۲۰ خرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۱۳
کد خبر: 82938892
T T
۰ نفر
سد فينسك بر هفت درصد ذخيره سد شهيد رجايي اثرگذاري دارد

ساري - ايرنا - مدير عامل شركت آب منطقه اي مازندران گفت كه با بررسي هاي صورت گرفته ساخت سد فينسك در استان سمنان ، هفت درصد بر ذخيره آبي سد شهيد رجايي ساري اثرگذاري دارد .

به گزارش خبرنگار ايرنا ، ابراهيم يخشكي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در ساري در پاسخ به پرسش خبرنگار ايرنا افزود : ساخت اين سد در زمان كم آبي و خشكسالي مانند دوره اي كه اكنون در آن قرار داريم بر تامين آب سد شهيد رجايي اثرگذاري خواهد كرد.
ساخت سد فينسك با ظرفيت هشت تا 10 ميليون متر مكعب از سال 89 بر روي سرشاخه هاي رودخانه تجن واقع در منطقه جغرافيايي استان سمنان در دستور كار وزارت نيرو قرار گرفت و در دولت دهم بودجه مطالعاتي دريافت كرد.
مديرعامل شركت آب منطقه اي مازندران در عين حال گفت كه مسئولان استان از جمله استاندار و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي تاكنون مكاتبات زيادي با وزارت نيرو براي جلوگيري از اجرايي شدن سد فينسك انجام دادند.
منطقه مورد مطالعه سد فينسك در فاصله 70 كيلومتري شمال شرق شهر سمنان واقع است . قرار است آب ذخيره شده پشت سد مخزني فينسك از طريق سامانه آبگيري به وسيله يك خط لوله تا نزديكي بند انحرافي ' كاورد ' منتقل و سپس با آب بند انحرافي كاورد وارد يك حوضچه ذخيره در تراز ارتفاعي حدود 1640 ‌شود.
سد فينسك يك سد مخزني سنگريزه‌اي با هسته رسي و حجم مخزني 11.78 ميليون متر مكعب است .
سد شهيد رجايي واقع در 45 كيلومتري جنوب شرقي شهر ساري با حجم آبگيري حدود 162 ميليون متر مكعب بر روي رودخانه تجن احداث شده است.
بر اساس آمار شركت آب منطقه اي به دليل كاهش بارندگي امسال ذخيره آب در يان سد تا 55 درصد كاهش يافته است . اين سد تامين كننده آب آشاميدني شهر ساري نيز است .
** سكوت و سكون در انتقال آب درياي خزر به كوير مركزي
مديرعامل شركت آب منطقه اي مازندران همچنين با اعلام اين كه در حال حاضر هيچ تحركي براي انتقال آب درياي خزر به كوير مركزي مشاهده نمي شود ، گفت كه ساخت سد فينسك و طرح انتقال آب درياي خزر به فلات مركزي هيچ ارتباطي با هم ندارد .
وي افزود : البته طرح انتقال آب درياي خزر داراي مصوبه مجلس وقت است كه حتي عمليات اجرايي آن با حضور شخص رئيس جمهري وقت كليد خورده بود ، اما به دلايل مختلف فني ، كارشناسي و سياسي در حال حاضر اين طرح متوقف است.
كلنگ طرح انتقال آب درياي خزر به منطقه مركزي كشور فروردين سال 1391 با حضور رييس جمهوري وقت و كارواني از ماشين هاي سنگين مانند لودر و بلدوزر در منطقه گوهرباران ساري به زمين زده شد ، اما با برگزاري همايش ها و نشست هاي مختلف كارشناسي و دانشگاهي و هشدار دادن نسبت به تبعات اقتصادي و مشكلات زيست محيطي متوقف شد.
محققان معتقدند كه انتقال آب درياي خزر به فلات مركزي كشور نتيجه اي جز مرگ اكوسيستم خزر نداشته و از سوي ديگر با توجه به اينكه آب در كوير با تبخير بيش از 60 تا 70 درصدي مواجه است ، عملا بهره ورري لازم را هم نخواهد داشت .
6990/1654
۰ نفر