۲۰ خرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۳۱
کد خبر: 82938910
T T
۰ نفر

تنش آبی به 21 شهر مازندران رسید

۲۰ خرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۳۱
کد خبر: 82938910
تنش آبی به 21 شهر مازندران رسید

ساری-ایرنا- مدیرعامل شركت آبفای شهری مازندران گفت كه هم اكنون 21 شهر این خطه شمال كشور به دلیل كاهش میزان بارندگی با تنش آبی مواجه هستند.

به گزارش خبرنگارایرنا، ذبیح الله ذاكری روز یكشنبه دریك نشست خبری، حفر 17 حلقه چاه جدید،ایجاد یك باب مخزن با ظرفیت 10 هزار متر مكعب و ساخت 5 ایستگاه جدید پمپاژ و مدیریت مصرف را از راهكارهای مهم برای غلبه بر تنش آبی در شهرهای مازندران اعلام كرد.
وی مرمت فرسودگی خطوط انتقال آب و كاهش هدررفت را از دیگر فعالیت های این شركت برای كاهش تنش آبی در این خطه شمال كشور اعلام كرد.
كاهش مجموع بارندگی در مازندران با وجود افزایش نسبی بارش بهاری در سالجاری طبق گزارش شركت آب منطقه ای كاهش 62 درصدی روان آب و 50 درصدی آبگیری سد ها را در این خطه شمال كشور به دنبال داشته است.
بنا بر این گزارش از مهر ماه 96 تا 31 اردیبهشت امسال كه هشت ماه از سال زراعی را شامل می شود 426 میلمتر باران در استان مازندران بارید كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 15 درصد و نسبت به دوره آماری 30 ساله 16.5 درصد كاهش داشته است.
به گفته ذاكری بیشترین تنش آبی مناطق شهری مازندران مربوط به شهرستان های ساری، قائمشهر، نكاء، بابل ، گلوگاه و بهشهر است.
این مسوول آب در مازندران اتكاء 88 درصد از تامین آب شهری به منابع و ذخایر زیرزمینی و پایین بودن قیمت آب را از چالش های مهم آب در شهرهای این استان برشمرد.
وی قیمت تولید هر متر مكعب آب را برای شهرنشینان حدود 15 هزار ریال اعلام كرد و اظهارداشت كه در شرایط فعلی برای هر متر مكعب آب شرب مصرفی، مشتركان 3 هزار ریال هزینه می پردازند.
به گفته وی در دولت تدبیر و امید با ایجاد زیرساخت های مناسب حدود 3 درصد تامین منابع آب از ذخایر زیرزمینی كاهش یافت .
*** هدررفت 28 درصدی آب
مدیرعامل آبفای شهری مازندران گفت كه هم اكنون 28 درصد از آب استحصالی حوزه آبفای شهری این استان به دلیل فرسودگی خطوط انتقال به هدر می رود.
وی پیش بینی كرد با اجرای طرح های بهسازی خطوط انتقال آب تا پایان برنامه ششم توسعه میزان هدر رفت آب مناطق شهری در این استان به 20 درصد برسد.
ذاكری افزود : حدود یك هزار و 700 كیلومتر ازخطوط انتقال آب شهری در این خطه شمال كشور به دلیل فرسودگی نیاز به بازسازی دارد.
وی اضافه كرد : برای اجرای این طرح حدود 3 هزار و 400 میلیارد ریال اعتبار مورد نیازاست و حداكثر توان برای اجرای این طرح نیز حدود 100 كیلومتر در سال است.
به گفته وی با این روند حداقل 17 سال برای مرمت خطوط انتقال آب فرسوده در مناطق شهری مازندران زمان نیاز است.
مازندران 58 شهر دارد كه طبق آمار از جمعیت 3 میلیون و 283 هزار نفری آن حدود یك میلیون و 954 هزار نفر معادل 62 درصد از جمعیت استانی تحت پوشش آبفای شهری قرار دارند.
6982/1899
۰ نفر