۲۴ خرداد ۱۳۹۷، ۸:۱۰
کد خبر: 82942618
T T
۰ نفر
والدین كودكان را در سواحل تنها نگذارند

تهران- ایرنا- رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اعلام هشدار نسبت به غرق شدگی مسافران تابستانی در دریای خزر گفت: از والدین كودكان عازم استان های مجاور دریا درخواست می كنم كه از تنها گذاشتن كودكان خود در كنار سواحل دریا خودداری كنند.

مرتضی سلیمی روز پنجشنبه و همزمان با اجرای طرح ملی امداد و نجات تابستانه هلال احمر در سراسر كشور در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، افزود: والدین كودكان گردشگر و مسافران تابستانی عازم مناطق ساحلی كشور باید توصیه های ایمنی نیروهای امدادرسان را جدی بگیرند و به منظور كاهش تلفات ناشی از غرق شدگی، در محیط های آبی و دریایی از مكان های سالم سازی شده و ایمن برای شنا استفاده كنند.
وی ادامه داد: شنا با كودكان در طرح های سالم سازی و ایمن شده، پوشاندن جلیقه نجات به كودكان داخل قایق و نزدیك ساحل، اجتناب از نزدیك شدن به آب و دریای توفانی همراه با كودكان و اجتناب از شناكردن در دریای توفانی از دیگر مواردی است كه والدین باید در مسافرت به استان های ساحلی كشور به آنها توجه كافی و لازم را داشته باشند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر به خطرات احتمالی شنا در مناطق ناشناخته و شنا ممنوع در محیط های آبی و دریایی اشاره كرد و از تمام مسافران و شناگران خواست در مناطق امن و طرح های سالم سازی دریا شنا كنند.
سلیمی علت عمده غرق شدن مسافران تابستانی در دریای خزر را آشنا نبودن این افراد به فنون شنا در دریا عنوان كرد و اظهار داشت: برخی افراد بدون آشنایی از شرایط و وضعیت دریا و بدون داشتن مهارت شنا در هر نقطه ای به دریا می زنند، غافل از این كه شرایط دریای خزر نه تنها با استخر بلكه با دریاهای دیگر نیز متفاوت است.
وی افزود: آشنا نبودن با وضعیت ساحل، ویژگی های موج، وجود جریان های شكافنده مرگبار و بستر خزر شرایطی را مهیا كرده كه حتی می تواند برای شناگران بسیار ماهر نیز خطرناك باشد. از این رو برخی شناگران بسیار ماهر، هنگام شنا در نقاط غیرایمن این دریا و خارج از طرح های دریا با خطر مواجه شده و در مواردی حتی جان خود را از دست داده اند.
رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر در پاسخ به این سوال كه حریم ایمن شنا در دریای خزر كجاست، گفت: محدوده شنا در این دریا، مناطقی در طرح های سالم سازی هستند كه بستر دریای آن از سوی كارشناسان مربوطه تائید شده و محدوده آن به دلیل وجود علایم مشخص كننده دریایی و عدم تردد قایق های مسافری و حضور مستمر ناجیان غریق برای شنا كردن مناسب است؛ از این رو توصیه می شود مردم از شنا در مناطقی كه از بستر آن آگاهی ندارند، پرهیز كنند.
وی به برخی نكات ایمنی هنگام شنا در دریای خزر اشاره كرد و افزود: مسافران تابستانی از شنا كردن در سواحل ناشناخته جدا خودداری كنند، زودتر از دو ساعت پس از صرف غذا به شنا نپردازند، فقط در مناطق تحت نظارت ناجیان غریق شنا كنند و با دیدن پرچم سیاه و قرمز از شنا در منطقه خطر پرهیز كنند.
سلیمی اظهار داشت: مسافران تابستانی حتی المقدور در مسافت های طولانی به موازات ساحل شنا كنند، هنگام رعد و برق و توفان سریعا از آب خارج شوند، برای شوخی و گول زدن دیگران، خود را به حالت غریق نیندازند و هیچ گاه به تنهایی شنا نكنند.
این مقام مسئول در سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر خطاب به مسافران تابستانی دریای خزر گفت: هیچ گاه در تاریكی برای شنا به دریا نروند، در كنار دریا همواره مراقب كودكان خود باشند، از هل دادن یكدیگر در آب جدا خودداری كنند و هنگام شنا در فاصله زیاد مراقب قایق های عبوری باشند.
وی تصریح كرد: در صورت نبود ناجی غریق هنگام نیاز فرد در حال خطر، اگر عمق آب دریا مناسب بود با ایجاد زنجیره انسانی و با گرفتن دست یكدیگر و در صورت عمق زیاد با پرتاب وسایلی كه خاصیت شناور دارد مانند یك تكه چوب یا كلمن آب، فرد را نجات دهند؛ استفاده از تیوب های لاستیكی می تواند خطرناك باشد از این رو فاصله خود را با ساحل ثابت نگه دارید و همواره تذكرات ناجیان غریق را جدی بگیرید.
طرح امداد و نجات تابستانه سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از امروز پنجشنبه 24 خرداد به مدت 100 روز و با استفاده از توان عملیاتی تمام پایگاه های فعال هلال احمر در محورهای مواصلاتی استان های سراسر كشور آغاز می شود. این طرح با استفاده از 24 فروند بالگرد، یك هزار و 26 دستگاه آمبولانس، 438 دستگاه خودروی نجات، 50 دستگاه خودروی ویژه عملیاتی، یك هزار و 282 دستگاه خودروی عملیاتی، 11 دستگاه خودروی فرماندهی ارتباطات، 122 دستگاه موتورسیكلت آمبولانسی و 475 دستگاه موتورسیكلت امدادی برگزار می شود كه تمام امكانات یادشده به منظور خدمات رسانی به مردم و مسافران تابستانی در آماده باش كامل قرار خواهند داشت.
در اجرا و برگزاری طرح امداد و نجات تابستانه هلال احمر هزار و 290 پایگاه ثابت و موقت امداد جاده ای برای خدمت رسانی به هموطنان ایجاد شده كه از این تعداد 557 پایگاه امدادی ثابت و مابقی به صورت پست های موقت فعال است.
همچنین ‎ ۱۶پایگاه امداد و نجات دریایی و ‎ ۴۲پایگاه امداد و نجات ساحلی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در استان‌های مازندران، گیلان، گلستان، هرمزگان، آذربایجان غربی و شرقی، كردستان، خوزستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان آماده امدادرسانی به هموطنان هستند.
خزر به عنوان بزرگ ترین دریاچه جهان حدود 600 هزار و 384 كیلومتر وسعت دارد و طول خط ساحلی آن در جنوب حدود 670 كیلومتر است كه 338 كیلومتر آن در محدوده جغرافیایی استان مازندران و بقیه در استان های گیلان و گلستان واقع است.
اجتمام*7029*1834