جليل جباري روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در اين موزه تعدادي از اشياي قديمي مانند انواع اسناد بانكي، وسايل تحويلداري، ماشين حسابها، پرفراژها و تلفنهاي قديمي، ابزارآلات چاپ اسكناس و ادواتي كه با ورود تكنولوژي مورد استفاده قرار نمي گيرند، نگهداري خواهد شد.
وي اضافه كرد: فصل چهارم مرمت و ساماندهي اين بناي تاريخي كه از اواخر اسفند ماه سال گذشته شروع شده بود، به اتمام رسيده است.
وي بيان كرد: در اين مرحله از مرمت بنا، محوطه آن در مساحتي حدود 300 متر مربع با استفاده از سنگ هاي معدني معروف به لاشه، سنگ فرش شد و در ورودي با نماي آجري و به سبك و سياق معماري سنتي ايجاد شد.
وي افزود: همچنين درب و پنجره ها و شيرواني قبلي بنا كه فرسوده و دچار آسيب شده بود، برچيده شده و به جاي آن درب و پنجره هاي چوبي و شيرواني جديد نصب و به منظور تنظيف محيط داخلي مقدار زيادي خاك و نخاله در محوطه و فضاهاي داخلي تخليه و پاكسازي شد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان افزود: طي سه سال اخير براي مرمت اين اثر تاريخي هشت ميليارد ريال هزينه شده است.
به گزارش ايرنا، بناي تاريخي خانه اربابي ديزج سياوش اروميه كه در بلوار شورا واقع شده است.
اين بنا در دوران پهلوي اول و در باغ بزرگ شش هكتاري به صورت بنايي ويلايي در 2 طبقه با ۱۸ متر طول، ۱۲ متر عرض و 8.5 متر ارتفاع ساخته شده است.
اين اثر در تاريخ ۲۱ مهر ۱۳۸۷ با شماره ثبت ۲۳۴۷۰ بهعنوان يكي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده است.
علاوه بر موزه بانك، راه اندازي موزه قاجار در ماكو، موزه مدرسه در دبستان 22 بهمن و موزه كودك در اروميه، موزه صلح سردشت، موزه مهاباد، موزه واليبال در اروميه و موزه استاد هيمن مهاباد از ديگر برنامه هاي ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان در سال جاري است.
8135/2093
اروميه- ايرنا- مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با بانك مسكن گفت: بر اساس اين تفاهم نامه، بناي تاريخي ديزج سياوش (خانه اربابي) اروميه به موزه بانك تبديل مي شود.