مدير جهاد كشاورزي شهرستان دليجان گفت: يك ميليون ليتر از اين گلاب توليدي از 750 تن گلبرگ گل محمدي و در كارگاه هاي سنتي دليجان و كاشان فرآوري شده است.
عباس ارشدي اظهار داشت: سطح باغ هاي گل محمدي بارور دليجان 250 هكتار است و بهترين اسانس گلاب با كيفيت درجه يك در كارخانه هاي اسانس گيري و عرق گيري صنعتي و سنتي اين منطقه حاصل و در بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي شود.
مدير جهاد كشاورزي دليجان بيان كرد: 20 كارگاه ويژه گلاب گيري سنتي و فرآوري اسانس در دليجان فعال است و از گلبرگ هاي برداشت شده 31 ليتر اسانس توليد و روانه بازار مصرف شده است.
ارشدي گفت: با توجه به خشكسالي و كم شدن منابع آب در مناطق جنوبي استان مركزي به ويژه دليجان تغيير الگوي كشت ضروري است و در همين راستا ترويج كشت گل محمدي به عنوان محصول كم آب بر در دستور كار قرار دارد.
ارشدي گفت: بيشترين سطح زير كشت گل محمدي در روستاهاي خاوه، مهدي آباد، هستيجان و قالهر قراردارند.
به گفته مدير جهاد كشاورزي دليجان بيشترين سطح زير كشت گل محمدي در استان مركزي مربوط به اين شهرستان است و حدود 500 بهره بردار در اين بخش اشتغال دارند.
رئيس توليدات گياهي جهادكشاورزي خمين نيز گفت: 500 هزار ليتر از گلاب توليدي امسال استان مركزي با برداشت و فرآوري گل محمدي در اين شهرستان حاصل شده است.
احمد عروجي افزود: اين ميزان گلاب از 338 تن گلبرگ گل محمدي در خمين حاصل شده است.
وي، سطح زير كشت گل محمدي در خمين را 172 هكتار بيان كرد.
رئيس توليدات گياهي جهاد كشاورزي خمين يادآور شد: هر هكتار گل محمدي در اين شهرستان يك اشتغال دائمي فراهم كرده ضمن اينكه در فصل برداشت نيز به ازاي هر هكتار 20 نفر روز در بازهد زماني يك ماهه شغل ايجاد مي شود.
عروجي افزود: شهابيه، قورچي باشي، ليليان و منطقه حومه از مناطق مهم گلزارهاي گل محمدي در خمين است و محصول برداشت شده به مراكز گلاب گيري كاشان ارسال شده است.
مدير جهاد كشاورزي محلات نيز گفت: بيش از 296 هزار ليتر از مجموع گلاب توليدي استان مركزي از 135 تن گلبرگ تر گل محمدي در هشت كارگاه سنتي و صنعتي و يك كارگاه مكانيزه فرآوري محلات به دست آمده است.
عبدالله محمودي افزود: طح زير كشت گلزارهاي گل محمدي اين شهرستان 45 هكتار است و 50 هكتار نيز نهال و نابارور هستند.
محمودي بيان كرد: گلاب علاوه بر مصرف غذايي در بخش دارويي و پزشكي نيز كاربردهاي فراوان دارد.
شهرستان دليجان، خمين و محلات به ترتيب رتبه اول ،دوم و سوم توليد گل محمدي در سطح استان مركزي را دارند.
7277/6013/
خمين - ايرنا - يك هزار و 124 تن گل محمدي امسال در سطح 497 هكتار گلزار بارور حاشيه جنوبي استان مركزي و شهرهاي خمين، محلات و دليجان توليد شد كه در مجموع يك ميليون و 800 هزار ليتر گلاب از آن استحصال شده است.