تاریخ پخت كباب كوبیده سنتی گلپایگان به بیش از 2 قرن می رسد و دارای شهرت و معروفیت خاص و منحصر به فردی در كشوراست.
برای تهیه این غذا گوشت بره تازه به همراه پیاز و نمك پس از چرخ كردن به سیخ كشیده می شود و روی زغال طبخ می شود.
از شاخصه های اصلی این غذا در گلپایگان قطعه كردن گوشت تازه از قلاب، چرخ كردن و طبخ جلوی چشم مشتری است همچنین چراگاه های طبیعی و بكر منطقه نیز به طعم، مزه و لذیذ بودن و كیفیت این غذا افزوده است.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در آیین برگزاری این جشنواره با اشاره به اینكه گلپایگان از نظر میراث فرهنگی از شهرستان های مهم این استان است گفت: علاوه بر آثار تاریخی و. گردشگری متعدد بیش از 20 هزار سنگ نگاره در منطقه غرقاب و كوچری، یكی از جاذبه های مهم و منحصر به فرد با ظرفیتی در سطح بین الملی و جهانی در این خطه وجود دارد.
فریدون الهیاری افزود:در حوزه صنایع دستی گلپایگان شهر منبت است و تعداد زیادی در رشته های مختلف صنایع دستی در این شهرستان فعالیت می كنند.
وی با بیان اینكه در شهرستان گلپایگان در بخش گردشگری چه در حوزه تاریخی، فرهنگی،معنوی و طبیعی ظرفیت های مهمی وجوددارد گفت:معرفی كباب سنتی گلپایگان نیز به عنوان یك برند می تواند در توسعه گردشگری این شهرستان نقش داشته باشد.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با توجه به برگزاری اولین جشنواره ملی كباب در گلپایگان با همت مسئولان و استقبال مردم گفت:پرونده ثبت كباب گلپایگان برای ثبت در فهرست ناملموس آثار ملی ایران در دست انجام است و بزودی شاهد ثبت این اثر ارزشمند خواهیم بود.
در ادامه نماینده مردم شهرستان های گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی گپایگان گفت: مجلس به طور جد تصمیم دارد وزارتخانه ای تحت عنوان وزارت میراث فرهنگی و گردشگری ایجاد شود تا با توسعه گردشگری وابستگی اقتصاد كشور به نفت كاهش یابد.
علی بختیار با قدردانی از تلاش دست اندركاران برگزاری جشنواره كباب و با اشاره به پیشینه تاریخی و فرهنگی گلپایگان گفت:این شهرستان به عنوان قطب كشاورزی، دامداری و گردشگری استان اصفهان مطرح است و برگزاری چنین جشنواره هایی در رونق گردشگری و اقتصادی این شهرستان تاثیر گذار است.
حسین یار محمدیان سرپرست فرمانداری گلپایگان نیز در سخنانی با اشاره به پیشینه تاریخی،فرهنگی و مذهبی این شهرستان، از حضور و استقبال چشمگیر مردم در جشنواره كباب قدردانی كرد و بر لزوم پیگیری برگزاری چنین برنامه هایی برای ایجاد نشاط و شادابی و توسعه و ترویج گردشگری در این شهرستان تاكید كرد.
همچنین امام جمعه گلپایگان در این آیین گفت:هدف از برگزاری جشنواره كباب معرفی بیشتر یكی از دست آوردهای كهن مردم متمدن این شهرستان به دیگر نقاط كشور و جهان است.
حجت الاسلام و المسلمین سید علی طهماسبی با قدردانی از تلاش برگزاركنندگان جشنواره كباب در شهرستان گلپایگان گفت:شهرستان گلپایگان دارای ظرفیت های مختلف تولیدی، صنعتی گردشگری و جوانان با استعدا ست و انتظار می رود با همت مسئولان با بهره گیری از این ظرفیت ها، گامهای موثری در رونق اقتصادی و گردشگری این شهرستان برداشته شود.
برگزاری مسابقه فرهنگی، اجرای برنامه های مفرح و شاد، ، برپایی غرفه های صنایع دستی، سوغات و توانمندی های تولیدی صنعتی، در كنار غرفه های طبخ كباب سنتی با نان داغ و همچنین تجلیل از جمعی از خانواده های شهدای والامقام شهرستان گلپایگان از جمله برنامه های این جشنوار بود.
شهرستان گلپایگان با قدمتی هفت هزار ساله، دارای حدود 300 اثر تاریخی و گردشگری می باشد كه تاكنون 26 اثر آن به ثبت ملی رسیده است.
این شهرستان با سه شهر گلپایگان، گوگد و گلشهر و 52 روستا و آبادی و جمعیتی افزون بر 90 هزار نفر جمعیت در 180 كیلومتری شمال غرب اصفهان قرار دارد.
ت/7138 / 1339
گلپایگان، اصفهان - ایرنا - اولین جشنواره ملی كباب كوبیده شهرستان گلپایگان شامگاه پنجشنبه با شركت 40 كباب پزدر پارك جنگلی این شهرستان برگزار شد.