حدود 20 میلیون زوج در ایران زندگی می كنند كه حدود 4 میلیون زوج نابارور هستند؛ نتایج جمع آوری اطلاعات در مورد شیوع ناباروری در كشور نشان می دهد، شیوع ناباروری در استان های تهران و البرز بیشتر و حدود 20.2 درصد است.
دكتر علی صادقی تبار روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: ناباروری از جمله نگرانی های برخی از زوجین بوده كه محققان با بهره گیری از روش های مختلف درمانی، سعی كردند كه این نگرانی را برطرف كنند.
وی با اشاره به اینكه در برخی مواقع علت ناباروری مشخص نیست، اظهار داشت: در مواقعی كه زنان به روش طبیعی بارور نمی شوند، نیاز به استفاده از روش های كمك باروری است كه این كار در مراكز ناباروری كشور انجام می شود.
صادقی تبار ادامه داد كه برخی از خانواده ها به دلیل معلولیت ژنتیكی، یا صاحب فرزند سالم نمی شوند یا اقدام به بارداری بعدی نمی كنند، كه این مشكل در كشور برطرف شده و با شناسایی ژن معیوب و انتخاب جنین سالم به كمك روش های كمك باروری، خانواده ها می توانند صاحب فرزند سالم شوند.
وی بیان كرد: پژوهشگاه ابن سینا این قابلیت را دارد كه ژن های معیوب این افراد را شناسایی كرده و با استفاده از تكنیك های موجود اقدام به انتخاب جنین های فاقد ژن معیوب می كند تا این خانواده ها هم صاحب فرزند سالم شوند.
** ایران یكی از پیشرفته ترین كشورهای دنیا در ارائه خدمات درمان ناباروری است
صادقی تبار با اشاره به توسعه چشمگیر كشور ما در حوزه درمان ناباروری در سال های اخیر، گفت: ما یكی از پیشرفته ترین كشورها در ارائه خدمات درمان ناباروری در دنیا هستیم.
وی ادامه داد كه به روز بودن متخصصان ما و داشتن دانش و تجارب فراوان از جمله دلایل پیشرفته بودن كشور در این حوزه است و پزشكان و پژوهشگران ایرانی در این بخش حرف های زیادی برای گفتن دارند.
مدیر مركز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مكرر ابن سینا گفت: روش های درمانی كه كمك زیادی به زوجین نابارور و بهداشت و درمان كشور كرده است در مراكز ما در حال ارائه است.
وی اظهار داشت: محققان ما، امروزه این قابلیت و توانمندی را دارند كه با دانش و مهارت خود بتوانند خدمات درمانی مناسب را به بیماران ارائه كنند و از نگرانی های آنان در این زمینه بكاهند.
صادقی تبار افزود: هرچند تجهیزات و ابزارهایی درمان ناباروری در برخی كشورها استفاده می شود كه ما از آن بی بهره هستیم، اما محققان ما سعی كردند تا ابزارهای مورد نیاز ما را تا حد زیادی تامین كنند.
** نیازی به اعزام زوج های نابارور به خارج از كشور نیست
معاون آموزشی پژوهشكاه ابن سینا در پاسخ به این سوال كه برای درمان ناباروری، آیا نیازی به اعزام زوج های نابارور ایرانی به خارج از كشود وجود دارد؟ گفت: یك زمانی بیماران ما در نوبت های طولانی مراكز درمان ناباروری در كشورهای پیشرفته بودند اما در حال حاضر نیازی به اعزام آنان به خارج از كشور وجود ندارد و تمام مراحل درمان آنان در كشور انجام می شود.
وی با اشاره به اینكه این كار هزینه های سنگینی را به خانواده ها تحمیل می كند، گفت: امروزه به هیچ وجه برای درمان ناباروری، نیازی به اعزام زوج ها به خارج از كشور نیست، بلكه یكی از بخش های گردشگری سلامت موفق، حوزه درمان ناباروری است.
صادقی تبار افزود: تبحر و تخصص پزشكان ایرانی، خوش نامی، اعتبار مراكز درمان ناباروری و پایین بودن هزینه درمان، از جمله دلایلی است كه سبب شده تا بیماران خارجی برای درمان ناباروری به ایران مراجعه كنند.
وی گفت: هرچند در حال حاضر تعدادی از بیماران خارجی به مركز درمانی ما مراجعه می كنند، ولی باید با همكاری وزارت امور خارجه، مسئولان حوزه گردشگری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و مراكز درمانی به این موضوع به صورت جدی تری پرداخته شود.
مدیر مركز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مكرر ابن سینا گفت: كشور ما با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های موجود از جمله پزشكان حاذق و توانمند، می تواند قطب ارائه خدمات درمان ناباروری در منطقه باشد.
علمی ** 1201 **1440
تهران-ایرنا-مدیر مركز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مكرر ابن سینا گفت: محققان ایرانی با بهره گیری از روش های مختلف مانند IVF، رحم جایگزین و اهدای تخمك توانسته اند زوج های نابارور را درمان كنند و به همین دلیل می توان گفت كه ناباروری در ایران پایان یافته است.