به گزارش ایرنا، در راس این هیات «جرد كوشنر» داماد و مشاور ویژه ترامپ و«جیسون گرینبلات» فرستاده رئیس جمهوری آمریكا در مذاكرات به اصطلاح صلح حضور داشتند.
آنها روز سه شنبه هفته گذشته سفر خود به منطقه را با ورود به «امان» پایتخت اردن و دیدار با «عبدالله دوم» پادشاه آن كشور آغاز كردند.
پس از آن كوشنر و گرینبلات روز چهارشنبه با سفر به عربستان، با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی دیدار كردند.
مقصد بعدی آمریكایی ها، دوحه بود و آنها پنج شنبه با شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر دیدار و به گفت و گو نشستند. همچنین گرینبلات با «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر دیداری داشت.
ایستگاه پایانی فرستادگان كاخ سفید، سرزمین اشغالی فلسطین بود. آنها روز جمعه با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دور یك میز جمع شدند.
محور همه این دیدارها، پخت و پز طرح شوم آمریكا موسوم به معامله قرن برای پایان دادن به مساله فلسطین بود. طرحی كه آمریكا برای آن مدتهاست آماده می شود و از زمان رسیدن ترامپ به رئیس جمهوری، شتاب بیشتری گرفته است.
**سه ضلع معامله قرن
دونالد ترامپ 15 آذر 96 رسما قدس اشغالی را پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام كرد و در 24 اردیبهشت 97 و در هفتادمین سالگرد تاسیس رژیم منحوس صهیونیستی، سفارت كشورش را از تل آویو به قدس منتقل كرد.
در طول كمتر از یك سال و نیمی كه ترامپ در كاخ سفید اقامت گزیده، یا او و فرستادگانش در كشورهای عربی هستند یا سران رژیم های عربی مهمان او و برخی كشورهای همسو با آمریكا و اسرائیل بوده اند.
محمد بن سلمان ولیعهد سعودی در سفری تقریبا سه هفته ای به آمریكا در فرودین ماه امسال با بیشتر مقام های آن كشور دیدار كرد. البته وی به انگلیس و فرانسه هم رفت و چند روزی را در آنجا سپری كرد.
خلاصه سفر ولیعهد سعودی را می توان در گفت و گو با مجله آمریكایی «آتلانتیك» به وضوح دید، وقتی كه او با اشاره به حق یهودیان در داشتن سرزمین اجدادی شان، موجودیت رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت.
آمریكایی ها بر خلاف همه پیمان های بین المللی و در میان اعتراضات شدید فلسطینیان و آزادگان جهان سفارتشان را به قدس منتقل كردند و كمی آنسوتر نظامیان تا دندان مسلح صهیونیست، مردمی را كه در مرزهای شرقی غزه با فلسطین اشغالی، آن هم با دست خالی راهپیمایی كرده بودند به گلوله بستند و حدود هفتاد نفرشان را به شهادت رساند و بیش از 2500 نفر را زخمی كردند.
اما پس از این حادثه، سكوت مرگبار سران رژیم های عربی و حالا استقبال گرم شان از فرستادگان آمریكا، به وضوح نشان می دهد كه حراج فلسطین آغاز شده است.
بیانیه های دولت آمریكا پس از تك تك دیدارهای كوشنر و گرینبلات گزارش داد كه در نشست با سران عرب، درباره طرح ترامپ برای فلسطین و ضرورت كمك آنها به غزه و بحث و تبادل نظر شده است.
**چند گام تا اجرای كامل معامله قرن
آمریكایی ها می خواهند با خلع سلاح حماس و جنبش های مقاومت در غزه، با پول اعراب این باریكه را اندكی بسازند و دولت فلسطینی مستقل را در غزه و بخش هایی از كرانه باختری اعلام كنند تا فلسطینیان به قبول معامله قرن راضی شوند. طرحی كه به هیچ وجه به حق بازگشت آوارگان فلسطینی اشاره ای ندارد.
رویترز به نقل از واشنگتن اعلام كرد كه طرح موسوم به صلح آمریكا در حال آماده سازی است و به زودی رونمایی می شود.
رویترز به دیدار نتانیاهو با كوشنر، گرینبلات و «دیوید فریدمن» سفیر آمریكا در فلسطین اشغالی اشاره كرده كه چهار ساعت به طول انجامید و نوشت: سفر هیات آمریكایی به قدس، پس از سفر آنها به مصر و اردن دو همسایه و شریك اسرائیل در روند صلح، و سفر آنها به قطر كه می خواهد به بازسازی غزه كمك مالی كند.
تارنمای عربی رویترز دلیل سفر هیات ویژه ترامپ به عربستان سعودی را هم شراكت آن كشور در خصومت با ایران عنوان كرد.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نوشت: قرار است در معامله قرن، به جای قدس شریف، «ابودیس» دهكده ای در مجاورت آن، به عنوان پایتخت كشور فلسطینی اعلام شود.
ابودیس در شرق شهر قدس است و پشت دیوار حائل قرار گرفته است. مرزهای این شهر با قدس حدود 2 كیلومتر فاصله دارد.
این روزنامه صهیونیستی گزارش داد: بر اساس معامله قرن، قرار شده كه 'اسرائیل' از سه محله در حومه شمالی و جنوبی قدس خارج شود اما شهر قدیم و باستانی را در سیطره كامل داشته باشد.
به نوشته هاآرتص، واشنگتن رژیم صهیونیستی را مجبور به تخلیه شهرك های خود نكرده است، و حتی بر اشغالگران فشار نیاورده كه به شهرك سازی ها ادامه ندهد.
بر اساس گزارش هاآرتص طبق مفاد معامله قرن، كشور مستقل فلسطینی باید بدون هرگونه سلاح سنگین و ارتشی باشد.
اما خبرنگار شبكه الجزیره از قدس گزارش داد: نشانه های معامله قرن رفته رفته بیشتر خودنمایی می كند و این باعث افزایش شدید نگرانی فلسطینی ها شده است. مساله ای كه باعث شد، مقام های فلسطینی دیدار با هیات آمریكایی را نپذیرند.
الجزیره این را هم گفت كه آنچه هاآرتص منتشر كرده به شدت خشم و نگرانی فلسطینیان را از پایان گرفتن مساله فلسطین ابراز كرده اند.
شبكه قطری گفت كه طرح آمریكا كشوری فلسطینی تشكیل می دهد كه مناطق آن از هم جدا افتاده و حاكمیت بر راهای مواصلاتی و چیز دیگری مسلط نیست، و 'اسرائیل' است كه بر همه چیز سیطره داشته و خواهد داشت.
روزنامه لبنانی «الاخبار» هم با اشاره به سفر هیات آمریكایی به چند كشور منطقه در شماره امروز (شنبه) نوشت كه رفت و آمدها و دیدارهای پیاپی اخیر نشان دهنده این است كه چند گام دیگر تا اعلام معامله قرن با هدف پایان دادن به مسأله فلسطین نمانده است.
الاخبار، تلاش آمریكا برای جذب سرمایه ها برای بازسازی غزه و اقدامات اقتصادی برای آن را جهت دوركردن مفهوم مقاومت از نام این باریكه توصیف كرده و نوشت: هر طرحی برای اجبار به پذیرفتن این طرح از سوی فلسطینیان از غزه می گذرد، حال یا با وسوسه، یا با فشار، و یا با خالی كردن آنها از مفهوم مقاومت.
همه اینها در حالی است كه فلسطینیان ساكن نوار غزه پس از یازده سال محاصره شدید از دریا، زمین و هوا، و تحمل آسیب های سه جنگ در طول این مدت كوتاه، از اوایل فروردین ماه امسال، در مرزهای شرقی غزه دست به تظاهرات زده اند و بر دستیابی به حقوق خود و بازگشت به سرزمین های غصب شده شان اصرار دارند.
آنها در طول این یازده هفته، برای تاكید بر ایستادگی شان تا آزادسازی فلسطین، حدود 140 شهید تقدیم كرده اند كه در میان شهدا، كودك، خبرنگار و پرستار نیز بوده است؛ اما مجامع بین المللی و كشورهای عربی نه تنها به داد مظلومان فلسطینی می رسند، بلكه سرزمین شان را به حراج گذاشته اند.
خاورم**م.ا**2054*1049
بیروت- ایرنا-سفر فرستادگان ویژه رئیس جمهوری آمریكا به منطقه برای زمینه سازی جهت رونمایی از طرح سازش بین فلسطینیان و رژیم صهیونیستی موسوم به «معامله قرن» در حالی به پایان رسید كه نگاه ها متوجه اعلام رسمی این طرح و پیامدهای احتمالی آن است.