۲۳ خرداد ۱۳۹۷، ۹:۲۸
کد خبر: 82941596
T T
۰ نفر
ورود به عرصه جهانی راهكار رونق بازار صنعت دستی كشور است

اصفهان- ایرنا- مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ورود به عرصه جهانی ، نفوذ در بازارهای بین المللی و تقویت صادرات را راهكار مهم رونق صنعت دستی در كشور دانست.

به گزارش ایرنا، فریدون اله یاری عصر سه شنبه در آیین تجلیل از هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی استان اصفهان با اشاره به وجود 299 رشته صنایع دستی فعال در كشور گفت: از این تعداد 196 رشته در اصفهان فعال است و باید برای حفظ آن تلاش و در كنار حفظ فرهنگ و تمدن به اقتصاد نیز توجه كنیم تا بهترین و بیشترین بهره وری را داشته باشیم.
وی شاغلان صنایع دستی در استان اصفهان را 40 هزار نفر اعلام كرد و افزود: نیمی از این آمار دارای گواهینامه صنایع دستی هستند اما با توجه به جمعیت باید برای بهره برداری از این ظرفیت ،فعالیت هایی انجام دهیم .
وی ترویج و آموزش، حمایت از تولید و تجارت را از مهم ترین موضوعات مورد توجه سازمان میراث فرهنگی دانست و گفت: عملیاتی كردن این حوزه ها نیاز به تلاش جدی حوزه های مدیریتی و دستگاههای مرتبط دارد.
اله یاری ادامه داد:باید به تجارت صنایع دستی در عرصه بین المللی ورود پیدا كنیم و در استان اصفهان نیز بایستی با عبور از عرضه سنتی صنایع دستی به سمت فروشگاههای صنایع دستی و راه اندازی گالری ها با هدف تقویت صادرات حركت كنیم.
وی با تاكید بر اینكه اصفهان شهر جهانی صنایع دستی است گفت: ما امسال دو رویداد مهم را در اصفهان دنبال خواهیم كرد كه مورد اول آن برگزاری دوسالانه بین المللی صنایع دستی است كه این رویداد در سال 93 بصورت اجلاس میراث نا ملموس و در سال 95 بصورت شورای جهانی صنایع دستی برگزار شد.
وی دومین رویداد را جایزه هنری نشان دست خلاق اعلام كرد و گفت: این رویداد نیز درسطح ملی برگزار خواهد شد.

** ممنوعیت فعالیت اتباع بیگانه دركارگاه های صنایع دستی
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان نیز در این مراسم گفت: یكی از مواردی كه صنایع دستی را به چالش می كشد بكارگیری اتباع بیگانه در كارگاه های تولیدی این صنعت است .
جعفر جعفر صالحی افزود : كشور ما رتبه سوم صنایع دستی را در جهان دارد ولی در زمینه صادرات در رتبه سی ام قرار گرفته ایم و این نشان می دهد در این بخش دچار چالش هستیم.
جعفر صالحی یكی از مواردی كه ممكن است صنایع دستی را همچون فرش ایرانی دچار چالش كند ، ورود اتباع بیگانه به كارگاه های صنایع دستی عنوان كرد و گفت: در سالهای گذشته اتباع بیگانه وارد كارگاه های فرش ما شدند و با فراگیری این صنعت ، بهترین فرش ها را در كشورشان بافتند.
وی افزود: اگرمعضل ورود خارجی ها به صنایع دستی رسوخ كند ، این صنعت نیز به چالش كشیده شده در نتیجه باید كارگاه هایی كه دارای اتباع بیگانه هستند شناسایی و جلوی فعالیت های آنها گرفته شود.
وی ادامه داد: در زمینه جمع آوری مصنوعات قاچاق نیز اتحادیه صنایع دستی ، بازرسی اتاق اصناف و كارشناسان میراث فرهنگی فعالیت دارند و اكنون بیش از 98 درصد فروشگاه های میدان امام عاری از مصنوعات خارجی است.
وی همچنین با اشاره به فرار مغزها در یك سال گذشته گفت:باید به این هنرمندان جوان كمك كنیم و اجازه ندهیم ایده ها از كشور خارج شوند و اگر این تهدید است باید راهكاری را تبدیل به فرصت كنیم تا در خارج از كشور نیز مروج صنایع دستی ما باشند.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی به انباشت آثار شاخص بسیاری از هنرمندان در انبارها و كارگاه ها اشاره كرد و گفت: دولت باید نگاه ویژه و راهكار درستی برای خرید و صادرات این آثار داشته باشد.
وی با بیان اینكه عارضه بی اعتمادی دربازار صنایع دستی بوجود آمده است گفت: تشكیل كمیسیون قیمت گذاری و برچسب و استاندارد سازی می تواند به بهتر شدن كیفیت محصولات و حفظ اعتماد در مشتریان كمك كند.
جعفر صالحی ادامه داد: دنیا به دنبال آثار شاخص هنرمندان است و بعد از تولید باید به بازار یابی توجه كنیم تا ارزش و جایگاه صنایع دستی حفظ شود.
به گزارش ایرنا در این مراسم شماری از فعالان هنر و صنایع دستی استان اصفهان تجلیل شدند.
هم اكنون هنرمندان اصفهانی در 169 رشته صنایع دستی فعالیت دارند كه 60 درصد مجموع صنایع دستی ایران را شامل می شود.
7141/ 6022