۲۷ خرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۰۵
کد خبر: 82944427
T T
۰ نفر
سطح بالاي ويتامينD خطر ابتلا به سرطان سينه را كاهش مي دهد

تهران – ايرنا – نتايج مطالعات محققان دانشگاه كاليفرنيا نشان مي دهد سطح بالاتري از ويتامين D با كاهش خطر ابتلا به سرطان سينه همراه است.

به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، محققان اطلاعات دو آزمايش باليني كه يكي شامل سه هزار و 325 و ديگري شامل 1713 نفر بود را بررسي كردند تا به ارتباط سرطان سينه و غلظت سرم 25-hydroxyvitamin D دست يابند. سرم 25-hydroxyvitamin D اصلي ترين شكل ويتامين D در خون است.
در اين مطالعه تمام زنان بالاي 55 سال و با ميانگين سني 63 سال بودند و داده ها بين سال هاي 2002 تا 2017 ميلادي جمع آوري شده بود. محققان دريافتند حداقل سطح سلامت سرم 25-hydroxyvitamin D در پلاسماي خون، 60 نانوگرم در ميلي ليتر است كه به ميزان قابل توجهي بالاتر از 20 نانوگرم در ميلي ليتر توصيه شده در سال 2010 ميلادي است.
اين مطالعه نشان مي دهد ميزان ابتلا به سرطان سينه در افرادي با سرم 25-hydroxyvitamin D بالاتر از 60 نانوگرم در ميلي ليتر، نسبت به 20 نانوگرم در ميلي ليتر، يك پنجم است.
در ادامه مطالعه آمده است كمبود ويتامين D يك خطر بالقوه ابتلا به سرطان سينه است.
به رشد كنترل نشده سلول هاي پوشش داخلي مجراي شيري يا لوبول، سرطان سينه گفته مي شود. هر سينه از 15 تا 20 بخش به نام لوب تشكيل شده كه به صورت خوشه اي در كنار هم قرار دارند. لوب ها مجموعه اي از غدد شيري هستند. هر لوب از بخش هاي كوچكتري به نام لوبول تشكيل شده است. سرطاني كه از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار ناميده مي شود. سرطان سينه در زنان شايع تر است، گرچه احتمال ابتلاي مردان نيز به سرطان سينه وجود دارد
نتايج اين مطالعه در نشريه PLOS ONE منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
۰ نفر