۱۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۳۰
کد خبر: 82934953
T T
۰ نفر

هند اولين محموله گاز طبيعي از روسيه را دريافت كرد

۱۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۳۰
کد خبر: 82934953
هند اولين محموله گاز طبيعي از روسيه را دريافت كرد

دهلي نو – ايرنا – هند روز سه شنبه اولين محموله گاز ال ان جي خريداري شده از روسيه را در بندري در ايالت گجرات در جنوب غربي اين كشور تحويل گرفت.

به گزارش ايرنا به نقل از وبسايت روزنامه 'اينديا تودي'، «درمندرا پرادان» وزير نفت هند با حضور بر عرشه كشتي روسي حامل گاز طبيعي، اولين محموله ال ان جي از روسيه را تحويل گرفت.
وي با تاكيد بر سياست هاي دولت «نارندرا مودي» نخست وزير هند مبني بر تغيير چهره اين كشور به يك اقتصاد مبتني بر گاز گفت: گاز دريافتي از روسيه صرفا براي تامين مصارف داخلي نيست بلكه در خدمت سياست هاي كلي دولت در حوزه انرژي است.
به گفته تحليلگران، تامين گاز مايع از سوي روسيه مي تواند ريسك احتمالي كاهش فروش نفت به هند از سوي ايران و ونزوئلا را كم كند. بنابراين طبيعي است كه هند به عنوان سومين مصرف كننده بزرگ انرژي در جهان و چهارمين واردكننده بزرگ گاز طبيعي به سراغ روسيه كه بزرگترين توليد كننده نفت خام دنيا و دومين توليد كننده گاز طبيعي است برود.
هم اكنون روسيه، پس از قطر، استراليا و آمريكا چهارمين فروشنده گاز طبيعي ال ان جي به هند است.
چهار ميليون خانه در هند داراي لوله كشي گاز هستند. اين در حاليست كه وزارت نفت هند در نظر دارد اين رقم را در مدت 2 سال به 10 ميليون برساند.
تحويل اين محموله، به عنوان بخشي از يك قرارداد طولاني مدت ميان روسيه و هند است.
پايگاه اينترنتي آمريكايي'ماني كنترل' روز دوشنبه كه به رصد تحولات بازار نفت و انرژي مي پردازد در همين زمينه گزارش داد، بنا به اعلام شركت 'گيل' كه به دولت هند تعلق دارد آغاز واردات گاز از روسيه تنها چند هفته پس از ورود اولين محموله گاز ال ان جي آمريكا به هند با يك توافق بلند مدت انجام مي شود.
شركت گيل مذاكراتي با شركت گازپروم روسيه براي واردات 2.5 ميليون تن در سال گاز ال ان جي به مدت 20 سال انجام داده است.
گيل متعهد شده است كه در سال چهارم قرارداد خود با روسيه، واردات گاز خود از اين كشور را به 2.5 ميليون تن افزايش دهد.
توافق اوليه ميان شركت گيل هند و گازپروم روسيه در سال 2012 امضا شد.
هند سعي كرده است از موقعيت خود به عنوان يكي از بزرگ ترين مصرف كنندگان انرژي در جهان، براي بدست آوردن شرايط بهتر در قرارداد ها به نفع خود استفاده كند.
دهلي نو سال گذشته در مذاكرات خود با شركت آمريكايي اكسون موبيل توانست قيمت واردات 1.5 ميليون تن گاز ال ان جي در سال را كاهش دهد كه اين امر به كاهش هزينه هاي انرژي هند تا 40 ميليارد روپيه منجر شد.
در سال 2015 نيز هند در مذاكرات خود با قطر توانست قيمت گاز خريداري شده از اين كشور به حجم 0.75 ميليون تن در سال را كاهش دهد.
اخيرا نيز شركت گيل مشغول مذاكره با شركت چينير انرژي آمريكا براي بدست آوردن شرايط جديد و كاهش قيمت واردات سالانه 3.5 ميليون تن گاز طبيعي بوده است.
اين درحالي است كه نخست وزير هند با چالش گران شدن نفت رو به رو است. تلاش هاي عربستان سعودي براي عبور قيمت نفت از مرز 80 دلار براي هر بشكه، نگراني هاي مودي را افزايش داده است.
دولت مودي پيش از اين از نفت ارزان استفاده زيادي برد و با اعمال ماليات هرگونه كاهش قيمت سوخت را جبران كرد كه اين اقدام، قيمت را براي مصرف كنندگان سوخت در هند ثابت نگاه مي داشت و درآمد دولت را بسيار افزايش داد.
اكنون با افزايش قيمت نفت خام دولت هند تحت فشار قرار گرفته است و مجبور است تا با كاهش درآمد خود قيمت براي مصرف كنندگان سوخت را كاهش دهد.
قيمت بنزين و گازوئيل در جايگاه هاي سوخت هند به شكلي بي سابقه افزايش يافته است و اين امر يك تحول منفي براي دولت مودي پيش از انتخابات سال 2019 محسوب مي شود.
هند از جمله كشور هايي است كه به دليل رشد روز افزون اقتصادي و روند صنعتي شدن سريع به شدت به انرژي و واردات نفت نياز دارد.
اين كشور بيش از 85 درصد از نفت مورد نياز خود را از خارج وارد مي كند.
آساق**1424*شبس*1613