۱۳ تیر ۱۳۹۷، ۷:۵۴
کد خبر: 82961157
T T
۰ نفر

توپ در زمين زنان فوتباليست فارس نيست

۱۳ تیر ۱۳۹۷، ۷:۵۴
کد خبر: 82961157
توپ در زمين زنان فوتباليست فارس نيست

شيراز- ايرنا- زنان فوتباليست و فوتبال ‌دوست فارس مي گويند با مشكلاتي همچون عدم تخصيص زمين مناسب، كمبود ملزومات آموزشي همچون توپ، نبود حمايت روحي و نيز رقم اندك قرارداد‌ها در فوتبال حرفه‌اي شهرستان‌ها در مقايسه با مبالغ هنگفتي كه در فوتبال مردان هزينه مي‌شود مواجه هستيم.

راضيه رزمجويي، مربي تيم ‌هاي فوتبال پايه در شيراز به ايرنا مي‌گويد: ما مربيان تيم‌هاي پايه كه در باشگاه حجاب كار مي‌كنيم، نه حمايت مي‌شويم و نه حداقل حق و حقوق خود را مي‌گيريم.
او ميزان حقوق دريافتي خود و همكارانش را مبلغي حدود 400 تا 500 هزار تومان با كار هر روزه اعلام مي‌كند و از اينكه در سال جاري تاكنون حقوقي دريافت نكرده است، گلايه‌ مند است.

** استعداد دختران شكوفا نمي‌شود
رزمجويي تعداد علاقه‌ مندان به فوتبال را در بين دختران چشمگير مي‌خواند اما مي گويد امكانات براي بانوان كافي نيست.
او بيان مي‌كند: در حال حاضر 100شاگرد دارم و تنها سه توپ در اختيار ماست. با اين وضعيت حتي نمي‌توان استعداد كسي را شكوفا كرد چون در طول دو ساعت شاگردان بايد چندين بار براي يك پاس ساده توي صف بايستند.
اين فوتباليست گفت: در تمام مدتي كه مدرك مربي‌گري درجه B گرفته‌ام، حتي يك بار براي كلاس‌هاي بازآموزي انتخاب نشده‌ام و زمينه براي به ‌روز كردن اطلاعات و پاسخگو بودن به شاگردانم فراهم نيست.
رزمجويي ادامه داد: استعداد‌ها در فوتبال بانوان آنگونه كه بايد به چشم نمي‌آيد و بايد سانسي جداگانه براي شاگردان توانمند‌ و مستعد در نظر گرفته شود تا بتوانيم چند سال ديگر از استعداد آن‌ها استفاده كنيم؛ اما درحال حاضر بازيكنان توانمند ناچارند همراه با مبتديان تمرين كنند و با اين روند نمي‌توان آن‌ها را براي درخشش در سال‌هاي آينده آماده كرد.

** فقط عشق به فوتبال
ندا روستايي ديگر مربي فوتبال و بازيكن ليگ برتر فوتبال بانوان نيز با اشاره به سابقه يازده ساله خود در ليگ برتر فوتبال از تجربه بازي در تيم شهرداري بم در سال 1393 مي‌گويد و از اين رهگذر از عملكرد دست اندركاران تيم‌هاي فوتبال بانوان انتقاد مي‌كند.
او مي‌گويد: شهرداري بم از بهترين و بزرگترين تيم‌هاي بخش بانوان و مدعي قهرماني است و هميشه مسئولان در بازي‌هاي اين تيم حضور دارند و همين موضوع بهترين دلگرمي براي بازيكنان است.
روستايي مي‌افزايد: اين تيم تنها سه يا چهار بازيكن بومي از كرمان دارد و بيشتر بازيكنان از شيراز به شهر‌هايي همچون بم و سيرجان هستند و در تيم‌هاي ديگر استان‌ها بازي مي‌كنند.
اين بازيكن با اشاره به عملكرد پذيرفتني تيم بانوان فارس در سال گذشته ابراز مي‌دارد: بانوان با آنكه از لحاظ امكانات درحد صفر هستند، در سال گذشته به موفقيت‌هاي خوبي چه در ليگ برتر فوتبال و چه در فوتسال دست يافتند.
اين فوتباليست با بيان اينكه در تيم ملي زير 19 سال چند بازيكن شيرازي وجود دارد، گفت: بازيكنان قديمي ما عضو تيم ملي فوتبال بودند و اين بازيكنان كه امروز بايد شرايطي بهتر از ديگران داشته باشند، در وضعيت مناسبي نيستند.
او معتقد است تنها عشق به ورزش فوتبال اين افراد را طي سال‌هاي گذشته به مقام‌آور بدل كرده است.
اين بازيكن فوتبال با بيان اشاره به حضور تيم‌هاي فوتبال بانوان در مسابقات زير نظر هيات فوتبال در سال گذشته، بيان مي‌كند:در سال قبل بازيكنان در هر بازي با لباس‌هايي نو به زمين رفتند اما فراهم‌آوردن امكانات به همين جا محدود شد و همين بازيكنان بايد براي بازي در زمين حافظيه ماه‌ها پيگيري كنند، دست آخر هم بازي در زمين ورزشگاه دستغيب برگزار مي‌شود.
روستايي ادامه مي‌دهد: در يكي از مسابقات، بازيكنان تيم سيرجان پشت در ورزشگاه حافظيه منتظر ورود به زمين بودند كه به آن‌ها اعلام شد بايد به زمين ورزشگاه شهيد دستغيب بيايند كه اين اتفاقات فوتبال فارس را كم‌اعتبار مي‌كند و پيش‌آمدن اين مسائل بسيار ناراحت‌ كننده است.
اين مربي فوتبال نيز مبلغ قرار داد خود را پس از 11سال بازي در فوتبال چهارميليون تومان اعلام كرد و در اين باره معتقد است: اين مبلغ اصلاً مبلغ مناسبي براي يك بازيكن با اين سابقه بازي نيست.

** زنان فوتباليست فارس در اتوبوس حبس شدند
روستايي مي‌گويد: در بازگشت از يكي از مسابقات كه در ايلام برگزار شد، اتوبوس تيم ما (قشقايي)در حوالي سعادت‌شهر در كنار پمپ بنزين توقف و راننده اعلام كرد تنها در صورتي حاضر به ادامه مسير است كه يك ميليون تومان بابت هزينه رفت‌ و‌آمد به وي پرداخت شود.
روستايي ادامه داد: 17دختر در سرما و در ساعت سه بامداد در كنار جاده مانده بودند چون هزينه‌اي براي رفت و آمد پرداخت نشده بود. ما هواپيما نمي‌خواهيم حداقل ما را با احترام و با رعايت كامل شرايط و داشتن اتوبوس اختصاصي راهي مسابقات كنند.
وي همچنين از نبود امنيت رواني در تيم‌ها گلايه مي‌كند و بيان مي‌دارد: رباط صليبي پايم پاره شده و هيچ ‌يك از اعضاي تيم حتي از من احوالپرسي و دلجويي نكرد، همين مسائل باعث دلسردي مي‌شود.
رئيس هيات فوتبال شيراز عملكرد تيم فوتبال بانوان فارس را قابل پذيرش مي‌داند و اظهار مي‌دارد: بانوان با آنكه از لحاظ امكانات درحد صفر هستند، در سال گذشته به موفقيت‌هاي خوبي دست يافته‌اند؛ چه در ليگ برتر فوتبال و چه در فوتسال.
كاووس عباسي با بيان اينكه تيم بانوان با دست خالي شاهكار كرده است، مي‌گويد: متأسفانه ما نتوانستيم كمك چنداني به آن‌ها كنيم و وقتي اسپانسر‌ها منابع مالي خود را صرف تيم‌هاي خارج از استان مي‌كنند، شاهد اين هستيم كه بانوان ما به جاي اينكه با هواپيما رفت و آمد كنند، ناچارند با اتوبوس بروند كرمان و همين اتوبوس در راه خراب مي‌شود و مايه رنجش بيش از پيش آنان را فراهم مي‌كند.
مسئولان فوتبال فارس عمده مشكلات فوتبال بانوان را نبود منابع مالي ناشي از عدم حمايت اسپانسر‌هاي ورزشي عنوان مي‌كنند و با انتقاد از حمايت چندين ميليوني آنان از تيم‌هاي مشهور پايتخت، بسياري از مشكلات در اين زمينه را در زمين آن ها مي‌اندازند.
به‌نظر مي‌رسد رسيدگي به مشكلات فوتبال بانوان به همت والا و تزريق منابع مالي بسياري نياز دارد كه دست‌كم بتواند زمينه را براي فراهم‌كردن امنيت شغلي و رواني بازيكنان ايجاد كند؛ همچنين نگاه به فوتبال زنان و توانمندي‌هاي آنان فارغ از هرگونه تبعيض راهگشاي وضعيت نامطلوب تيم‌هاي ورزشي بانوان خواهد بود.
7375/7368/ 1876