به گزارش ايرنا، حاجيه سعادتمند روز پنجشنبه در ديدار حجت الاسلام والمسلمين محمدرضا قاسمي نيا معاون سواد آموزي اداره كل آموزش و پرورش وجعفر مسلمي رئيس خبرگزاري جمهوري اسلامي استان قم با خانواده شهيد جنابان، بااشاره به وصيت نامه شهيد اظهار كرد: يكي از توصيه هاي هميشگي ايشان تقيد به احكام شرعي، صله رحم و رعايت حجاب توسط زنان درجامعه اسلامي بود.
وي با بيان اين كه شهيد از جمله همان سربازان داخل گهواره بود كه امام خميني(ره) درسال 42 براي شروع نهضت انقلاب اسلامي به آنها اميد داشتند؛ گفت: محمد ابراهيم پيش از پيروزي انقلاب اسلامي با اينكه سن زيادي نداشت با حضور در مسجد و مكان هاي مذهبي كه كانون هاي مبارزه عليه شاه بودند، وارد مبارزات شد و به دليل شكستن قاب عكس شاه در ايستگاه قطار دستگير شد.
وي افزود: او پس از پيروزي انقلاب اسلامي با شروع جنگ تحميلي در جبهه ها حضور يافت و درزمان شهادتش 23 سال داشت و حتي ازدواج هم نتوانست از شور و شوقش براي شهادت بكاهد و مانع حضورش در جبهه شود.
* شهيد جنابان در حفظ بيت المال بسيار دقيق بود
سيد محمد رضا جنابان برادر شهيد نيز دراين ديدار گفت: گراميداشت ياد و خاطره شهيدان در ترويج فرهنگ جهاد، ايثار و شهادت در جامعه موثر است و نسل جوان را بيشتر با هدف ها و آرمان هاي آنها آشنا مي سازد و معرفي اين شهيدان مي تواند الگوي مناسبي براي نسل فعلي باشد.
وي بر تداوم راه و انديشه شهيدان و ثبت خاطرات و رفتار آنها تاكيد و خاطرنشان كرد: شهيد سيد محمد ابراهيم جنابان از نيروهاي عملياتي بود و هميشه در خط مقدم جبهه حضور داشت.
وي بيان كرد: براي پيروي از راه شهيدان بايد ابتدا با روحيات، اخلاق و رفتار آنها به خوبي آشنا شويم تا در مرحله بعد بتوانيم از پيروان راستين آنها باشيم و راهشان را ادامه دهيم و رسانه ها در اين زمينه نقش موثري دارند.
وي به بيان خاطره هايي از شهيد پرداخت و با بيان اينكه او به رعايت حق الناس و احكام شرعي بسيار پايبند بود، گفت: اين شهيد در يكي از مرخصي هاي خود كه به قم آمده و در بخش جمع آوري كمك هاي نقدي مردم مشغول شمارش و دسته بندي پول ها بود، هنگامي كه به ديدن او رفتم، به من گفت كه اين پول ها يك ريال آن هم حساب دارد و امانت مردم است و نزد ما پشيزي ارزش ندارد.
* شهيد جنابان گمنام بودن را دوست مي داشت
سيد محمد جواد جنابان يكي ديگر از برادران شهيد نيز در اين ديدار گفت: شهيد جنابان از ورزشكاراني بود كه در چند رشته ورزشي مانند كشتي و بسكتبال فعاليت داشت.
وي با اشاره به اين شهيد گرانقدر هميشه دوست داشت در گمنامي زندگي كند، اظهار كرد: ايشان به رعايت حق بيت المال بسيار مقيد بود و به ما هم اين مساله و رعايت حق الناس را تاكيد مي كرد.
وي خاطرنشان كرد: شهيد هر بار كه مجروح مي شد، تا اندكي بهبودي مي يافت، قبل از بهبودي كامل دوباره به جبهه بازمي گشت.
وي با بيان اين كه شهيد جنابان هم انساني مومن و اهل عبادت و هم اهل شوخي بود، تصريح كرد: شهيد جنابان با همه تيپ ها و قشرهاي جامعه رفيق و همراه بود، از اين رو در تشييع پيكر مطهرش از همه اقشار حضور داشتند.
*معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش استان قم در اين ديدار با تاكيد بر ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه بر اهميت نقش رسانه ها در اين زمينه تاكيد و اظهار كرد: خبرگزاري جمهوري اسلامي، از جمله رسانه هايي است كه به اين مساله اهميت فراواني مي دهد.
حجت الاسلام والمسلمين محمدرضا قاسمي نيا با بيان اينكه كاري كه از روي اخلاص انجام شود،اثرگذارتر و ماندگارتر است، گفت: ضروري است تا اخلاق و منش شهيدان براي انتقال به نسل هاي آتي به صورت مكتوب درآيد و در كنار آن بايد از ساير ابزارهاي نوين نيز بهره برد.
وي افزود: امروزه هنر يكي از ابزارهاي مهم،رسا و تاثيرگذار مي باشد كه لازم است با استفاده ازرشته هاي مختلف هنري از جمله فيلم، زندگي شهيدان را به تصوير بكشيم و آن را براي نسل هاي بعد ماندگار كنيم.
قاسمي نيا با بيان اين كه دشمن نمي گذارد تا نسل جديد با رشادت ها و اخلاق شهيدان آشنا شود، ادامه داد: اين وظيفه همه ماست تا با ثبت و ضبط زندگي شهدا، نسلي كه جنگ را نديده است، با شهيدان آشنا سازيم.
وي اخلاص، ايثار، ولايتمداري، احساس مسئوليت، وجدان كاري، دغدغه مندي و تعهد به حفظ بيت المال را از جمله ويژگي هاي شهيدان برشمرد و گفت: شهداي مدافع حرم و مقاومت از شهداي 8 سال دوران دفاع ما آموختند و شهداي ما نيز از شهداي كربلا و ياران صديق حضرت سيدالشهدا(ع) درس گرفتند.
وي با بيان اين كه انقلاب اسلامي ثمره خون شهداست، تاكيد كرد: امروز وظيفه سنگيني بر دوش همه ما قرار دارد و بايد تلاش كنيم هم راه شهيدان را به خوبي بشناسيم و هم به درستي در راه آنان گام برداريم.
معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش قم خاطرنشان كرد: شهيد فقط متعلق به خانواده خودش نيست، بلكه شهيد متعلق به همه مردم مي باشد.
*رئيس خبرگزاري جمهوري اسلامي استان قم نيز در اين ديدار گفت: حضور در كنار خانواده شهدا، افتخاري براي ماست و ان شاءالله از اين حضور بتوانيم به عنوان يك فرصت استفاده و كسب فيض كنيم و اين مساله در زندگي و كار ما تاثيرگذار باشد.
جعفر مسلمي اظهار كرد: تاكنون اين توفيق نصيب ما شده است كه در منزل تعدادي از خانواده هاي معظم شهدا حضور يابيم و بنا داريم كه ان شاءالله اين سنت حسنه را ادامه دهيم و مستمر باشد.
وي با اشاره به نقش و رسالت رسانه ها در معرفي شهدا بيان كرد: خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) در صفحه اصلي خود، بخشي را با عنوان «ما و شهدا» دارد كه در آن به معرفي شهيدان مي پردازد.
وي ولايتمداري و ساده زيستي را از جمله ويژگي هاي شهيدان دانست كه مي تواند الگويي براي همه قشرهاي جامعه باشد.
شهيد سيد محمد ابراهيم جنابان در 22 مهر سال 1342 در قم متولد شد و پس از سال ها مجاهدت در جبهه هاي نبرد و وجود جراحت هاي فراوان در 10 تير 1365 در منطقه مهران، ارتفاعات قلاويزان درعمليات كربلاي يك، هنگامي كه معاون فرمانده گردان امام سجاد(ع) بود به شهادت رسيد و پيكر مطهرش در گلزار شهداي علي ابن جعفر(ع) قم به خاك سپرده شد.
7406/ 6133/
قم - ايرنا - مادر شهيد سيد محمد ابراهيم جنابان با اشاره به اين كه شهيدان با نثار جان خود به ما درس استقامت دادند، گفت: اگر امروز مي توانم با افتخار درباره فرزند شهيدم سخن بگويم به خاطر توصيه هميشگي او به صبر و استقامت است.