اسقف اعظم كلیسای ارامنه تهران تصریح كرد: وجود اقلیت های دینی، موجبات تنوع فرهنگی و اجتماعی هر كشوری را فراهم می كند و تنوع فرهنگی - اجتماعی از ویژگی های بارز اغلب كشورهای دنیا است. تجربه تاریخی نشان داده كه تنوع فرهنگی و اجتماعی نه تنها به خودی خود تهدیدی برای وحدت و یكپارچگی ملی نبوده، بلكه نمونه های بسیاری از تركیب موفق همسانی در عین تمایز را پدید آورده است.
وی ادامه داد: ایران از جمله كشورهای جهان است كه از تنوع فرهنگی برخوردار بوده و این تنوع فرهنگی، همواره در پرتو همسانی هویت ملی ایران معنادار شده و همزیستی مسالمت آمیز، سرمشق فكری و الگوی عملی دائمی مردم این سرزمین بوده است. در واقع، وحدت و همبستگی، در عین پذیرش و احترام به تنوع فرهنگی، از ویژگی های بارز ایرانیان در طول تاریخ كهن این سرزمین بوده است.
سركسیان خاطر نشان كرد: به لطف جمهوری اسلامی، پیروان ادیان توحیدی در برگزاری مراسم و اعیاد و سنن خود آزاد هستند. در این راستا از سوی نظام جمهوری اسلامی امكاناتی جهت برگزاری مراسم دینی، ملی و مذهبی آنان اختصاص یافته كه ازجمله می توان به تسهیلات جهت ورود مقامات مذهبی آنان به ایران و قرار گرفتن آن مقامات در راس نهادهای دینی اشاره كرد.
وی اظهار داشت: علاوه بر آن، اقلیت ها برای برگزاری مراسم دینی در كلیساها، معبد و كنیسه های خود از آزادی عمل بسیاری برخوردارند. اعیاد اقلیت های دینی نیز مورد توجه نظام جمهوری اسلامی بوده و در این ایام از سوی رسانه صداوسیما برنامه هایی برای آنان پخش می شود. در سال های اخیر كلیساهای متعددی با حمایت و هزینه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مرمت و بازسازی شده و تعدادی از كلیساها و زیارتگاه های ویژه اقلیت های دینی در فهرست میراث ملی و تاریخی كشور به ثبت رسیده است.
اسقف اعظم ارامنه تهران گفت: درحالیكه قانونگذاران در نظام جمهوری اسلامی منعی را جهت تحصیل دانش آموزان اقلیت های دینی در مدارس عمومی وضع نكرده، اما به منظور آزادی عمل آنان در تدریس دروس دینی خاص خود و زبان، ادبیات و تاریخ، مدارس خاصی برای اقلیت های دینی در نظر گرفته است كه فقط در تهران بیش از 20 مدرسه خاص اقلیت های دینی وجود دارد و نمونه هایی بسیاری نظیر این مسایل می توان برشمرد.
وی افزود: اما حضور تنگاتنگ و با سابقه پیروان ادیان توحیدی و اقوام مختلف در ایران، با فرهنگ و باروها و سنت های ویژه خود، همچون رنگین كمانی در آسمان ایران می درخشد و نشان از قوام و انسجام مستحكم و خلل ناپذیر مردم این سرزمین دارد. ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و پیشینه تاریخی خود همواره پناهگاه ایمن برای پیروان ادیان توحیدی و اقوام مختلف بوده و بی تردید آمیزش و تاثیرپذیری متقابل فرهنگ ها، آموزه های دینی و مذهبی و باورها و اعتقادات قومی، همه و همه بدون درنظر گرفتن تفاوت ها باعث شده كه امروز شاهد پیكره ای واحد از این اقوام باشیم كه در دوره های گوناگون در آبادانی و پیشبرد كشور خود در عرصه های مختلف، كارآمدترین ملت ها است.
سركسیان تصریح كرد: ارمنیان و دیگر اقلیت ها در عرصه های گوناگون فرهنگی هنری، اجتماعی، ورزشی، علمی و حتی سیاسی در تاریخ پرافتخار سرزمینشان از تلاش و كوشش برای خدمت به ایران عزیز دریغ نكردند. جوانان غیور از جامعه ارامنه كشور و اقلیت های مذهبی كه در كنار جوانان مسلمان در جبهه های نبرد حق علیه باطل در دوران هشت سال دفاع مقدس جنگیدند و در این نبرد قهرمانانه شهید و یا جانباز و یا اسیر شدند.
وی اظهار داشت: مشاركت ارامنه در جنگ تحمیلی و دوران هشت سال دفاع مقدس منحصر به جانبازی رزمندگان از خودگذشتگی جوانان ارمنی نبود و تقریبا تمامی اقشار جامعه ارمنی با استقبال از فراخوان شواری خلیفه گیری در مراكز تهران، تبریز و اصفهان و پاسخ به ندای وجدان به پشتیبانی از عملیات خطوط مقدم جبهه ها برخواستند و از نوباوگان و جوانان در سنگرهای مدارس تا بسیاری از خانواده ها و انجمن های مختلف و صاحبان صنایع، همه در جمع آوری كمك برای جبهه های جنگ مشاركت می كردند، چون ما معتقدیم كه استفاده از ظرفیت اقوان و اقلیت های مذهبی موجب افزایش اقتدار كشور می شود.
اسقف اعظم كلیسای ارامنه تهران همچنین پس از این مراسم در جمع خبرنگاران با بیان اینكه در طول زندگی هر شخصی اتفاقاتی رخ می دهد كه این شخصیت با تاریخ یك كشور گره خواهد خورد، گفت: امام خمینی (ره) یكی از اشخاصی بود كه سراسر وجود ایشان را ایمان فراگرفت و همین ایمان و اعتقاد باعث شد كه این مرد بزرگ بتواند نه با ابزار و شمشیر، بلكه با ایمان و رسالتی كه داشتند رژیم شاهنشاهی را سرنگون كنند.
وی تصریح كرد: رژیم شاهنشاهی نیز كه دید نمی تواند جلوی ایشان را بگیرد، تصمیم به ممانعت برای فعالیت و تبعیدشان گرفت كه نتیجه عكس داشت و باعث تقویت بیشتر ایمان رهبركبیرانقلاب شد كه همین ایمان زمینه استقبال میلیونی مردم را فراهم كرد.
سركسیان مهمترین بخش انقلاب را مردمی بودن آن دانست و گفت: به دلیل همراهی مردم ایشان موفق شدند، زیرا افكار امام براساس عدالت، صلح طلبی و پشتوانه گرفتن از مردم بنا شده بود به همین دلیل همواره برای دولتمردان ایران دعا می كنیم تا پیرو راستین امام (ره) باشند و با پیروی از ایشان بتوانند اهداف انقلاب را به سرانجام برسانند.
وی در پایان تاكید كرد كه امام همواره در ذهن و خاطره مردم است و زمانی حكومت ها موفق هستند كه بتوانند یاد و خاطره بزرگان خود را همواره برای خود زنده نگه دارند.
سردار محمدرضا موحدی دبیر كمیته خارجی ستاد بزرگداشت امام خمینی (ره) نیز از تلاش ها و مشاركت های جامعه ارامنه كشور برای بزرگداشت 29 سالگرد ارتحال امام (ره) تشكر كرد و گفت: امام خمینی منادی وحدت بود و از روزی كه انقلاب كردند بنا را بر وحدت میان مذاهب و ادیان قرار دادند.
وی با اشاره به دستگاه تبلیغات غرب برای ایجاد خصومت بین ادیان در جهان اظهار داشت: این دستگاه تبلیغات اصل و اساس ادیان الهی یعنی خداوند را مورد هجوم قرار داده و دیگر كاری به پیامبران ندارند بلكه اصل و اساس توحید را نشانه گرفته اند بنابراین منطقی ترین راه و معقول ترین روش برای پیروان الهی این است كه بر اصول مشترك یعنی همان توحید، اشتراك مساعی داشته باشند.
قرار است بیست ونهمین سالگرد بزرگداشت ارتحال امام خمینی (ره) عصر روز دوشنبه 14 خرداد، سه ساعت قبل از مراسم افطار با سخنرانی رهبر معظم انقلاب برگزار شود.
ورزشی**9103**
۰ نفر