۲۱ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۱۴
کد خبر: 82939508
T T
۰ نفر
یك سوم رشته های صنایع دستی جهان در استان اصفهان است

كاشان- ایرنا- معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: نزدیك به یك سوم از رشته های موجود در حوزه صنایع دستی جهان در این استان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جعفر جعفرصالحی یكشنبه شب در آئینی به مناسبت روز جهانی صنایع دستی در كاشان بیان كرد: نزدیك به 600 رشته صنایع دستی تا كنون در جهان شناسایی شده كه 199 رشته آن در استان اصفهان وجود دارد.
وی افزود: هم اكنون نیز اصفهان دو سوم صنایع دستی و هنرهای سنتی كشور را در خود جای داده كه این توانمندی ناشی از ظرفیت های نهفته در شهرستان های این استان می باشد.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان عنوان كرد: بیشتر صادرات صنایع دستی از استان اصفهان به صورت چمدانی و همراه مسافر بوده و بخشی دیگر از سایر پایانه های صادراتی از كشور خارج می شود، اما در مجموع بیش از 60 درصد تولیدات صنایع دستی كشور مربوط به این منطقه است.
او اضافه كرد: گواهی مبدا برای كالاهای صادراتی صنایع دستی تا سال گذشته ثبت نمی شد و از این رو آمار دقیقی از میزان ارزآوری قابل ارائه نیست.
جعفرصالحی بالاترین میزان صادرات ثبت شده صنایع دستی كشور را 500 میلیون دلار بیان كرد و گفت: این رقم در سال گذشته 300 میلیون دلار بود كه البته شامل فرش نمی شود.
معاون اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به اشتغال پایدار به عنوان دغدغه مسئولان ادامه داد: هنرمندان صنایع دستی پاسداران میراث ملموس و منقول فرهنگی كشور هستند كه سفیران فرهنگی را به دورترین نقاط جهان می فرستند.
وی گفت: یكی از ستاره های اعطایی برای درجه بندی هتل ها باید با هدف حمایت از تولیدكنندگان صنایع دستی، با توجه به میزان استفاده آنها از صنایع دستی و هنرهای سنتی كشور اختصاص یابد.
جعفرصالحی افزود: اگر هنرهای سنتی و صنایع دستی در همه هتل های كشور به نمایش درآید، درآمد ناشی از فروش این محصولات از نیاز به صادرات خواهد كاست.
او ادامه داد: كاشان در این میان یكی از قطب های صنایع دستی كشور است و منسوجات دستباف این شهرستان مانند مخمل، زری، ابریشم، زیلو، گلیم، فرش و تابلو فرش قابل توجه می باشد.
معاون اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان بیان كرد: نزدیك به هشت هزار كارگاه صنایع دستی در گذشته های دور در كاشان وجود داشت كه هم اكنون تنها نزدیك به 100 كارگاه صنایع دستی باقی مانده كه با خوش بینانه ترین نگاه، نزدیك به یك هزار نفر در آنها فعالیت می كنند.
وی با اشاره به حفظ شدن 90 درصد صنایع دستی و هنرهای سنتی بومی كاشان در مقایسه با سایر شهرستان ها اضافه كرد: با توجه به تناسب جمعیت از نظر استانداردهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور باید چهار هزار هنرمند در زمینه تولید صنایع دستی و هنرهای دستی در كاشان مشغول فعالیت باشند تا از نابودی این هنرها جلوگیری شود.
جعفری صالحی در ادامه از دریافت مجوز برای كاشان با عنوان 'شهر ملی نساجی' در آینده نزدیك خبر داد و گفت: با توجه به برخورداری از ابریشم بافی، زری بافی، شعربافی، زیلوبافی و گلیم بافی تلاش داریم تا نشان تجاری جهانی ویژه ای برای این شهرستان دریافت شود.
او همچنین از راه اندازی نخستین بازارچه دائمی صنایع دستی این استان در كاشان خبر داد و تشریح كرد: این بازارچه با تامین اعتبار نزدیك به 10 میلیارد ریالی در هفته دولت در منطقه فین گشایش خواهد یافت.
به گفته معاون اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، با راه اندازی این بازارچه كاشان بستر امنی برای ایجاد سرمایه گذاری در بخش هنرهای سنتی و صنایع دستی در كشور می شود.
به گزارش ایرنا، 9 نفر از هنرمندان صنایع دستی كاشان كه نشان ملی مرغوبیت دریافت كردند و چند نفر از پیشكسوتان در ادامه این آئین در خانه تاریخی عامری ها تجلیل شدند.
52 رشته صنایع دستی در كاشان فعال است و تا كنون 33 هنرمند از این شهرستان از سال 1392 تا كنون موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی كشور در رشته های مختلف شدند.
هم اكنون نزدیك به 47 هزار نفر هنرمند در استان اصفهان در 199 رشته صنایع دستی در كارگاه ها و یا خانه ها مشغول فعالیت هستند كه 6 هزار نفر آنها زیر پوشش بیمه قرار دارند.
6136/8123