به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، حجت الاسلام عبدالحسین معزی عصر سه شنبه در آئین بزرگداشت پنجاه و پنجمین سالگرد قیام 15 خرداد 1342 در گلزار شهدای پانزدهم خرداد در میدان بسیج تهران در سخنانی اظهاركرد: دهه عاشورای 1342 از برجسته ترین دوران تاریخ انقلاب است به طوریكه یكی از بركات آن بیداری مردم ایران از طریق بیانات و اعلامیه های امام خمینی (ره) بود.
وی با اشاره به تاریخچه وقوع حادثه 15 خرداد گفت: پس از حادثه مدرسه فیضیه در فروردین 1342 كه سربازان رژیم شاه، طلاب را به خاك و خون كشیدند، قرار شد در تمام محافل حسینی از ظلم دربار و جنایات اسرائیل سخن گفته شود و مبلغان دینی به مردم تاكید كنند كه اسلام در خطر است و به همین دلیل دستگاه امنیتی شاه از مبلغان تعهد گرفت كه در خصوص این سه موضوع صحبت نكنند.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر افزود: عاشورای سال 1342 در واقع با جریان مدرسه فیضیه گره خورد و امام راحل (ره) طی سخنانی اسرائیل را دشمن اسلام و روحانیت معرفی كرد.
وی خاطرنشان كرد: رژیم شاه قصد داشت عاشورای 1342 را به خاك وخون بكشد اما حضور گسترده مردم مانع این كار شد اما آنها امام (ره) را به زندان انداختند. هنگامی كه خبر دستگیری امام به سایر شهرهای ایران رسید، مردم به خیابان ها آمدند و جریان نیمه خرداد تحقق یافت.
معزی در خصوص چگونگی حادثه 15 خرداد اظهارداشت: هنگامی كه مردم در شهرهای تهران، مشهد و قم به خاك و خون كشیده شدند، جمعی از مردم ورامین نیز به طرف تهران حركت كردند كه در بین راه از سوی دژخیمان شاه به گلوله بسته شدند. اما مردم مبارز شهادت را آگاهانه پذیرا شدند و این شجاعت را در تاریخ تحت عنوان قیام 15 خرداد ثبت كردند.
وی در ادامه با برشمردن دستاوردهای قیام 15 خرداد تصریح كرد: در حقیقت در این دوره بود كه روحانیت یك مبارزه جدید را علیه رژیم پهلوی آغاز كرد و نیروهای مذهبی بعنوان محور مبارزه با رژیم شاهنشاهی قرار گرفتند و انقلابیون به رشد و آگاهی دست یافتند.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر افزود: آن زمان بود كه مردم پی بردند كه كودتای 28 مرداد سرپوشی بر جنایات آمریكاست و در ادامه دشمنی آمریكا در جان ملت ایران رسوخ پیدا كرد.
وی افشای چهره مزورانه شاه را از دیگر دستاوردهای قیام 15 خرداد 1342 خواند و خاطرنشان كرد: در آن سال ها هر كسی با شاه مخالفت می كرد كشته و یا زندانی می شد.
معزی درادامه یادآور شد: گسترش فكر براندازی محمدرضا شاه پهلوی نیز از دستاوردهای همین قیام 15 خرداد بود كه امام راحل (ره) فرمودند شاه باید برود.
نماینده ولی فقیه در هلال حركت مردمی، رهبری امام راحل و توجه به دین و مذهب را از مهمترین عناصر تشكیل دهنده قیام 15 خرداد برشمرد و گفت: در آن دوران هیچ كشور خارجی یا احزاب داخلی حتی ملی مذهبی از این قیام دفاع نكردند چراكه معتقد بودند این قیام یك حركت كور و بی هدف بود.
وی با اشاره به شرایط خفقان آن سال ها اضافه كرد: 15 سال دوری امام خمینی (ره) از وطن برای مردم نیز به نوعی تبعید و زندان و شكنجه بود چرا كه هر كس از یاران امام راحل از خانه بیرون می آمد امیدی به بازگشت نداشت.
نماینده ولی فقیه در هلال احمر در ادامه با اشاره به گذشت 29 سال از رحلت جانسوز امام خمینی (ره) ضمن گرامیداشت یاد وخاطره آن پیر فرزانه خاطرنشان كرد: امروز با وجود امواج خروشان درمنطقه با درایت رهبر معظم انقلاب اسلامی ملت ایران در امنیت به سر می برد هرچند هنوز تا رسیدن به اهداف انقلاب فاصله داریم.
وی ضمن گرامیداشت یاد وخاطره شهدای قیام 15 خرداد بر حضور هرچه با شكوه مردم در صحنه و پشتیبانی از رهبر معظم انقلاب و تلاش در راه دین خدا تاكید كرد.
به گزارش ایرنا در پایان آئین بزرگداشت پنجاه و پنجمین سالگرد قیام 15 خرداد 1342 كه با حضور خانواده های شهدا و ایثارگران و اقشار مختلف مردم در گلزار شهدای 15 خرداد در میدان بسیج بزرگراه امام رضا همراه بود، حاضران با نثار گل و قرائت فاتحه یاد و خاطره 18 شهید واقعه 15 خرداد در این محل را گرامی داشتند.
** 1003 ** 1836 **1776
نماینده ولی فقیه در هلال احمر:
15 خرداد اصلی ترین عامل بیداری مردم ایران بود
۱۵ خرداد ۱۳۹۷، ۲۰:۱۲
کد خبر:
82935158
تهران - ایرنا - نماینده ولی فقیه در هلال احمر، ضمن برشمردن دستاوردهای یوم الله 15 خرداد سال 1342، این قیام را اصلی ترین عامل بیداری مردم در برابر رژیم شاهنشاهی دانست.