۱۸ خرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۴۹
کد خبر: 82937112
T T
۰ نفر

رهبران چین و روسیه بر حمایت از برجام تاكید كردند

۱۸ خرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۴۹
کد خبر: 82937112
رهبران چین و روسیه بر حمایت از برجام تاكید كردند

پكن - ایرنا - 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین و 'ولادیمیر پوتین' رییس جمهوری روسیه در دیدار امروز خود در پكن، بر حمایت از توافق هسته ای ایران موسوم به برجام تاكید كردند.

به گزارش ایرنا روسای جمهوری روسیه و چین در بیانیه‌ای مشتركی كه به دنبال دیدار امروز خود در پكن منتشر شد اعلام كردند «مسكو و پكن تمام تلاش خود را برای محافظت از توافق هسته‌ای ایران به كار خواهند بست».
ولادیمیر پوتین و شی جین پینگ در این بیانیه همچنین بر تمامیت ارضی سوریه و تلاش برای بازسازی این كشور تاكید كردند.
«ولادیمیر پوتین» رییس ‌جمهوری روسیه در این دیدار همچنین نسبت به مذاكرات انجام گرفته میان دو كره به منظور حل تنش‌ها در شبه‌جزیره ابراز امیدواری كرد.
رییس‌جمهوری چین نیز در این دیدار تاكید كرد: «ما ملت هایی هستیم كه سطح بالایی از اعتماد را داریم ما برای توسعه بیشتر روابط دو كشور تلاش می كنیم».
او افزود: «روسیه و چین همكاری مشتری را برای كمك به حفظ ثبات جهانی در پیش خواهند گرفت».
دو طرف در دیدار خود همچنین درباره تداوم رایزنی‌ها درباره تحكیم امنیت استراتژیك دو كشور چین و روسیه توافق كردند.
روسای جمهوری چین و روسیه همچنین درباره تلاش برای روابط نزدیكتر مسكو و پكن گفتگو كردند.

**اعطای نشان دوستی چین توسط 'شی جین پینگ' به پوتین
همچنین در این سفر 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین اولین 'نشان دوستی' چین را به ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه اعطا كرد.
'شی جین پینگ' در این مراسم گفت: نشان دوستی جمهوری خلق چین به عنوان بالاترین نشان افتخاری چین به دوستان خارجی كه برای حمایت از روند مدرنیزه شدن سوسیالیستی چین، كمك به تبادلات چینی و خارجی و حفاظت از صلح و ثبات جهان نقشی شایسته ایفا كرده باشند اعطا می‎ شود.
او گفت: پوتین رهبر كشوری بزرگ و تاثیرگذار در جهان و همین طور دوست قدیمی و خوب مردم چین است با كمك‎‏های بسیار رییس جمهور پوتین، روابط چین و روسیه از بوته آزمون تحولات بین‎المللی بیرون آمده و اعتماد سیاسی و راهبردی دو طرف پیوسته در حال تعمیق است و همكاری های عملی در ابعاد مختلف به پیشرفتی شایان رسیده و دوستی مردم دو كشور پیوسته عمیق‎تر می‎شود.
به گفته وی روابط چین و روسیه در سطحی بالا برای مردم دو كشور رفاه فراهم آورده و سرمشق همزیستی قدرت ها و كشورهای همسایه به شمار می رود و برای برقراری روابط بین المللی جدید و ایجاد یك جامعه بشری با سرنوشت مشترك سهم مهمی داشته است.
شی جین پینگ تاكید كرد این نشان دوستی احترام بالای مردم چین به رییس جمهوری پوتین و دوستی عمیق دو ملت بزرگ چین و روسیه را نشان می‎دهد.
پوتین نیز در این مراسم عنوان كرد: از 'شی چین پینگ' كه اولین نشان دوستی جمهوری خلق چین را به من اعطا كردند بسیار سپاسگزارم این نشان علاوه بر بالاترین افتخار، برای من نشان دهنده سطح بالای روابط راهبردی و مشاركتی همه جانبه دو كشور و نیز دوستی عمیق مردم چین و مردم روسیه است.
ساوت چاینا از هنگ كنگ هم نوشت كه حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران هم در اجلاس سران شانگهای و در حاشیه آن با همتایان چینی و روسی خود دباره برجام گفت و گو خواهد كرد.
این نشریه می افزاید كه چین و روسیه به دنبال حمایت آشكار و قوی از توافق هسته ای هستند و نقض آن را از سوی آمریكا مورد قبول نمی دانند و می خواهند این توافق را حفظ كنند.
اجلاس سران سازمان همكاری شانگهای روزهای شنبه و یكشنبه در شهر 'چینگ دائو' چین برگزار می شود.
'حسن روحانی' رییس جمهوری اسلامی ایران با دعوت 'شی جین پینگ' رییس جمهوری چین و به منظور شركت و سخنرانی در این نشست شامگاه امروز جمعه به وقت محلی وارد چینگ دائو شهر محل برگزاری این اجلاس شد.
در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران، هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی شامل دكتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، مسعود كرباسیان وزیر اقتصاد، «محمد نهاوندیان» معاون اقتصادی رییس جمهوری و ولی الله سیف رئیس كل بانك مركزی، وی را همراهی می كنند.
شركت در اجلاس سران سازمان شانگهای، دیدار با رییس جمهوری چین در قالب دیدار دوجانبه ایران و چین و دیدار با برخی از سران كشورهای عضو سازمان شانگهای از جمله برنامه های سفر روحانی به چین است.
دیدار با رییس جمهوری روسیه، پاكستان، افغانستان، مغولستان و نخست وزیر هند از دیگر برنامه هایپیش بینی شده رییس جمهوری اسلامی ایران در سفر سه روزه به چین است.
شركت در ضیافت شام رییس جمهوری چین به افتخار هیات ایرانی و مراسم امضای اسناد روابط دو جانبه شامل چند سند همكاری بین ایران و چین از دیگر برنامه های سفر رییس جمهوری اسلامی ایران به چین است.
در نشست سازمان همكاری شانگهای كه روزهای شنبه و یكشنبه 19 و 20 خرداد در 'چینگ دائو' واقع در استان 'شاندونگ' در شرق چین برگزار می شود رهبران و سران 8 كشور عضو و 4 كشور ناظر و همچنین مسئولان سازمان‌های بین المللی حضور دارند.
علاوه بر ایران، روسای جمهوری روسیه، قزاقستان و قرقیزستان نیز به طور رسمی در این نشست شركت خواهند كرد.
سازمان همكاری شانگهای یك سازمان بین‌المللی است كه در 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شهر «شانگهای» توسط قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیكستان و ازبكستان تاسیس شد.
در نشست این سازمان در سال 2016 میلادی در «تاشكند»، نمایندگان هند و پاكستان یادداشت‌هایی را برای عضویت ثابت در سازمان همكاری شانگهای‌ امضا كردند و در هفدهمین نشست در آستانه قزاقستان این دو كشور به عضویت كامل این سازمان پذیرفته شدند.
اكنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس نیز از اعضای ناظر این سازمان هستند.
این سازمان با افزایش جمعیت به سه میلیارد نفر و پهنه سرزمینی به 35 میلیون و 972 هزار كیلومتر مربع به یكی از بزرگ ترین قدرت های منطقه ای جهان تبدیل شده است كه منافع دو جانبه و چندجانبه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برای اعضا و شركای اقتصادی غیر عضو دارد.
چین علاوه بر اینكه اولین شریك تجاری ایران است و در یك دهه گذشته این سطح را در روابط حفظ كرده است همچنین اولین و بزرگترین خریدار نفتی و بزرگترین مشتری صادرات غیر نفتی ایران به عنوان عضو اصلی گروه 1 + 5 به شمار می رود.
حجم مبادلات تجاری دو كشور ایران و چین در سال 2017 حدود 37 میلیارد و 300 میلیون دلار بود كه به نسبت سال 2016 حدود 19.3 درصد رشد داشته است.
در سال 2017 ایران روزانه حدود 630 هزار بشكه نفت به چین صادر كرده است و در چهار ماهه اول 2018 نیز تقریبا سطح فروش نفت در همان سطح باقی مانده است اما حجم روابط حدود 10 درصد رشد داشته است.
روحانی شامگاه یكشنبه 'چینگ دائو' را به مقصد تهران ترك می كند.
آساق**231**1904**