۱۹ خرداد ۱۳۹۷، ۹:۰۰
کد خبر: 82937322
T T
۰ نفر
سهم آذربايجان شرقي از بودجه عمراني كشور 2.94 درصد است

تبريز- ايرنا - رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي آذربايجان‌شرقي گفت: سهم ما از كل بودجه عمراني استان هاي كشور در سال جاري 2.94 درصد است.

داود بهبودي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا با اعلام اينكه آذربايجان‌ شرقي رتبه 12 كشور را از نظر سهم بودجه عمراني دارد، ادامه داد: سهم ما در بودجه جاري و عمراني كشور بيش از سهم درآمدي استان است.
وي اعلام كرد: با توجه به وضعيت فعلي بودجه سال 97 درآمدهايي كه بايد در استان وصول شود نزديك 2 هزار و 500 ميليارد تومان است كه نسبت به سال قبل 5.5 درصد رشد داشته و اين در حالي است كه ميانگين رشد درآمدهاي وصولي در سطح كشور 14.3 درصد است.
بهبودي گفت: در واقع به اين ترتيب افزايش فشار مالياتي و وصولي دولت از محل عوارض و ساير منابع در اين استان كمتر از ساير استان‌هاست.
بهبودي با بيان اينكه در سال 96 در رتبه ششم و در سال 97 در رتبه هشتم درآمدهاي وصولي در كشور قرار گرفته‌ايم، افزود: در سال 96 سهم 2.97 درصدي و در سال 97 سهم 2.58 درصدي درآمدهاي وصولي كشور را به خود اختصاص داده‌ايم.
رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي آذربايجان‌شرقي اظهار داشت: بودجه هزينه‌اي (جاري) استان نيز با رشد 17.6 درصدي از 360 ميليارد تومان در سال 96 به 424 ميليارد تومان در سال 97 افزايش يافته و استان داراي رتبه 9 كشور است.
وي با اشاره به اينكه در سال جاري و در كل استان‌ها تعدادي از طرح هاي ملي، استاني شده‌‌اند و بودجه آنها به مجموع اعتبارات استاني اضافه شده است، گفت: در همين راستا در آذربايجان‌شرقي تعداد 40 طرح ملي با بيش از 118 ميليارد تومان اعتبار، استاني شده‌اند.
بهبودي با اشاره به اينكه در سال‌هاي اخير، طي فرايند بررسي و تصويب بودجه در مجلس شوراي اسلامي، علاوه بر پيشنهاد دولت بطور معمول يك عدد كلي به سرجمع اعتبارات استان‌ها اضافه مي‌شود، گفت: توزيع اين اعتبار منطق قابل دفاعي ندارد به طوريكه بين همه استان‌ها اعم از كوچك و بزرگ، پرجمعيت و كم‌جمعيت و برخوردار يا غيربرخوردار به صورت يكسان و مساوي توزيع مي‌شود.
وي اظهار داشت: به اين ترتيب به تدريج سهم استان‌هاي بزرگ، پرجمعيت و برخوردار كاهش و بالعكس سهم ساير استان‌ها افزايش مي‌يابد.
بهبودي با بيان اينكه سه درصد از درآمدهاي حاصل از فروش نفت بين استان‌هاي داراي نفت و گاز و نيز ساير استان‌ها بر حسب شاخص‌هاي محروميت توزيع مي‌شود، افزود: اين مبلغ در برخي استان‌هاي نفتي مثل خوزستان و در استان‌هاي به نسبت محروم كه شاخص‌هاي محروميت بالايي دارند عدد قابل توجهي است اما در استان‌هايي همانند استان آذربايجان‌شرقي به تدريج كاهش مي‌يابد.
رئيس سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان خاطرنشان كرد: پيشنهاد اوليه بودجه در قالب لايحه توسط دولت به مجلس شوراي اسلامي ارائه مي‌شود و بحث‌هاي كارشناسي و اقناع كننده نمايندگان استان در مجلس شوراي اسلامي مي‌تواند به افزايش سهم استان منجر شود و سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان آماده هرگونه كمك و همراهي لازم در اين زمينه است.
آذربايجان شرقي با سهم جمعيتي حدود 5.2 درصد از كل جمعيت كشور بيش از 4 درصد از توليد ناخالص داخلي را به خود اختصاص داده است.
در سال هاي اخير نمايندگان آذربايجان شرقي در مجلس شوراي اسلامي همواره به آنچه كه كاهش سهم استان از بودجه كشور و افزايش فشار مالياتي ناميده اند، اعتراض كرده اند.
3071/518