دلاور حيدر پور روز سه شنبه در نشست مطبوعاتي با خبرنگاران با بيان اينكه بايد براي حفظ كيفيت برنج استان هاي شمالي مازندران و گيلان همه نسبت به اختلاط آن حساس باشيم، توضيح داد: بايد اين مقوله خلاف اخلاقي ، عرفي و قانوني در استان از بين برود.
وي از صدور چندين مجوز بهره برداري بسته بندي برنج مازندران خبر داد و گفت:به طور يقين امسال بيشتر برنج هاي استان به صورت بسته بندي شده كه تحت نظارت موسسه استاندارد و بهداشت است ، عرضه خواهد شد.
مازندران 230 هزار هكتار اراضي شاليزاري دارد كه سالانه حدود يك ميليون تن انواع برنج سفيد برابر با 42درصد برنج مورد نياز كشور توليد مي كند.
از آنجاييكه اختلاف قيمت برنج ارقام پر محصول توليد داخلي و برنج هاي وارداتي به نسبت برنج طارم مازندران زياد است و از طرفي شناسايي يك دست بودن برنج نيز سخت و براي بسياري از شهروندان غير ممكن است ، برخي از عرضه كنندگان برنج از اين وضعيت سوء استفاده و طارم را خريداري و براي سودجويي اقدام به اختلاط با ارقام پرمحصول مي كنند.
**فرايند ساخت سد هراز همچنان به كندي پيش مي رود
رئيس سازمان كشاورزي مازندران با بيان اينكه حوزه آبريز هراز با 110 هزار هكتار از اهميت خاصي در توليد برنج برخوردار است، افزود: ساخت سد هراز كه اكنون حدود 40 درصد پيشرفت فيزيكي دارد، بايد سرعت بگيرد.
وي از مسوولان ارشد كشورخواست تا نسبت تامين اعتبار براي ساخت سد هراز توجه ويژه داشته باشند.
در حالي كه ساخت سد هراز ( منگل ) در سال هاي 69 و 70 رديف اعتباري در بودجه ملي كشور گرفت ، اما به دليل اختلافات زيست محيطي و اجتماعي ، عمليات اجرايي آن حدود 18 سال بعد در سال 1388 آغاز شد.
سد مخزني هراز آمل از نوع خاكي با هسته رسي به ارتفاع 150 متر و 373 متر طول تاج سد به ظرفيت نهايي 650ميليون مترمكعب بر روي رودخانه هراز درحال ساخت است و عمليات خاك ريزي اين سد نيز در حال انجام است.
ضرورت و اهميت تكميل هر چه سريع تر و به بهره برداري رساندن سد هراز به اين است كه اين سد به تنهايي مي تواند حدود 700 ميليون متر مكعب آب برابر با هشت سد بزرگ و كوچك و 800 قطعه آببندان فعلي استان ، ذخيره سازي را انجام بدهد.
** به هيچ وجه خدمات عمومي به زمين هاي تغيير كاربري غير قانوني ارائه نمي شود
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران با بيان اينكه اين سازمان هنوز اعلام نكرده است كه تغيير كاربري غير قانوني به صفر رسيده است، گفت: اما با درايت توجه همه دستگاه هاي دولتي در سه قوه قضائيه، مقننه و اجرايي اين مقوله به كمترين مساحت رسيده است.
حيدر پور ادامه داد: اميد واريم با همكاري آحاد مردم به ويژه دهياران روستاهاي استان مازندران ، تغيير كاربري غير قانوني به صفر برسد.
حيدر پور با بيان اينكه در سه سال گذشته به اندازه 10 سال قبل با متخلفان زمين خواري و تغيير كاربري غير مجاز برخورد صورت گرفته است، گفت : 22 ماشين انتظامي ويژه گشت پيشگيري و برخورد با تغيير كاربري غير مجاز با حكم دادستان در تمام نقاط استان به صورت شبانه روزي فعال است.
او با اشاره به اينكه بايد زمين مازندران را قدر بدانيم و زمين اين استان براي امنيت غذايي و اشتغال كشور بايد حفظ شود ، افزود : البته نيازهاي توسعه شهرها ، روستاها و طرح هاي عمراني به زمين نيز ديده شده است.
وي گفت: امروز هر گونه تغيير كاربري قانوني و بر اساس نياز ،متناسب با مقررات صورت مي گيرد و خسارت به زمين هاي كشاورزي حداقل است.
مازندران 460 هزار هكتار زمين زراعي و باغي دارد.
6990/1899
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران:
اختلاط برنج توليدي شمال پيگيري مي شود
۲۲ خرداد ۱۳۹۷، ۱۷:۴۴
کد خبر:
82941221
ساري - ايرنا - رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران با بيان اينكه سازمان هاي بازرسي و تعزيرات به صورت جدي عرضه و خروج برنج عمده و خرد را در استان پيگيري مي كنند، گفت: هنوز حدود 5درصد برنج توليد استان با برنج هاي خارجي مخلوط و عرضه مي شود.