به گزارش ايرنا، شهرستان حاجي آباد شمالي ترين شهر استان هرمزگان و در نزديكي استان كرمان واقع شده است كه به دليل نزديكي به استان كرمان نسبت به بقيه شهرهاي هرمزگان دوره گرماي آن كمتر است.
اين شهرستان داراي تابستان هاي گرم و خشك و زمستان هاي به نسبت سرد است و اطراف شهر حاجي آباد به عنوان مركز اين شهرستان را كوه احاطه كرده است.
ارتفاع شهر حاجي آباد طبق منابع سازمان هواشناسي كشور 931،2 متر از سطح درياست.
اين شهرستان به دليل شرايط آب و هوايي خاص خود در حال حاضر در توليد ميوه هاي تابستاني اعم از خربزه، هندوانه، هلو، زردآلو، انگور ياقوتي و خرما بسيار مستعد و پر رونق است.
شهرستان حاجي آباد 31 هزار و 189 هكتار زمين هاي زير كشت دارد كه 21 هزار و 238 هكتار آن زير كشت انواع محصولات زراعي شامل 4 هزار و 824 هكتار مركبات، 50 هزار و 52 هكتار كشت نخل و 80 هكتار نيز كشت گلخانه اي است.
در اين شهرستان هم چنين 24 هزار و 700 نفر در زمينه هاي كشاورزي و گرايش هاي آن شامل 22 هزار و 500 نفر در بخش زراعت، باغباني و صنايع مشغول به كار هستند.
محصولات باغي اين شهرستان شامل خرما، ليموترش، نارنگي، پرتقال، انجير، طالبي، زيتون، انگور، ليمو شيرين و اغلب درختان منطقه هاي سردسيري و گرمسيري است.
محصولات ليموترش، نارنگي و ليموشيرين مناطق فارغان، احمدي، سياهك و سيرمند نيز شهرت بسيار زيادي دارد.
صيفي جات حاجي آباد مرغوب و براي كشاورزان و سرمايه گذاران در توليد كشاورزي سودآور است كه شامل جو، ذرت،هندوانه، خيار، گوجه فرنگي، سيب زميني، پياز، طالبي، گرمك و كمي هم حبوبات مي باشد.
اين شهرستان در توليد انواع خرما ممتاز است و يكي از محصولات با ارزش در اين شهرستان مي توان خرماي پيارم مي باشد.
مدير جهاد كشاورزي حاجي آباد در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: اين شهرستان داراي 12 نوع خرما مي باشد كه اين ارقام شامل زرد، پيارم، خاصويي، نقار (نگار)، مضافتي، تخم مرغي، شاهاني، فركم، نودون گزي و پاسلاري است.
مهدي عباسپور افزود: سالانه بيش از نيمي از توليد خرماي پيارم حاجي آباد معادل 6 هزار تن به كشورهاي حاشيه خليج فارس، كشورهاي اروپايي و آسياي مركزي صادر مي شود.
مديرجهاد كشاورزي حاجي آباد عنوان كرد: خرماي نقار (نگار) از نوع زودرس است كه اواخر خرداد برداشت آن آغاز مي شود.
وي ابراز كرد: خرماي نگار در روستاهاي گنج، سيرمند، تزرج، طارم، در آگاه، دهستان، آبگرم و برآفتاب كشت مي شود و در روستاي آبگرم و گنج نيز زودتر از ديگر روستاها وارد بازار مي شود.
به گفته اين مقام مسوول، رطب نگار در بازار به قيمت 8 هزار تومان به فروش مي رسد، اما از كشاورز 4 هزار تومان خريداري مي شود.
عباسپور گفت: بيشتر نخل داران 2 تا 3 نخل نگار دارند كه در مجموع از 5 هزار هكتار حدود 10 هكتار به اين رقم اختصاص دارد.
مدير جهاد كشاورزي حاجي آباد افزود: رقم خرماي نگار در نيمه دوم خرداد بصورت رطب وارد بازار مي شود.
وي از ديگر ميوه هاي تابستاني حاجي آباد به انگور و انجير گيس اشاره كرد و ابراز كرد: اين ميوه ها در 500 هكتار از باغ هاي كشاورزي در نيمه مرداد برداشت مي شود.
روستاي «گيس» شهرستان حاجي آباد داراي آب و هواي سرد و كوهستاني است كه شغل اغلب مردم دامداري و باغداري است و محصولات باغي اين روستا انجير، انگور و بادام است.
ميوه هاي تابستانه در روستاي گيس در تمام مراحل رشد با سيستم طبيعي هماهنگ بوده و در خاكي كه از مواد طبيعي مانند كمپوست گياهي تقويت مي شود جزو محصولات ارگانيك و سالم است.
ميوه هاي ديم منطقه گيس به شهرستان حاجي آباد، ميناب، بندرعباس و استان هاي همجوار (فارس وكرمان) ارسال مي شود.
كاشت انگور در حاجي آباد به دو صورت ديم و آبي است كه ۱۱۸ هكتار كاشت آبي و ۱۲۰ هكتار به صورت ديم به عمل مي آيد.
فصل برداشت انگور، انجير و بادام ديم اوايل تيرماه آغاز و تا اواخر تيرماه ادامه دارد.
عباسپور تعداد بهره برداران باغ هاي انگور و انجير گيس را 600 نفر اعلام كرد و ادامه داد: ميوه هاي انار نيز از اواخر شهريور در 190 هكتار با 150 نفر بهره بردار برداشت مي شود.
وي ابراز كرد: انجير به علت سردسيري بودن تنها در شهرستان حاجي آباد و در منطقه گيس به عمل مي آيد كه از ۸۲ هكتار كشت آبي اين محصول ۶۵ هكتار بارور و سالانه حدود ۳۵۵ تن محصول برداشت مي شود.
مديرجهادكشاورزي حاجي آباد سطح زير كشت زردآلو در حاجي آباد را 4هكتار اعلام كرد و افزود: اين محصول 10 نفر بهره بردار دارد.
عباسپور در پايان زمان برداشت پسته كال در حاجي آباد را اواخر مرداد اعلام كرد و اظهار داشت: 430 هكتار از باغ هاي اين شهرستان به كشت پسته اختصاص دارد و داراي 130 كشاورز بهره بردار است.
9887/7408
بندرعباس - ايرنا - شهرستان حاجي آباد استان هرمزگان به دليل شرايط آب و هوايي خاص خود در توليد ميوه هاي تابستاني مستعد و پررونق است.