۱۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۴:۳۴
کد خبر: 82961715
T T
۰ نفر
مصرف برق خانگی قم 100 كیلووات بیش از متوسط كشور است

قم - ایرنا - مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق قم ضمن تاكید بر صرفه جویی در مصرف برق گفت: سرانه متوسط مصرف برق خانگی در این استان امسال به 100 كیلووات ساعت بیش از متوسط كشور به رقمی حدود 2800 كیلووات افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، مهدی آهنین پنجه روز چهارشنبه درجلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی قم در سالن امام جواد(ع) استانداری، افزود: سرانه متوسط مصرف برق خانگی كشور حدود 2700 كیلووات ساعت در سال برای هر خانواده است كه باید خانواده های قمی به منظور جلوگیری از قطع برق ناشی از پیك بار مصرف برق نسبت به صرفه جویی توجه جدی داشته باشند.
وی با اشاره به زمان پیك بار مصرف برق در استان قم گفت: در سال های گذشته گرمای شدید و پیك بار مصرف برق در این استان از حدود 20 مرداد ماه شروع می شد كه امسال به دلیل افزایش شدت گرما شاهد وقوع پیك بار مصرف برق در 20 خردادماه بودیم به گونه ای كه دمای هوا در روز دوشنبه هفته گذشته به 46 درجه سانتی گراد رسید.
آهنین پنجه ادامه داد: با افزایش تعداد ماه های گرم در قم، مدت زمانی كه شبكه برق زیر فشار پیك مصرف بار قرار می گیرد بیشتر از سال های گذشته است و این موضوع موجب می شود تا تداوم گرما فشار زیادی به تجهیزات برق رسانی وارد آورد.
مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق قم با اشاره به روند تغییرات پیك بار در استان قم از سال 1387 تا 1397 گفت: روند تغییرات پیك بار در 10 سال گذشته در قم 2 برابر افزایش داشته است.
آهنین پنجه با اشاره به توجه ویژه به ظرفیت پست های برق قم طی 4 سال گذشته گفت: در سال های 94، 95، 96 و 97 به ترتیب 100، 85، 75 و 65 مگاولت به ظرفیت پست های 63 مگاولت استان افزوده شده است.
وی با اشاره به اقدام های صورت گرفته برای توسعه شبكه های توزیع در قم ادامه داد: در سال گذشته 81 كیلومتر به شبكه فشار متوسط و 61 كیلومتر به شبكه فشار ضعیف قم افزوده شده ضمن این كه با نصب 243 ترانس، 58 مگاولت به ظرفیت پست های برق اضافه شده است.
مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق قم با بیان این كه هم اكنون سرجمع ظرفیت پست های توزیع قم به 1800 مگاولت آمپر افزایش یافته است، تاكید كرد: 37 درصد پست های فوق توزیع استان وضعیت نرمال، 37 درصد پربار و 26 درصد بحرانی است.
وی ادامه داد: احداث پست 400 كیلوولت تا 2 سال آینده در قم ضروری است، ضمن این كه احداث 2 دستگاه پست انتقال 230 به 60 كیلوولت شكوهیه و پردیسان، احداث 2 دستگاه پست دائم و 4 دستگاه پست سیار از جمله نیازمندی های زیرساختی قم به شمار می آید.
وی با اشاره به افزایش 6.5 درصدی پیك بار در سال جاری گفت: تغییر الگوی مصرف به خصوص در بخش خانگی، ضرورت تعدیل بار و بهیه سازی خطوط توزیع برق و نیز تغییر الگوی مصرف انرژی در تعرفه های مختلف ناشی از بخشودگی های انرژی مصرفی از جمله موضوعاتی است كه باید به آن توجه جدی شود.
آهنین پنجه گفت: با اقدام های صورت گرفته از جمله جمع آوری انشعابات غیر مجاز، هوشمندسازی كتترل ها، نصب كنترل بر روی فیدرهای روشنایی معابر و هزینه 40 میلیارد ریالی برای تعمیر و نوسازی شبكه، میزان تلفات برق شبكه در قم از 12.5 درصد در سال 95 به حدود 10 درصد كاهش یافته است.
وی ادامه داد: برای بهره گیری از انرژی خورشیدی تا كنون 12.6 مگاوات برق خورشیدی در حال برنامه ریزی است كه 1.3 مگاوات در حال تولید و 11.3 در حال پیگیری اجرای آن هستیم.
آهنین پنجه همچنین با اشاره به تغییر ساعت اداری در استان قم گفت: این تغییر كمك بسیاری در كاهش مصرف برق در استان نموده است.
ساعت كاری ادارات قم در ماه های تیر و مردادماه از ساعت 6:30 تا 13:30 اعلام شده است.
وی با اشاره به تغییر ساعت اوج برای مصرف كنندگان بالای یك مگاوات در استان گفت: كارخانه هایی كه بالای یك مگاوات برق نیاز دارند موظف شده اند از ساعت 14 تا 18 كه شاهد اوج مصرف هستیم، فعالیت های خود را كاهش دهند.
آهنین پنجه میزان مصرف روشنایی معابر در قم را بالاتر از میزان استاندارد دانست و گفت: هم اكنون 2.3 درصد مصرف برق در قم مربوط به روشنایی معابر است كه باید این میزان به كمتر از 2 درصد از كل برق مصرفی كاهش یابد.
7404/ 1175