۵ تیر ۱۳۹۷، ۱۳:۳۷
کد خبر: 82953554
T T
۰ نفر
هدف سينماي دفاع مقدس ايجاد تحول و تاثيرگذاري است

تهران - ايرنا- رييس سازمان هنري و سينمايي دفاع مقدس گفت: هدف اين سينما ايجاد تحول و تاثيرگذاري است و نه صرفا جذب مخاطب.

به گزارش خبرنگار ايرنا، حبيب الله مازندراني در نخستين نشست تخصصي «گفتمان سينماي دفاع مقدس» كه با حضور امير حسين شريفي تهيه كننده و حجت الله سيفي فيلم ساز و كارگردان سينما برگزار شد، گفت: از دهه 60 سينماي پس از انقلاب اسلامي بر مسيري قرار گرفت كه تحولات بسياري در آن رخ داده است.
وي تصريح كرد: هر دوره‌اي ويژگي‌هاي خود را دارد و فيلم‌نامه‌ها بايد بر اساس ويژگي‌هاي همان دوره نگاشته شود.
مازندراني هدف سازمان هنري و سينمايي دفاع مقدس را دستيابي به راهكاري براي تقويت سينماي دفاع مقدس خواند و خاطرنشان كرد: توليد جذابيت هاي در آمدزا و جذب مخاطب نبايد هدف ساخت فيلم‌هاي سينمايي باشد چرا كه هدف سينماي دفاع مقدس ايجاد تحول و تاثيرگذاري است.
وي تعداد فيلم‌هاي توليدي ايران را پس از انقلاب اسلامي 2 هزار و 215 مورد اعلام و تاكيد كرد: از اين تعداد 265 فيلم مربوط به دفاع مقدس بود كه ده درصد كل توليدات را در بر مي‌گيرد.
رييس سازمان هنري و سينمايي دفاع مقدس اين ميزان توليد را ناكافي خواند و عنوان كرد: انقلاب اسلامي مساله‌اي فرهنگي بود. بايد با كمك سينما ارزش‌هاي دفاع مقدس را به نسل بعد منتقل كنيم اما به دليل برخي كم‌كاري‌ها امروز اين سينما به عنوان گنجينه‌اي تمام نشدني در بستر احتضار است.
رييس سازمان هنري و سينمايي دفاع مقدس همچنين درباره فيلم نامه‌هايي كه به تصويب اين نهاد رسيده است از تخصيص تمامي امكانات و ابزارهاي لازم براي ساخت يك فيلم انقلابي يا با موضوع دفاع مقدس خبر داد.
به گفته مازندراني مقرر شده تا در سال جاري، جشنواره فيلم نامه نويسي براي آثار دفاع مقدس برگزار شود كه 10 كتاب با اين مضمون كه به تاييد مقام معظم رهبري رسيده است موضوع جشنواره خواهد بود.

** فيلم نامه نويسان دفاع مقدس خانه‌نشين شده اند
امير حسين شريفي تهيه كننده فيلم‌هاي سينمايي با اشاره به اينكه براي ارزش‌ها فيلم بسازيم، اظهار داشت: در پشت صحنه جنگ‌ها اتفاقات بي‌نظيري رخ مي‌دهد كه قابليت بسيار براي نمايش دارند پس بايد توجه بيشتري به آنها كنيم.
وي با بيان اينكه فيلم‌هاي ارزشمند ساخته شده در مورد دفاع مقدس انگشت‌شمار هستند، تصريح كرد: بايد از دفاع مقدس به عنوان بدنه سينماي امروز بهره‌مند شويم اما بدون تحقيق در مورد روند اتفاقات در جنگ هشت ساله نمي‌توان واقعيت‌ها را به تصوير كشيد.
اين تهيه كننده افزود: بدون ايجاد حاشيه و خروج از مسير اصلي، وظيفه داريم همه همدلي‌ها و واقعيت‌هاي اصلي جبهه‌هاي جنگ حق عليه باطل را به نسل بعد منتقل كنيم.
شريفي با بيان اينكه فيلم‌نامه نويسان بسياري در اين زمينه داريم كه در حال حاضر به دليل وضعيت نامناسب بودجه خانه‌نشين شده‌اند، تاكيد كرد: همين اتفاقات باعث شده كه امروز بتوانيم به صراحت اعلام كنيم سينماي دفاع مقدس تعطيل شده است.

** بايد در فيلم‌هاي سينمايي ادبيات جنگ را به تصوير بكشيم
حجت الله سيفي فيلم ساز و كارگردان سينما با بيان اينكه براي ساختن سينمايي خوب بايد به آينده فكر كردف اظهار داشت: تفكر لحظه‌اي آسيب‌زننده است زيرا با تغيير افراد شرايط نيز دگرگون مي‌شود به همين دليل برنامه‌ريزي مناسب نيازمند نهادهاي تصميم‌گيرنده است.
وي با اشاره به نقش سينماي دفاع مقدس در الگوسازي از شخصيت‌هاي جنگ، افزود: ادبيات جنگ از آن مهم‌تر است. ادبيات جنگ به معناي فرهنگ زندگي كردن، قناعت، اطاعت، رهبري كردن، رهبر بودن و فداكاري است اما در فيلم‌هاي ساخته شده صرفا مجادله و مقابله را نشان مي‌دهيم و از خود گذشتگي را به دست فراموشي سپرده‌ايم.
وي با تاكيد بر اينكه انتقال ادبيات جنگ به نسل‌هاي آينده بسيار مهم است خاطر نشان كرد: اگر اصل فيلم سازي دفاع مقدس بر تحقيق گذاشته شود آثار بي‌نظيري در اين ژانر خلق مي‌شود.
فراهنگ ** 7561 ** 9053**
۰ نفر