به گزارش بامداد پنجشنبه ايرنا، تارنماي پوليتيكو به نقل از منابع آگاه نوشت: گرنل در تلاش براي چرب زباني و واداشتن شركت هاي كوچك و متوسط آلماني به خروج از ايران، به طور بي سروصدا با مديران تجاري ارتباط برقرار كرده است. او به اين مديران وعده داده است به آنها كمك خواهد كرد تا در بازار بزرگ تر و پرسودتر آمريكا آمريكا فعاليت كنند.
گرنل روز سه شنبه با اعضاي اتاق هاي بازرگاني و صنايع آلمان و نمايندگان حدود دوازده شركت آلماني ديدار كرده است.
به نوشته پوليتيكو، ملاقات گرنل با مقام هاي تجاري آلمان بخشي از يك راهبرد گسترده تر است تا شركت هاي اروپايي را قانع كند كه داوطلبانه از ايران خارج شوند.
دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا 18 ارديبهشت از برجام خارج شد و اعلام كرد كه تحريم ها عليه ايران را بازمي گرداند. كشورهاي اروپايي به شدت با اين تصميم ترامپ مخالفت كردند. اروپايي ها ايران 80 ميليون نفري را كشوري داراي جمعيت جوان مي دانند كه فرصت هاي جذابي براي شركت هاي اروپا دارد. اين نكته در مورد نگاه آلمان به ايران صدق مي كند و شركت هاي آنها پيشتر نيز حضور گسترده اي در ايران داشتند.
هنگامي كه توافق هسته اي در سال 2015 امضا شد، شركت هاي آلماني به سرعت به ايران بازگشتند. «زيگمار گابريل» وزير وقت اقتصاد آلمان چند روز بعد از امضاي برجام به تهران سفر كرد و با رئيس جمهوري ايران ديدار كرد. در آن زمان، فدراسيون صنايع آلمان پيش بيني كرده بود كه صادرات شركت هاي آلماني به ايران در سال 2017 به 10 ميليارد دلار برسد. حتي با وجود تحريم ها، شركت هاي آلماني هرگز از روياي خود براي حضور در ايران دست برنداشتند.
هنوز مشخص نيست كه آيا پيشنهاد گرنل درباره دسترسي آسان تر شركت هاي آلماني به بازار آمريكا براي آنها انگيزه كافي ايجاد خواهد كرد يا نه. فعاليت شركت هاي كوچك خارجي در آمريكا خطرات خاص خود را دارد. نزاع تجاري اخير ميان دولت ترامپ و اتحاديه اين خطرات را نمايان كرده است.
از سوي ديگر، آمريكا هويج (گزينه تشويقي) ديگري به آلماني ها پيشنهاد داده است؛ يعني بهبود روابط با عربستان سعودي.
گرنل به دولت آلمان پيشنهاد داده است كه كمك خواهد كرد تا روابط پرفراز و نشيب برلين با رياض ترميم شود. برلين تصميم گرفته تا به هيچ يك از كشورهايي كه در جنگ عليه يمن نقض دارند، سلاح صادر نكند. اين تصميم باعث تيرگي روابط برلين و رياض شده است.
آلمان همواره يكي از بزرگ ترين صادركنندگان سلاح به عربستان بوده است. اما هنگامي كه «زيگمار گابريل» وزير سابق خارجه آلمان از مداخله عربستان در امور داخلي لبنان انتقاد كرد، رياض سفير خود را از برلين فراخواند. سفير سعودي هنوز به آلمان بازنگشته است.
پوليتيكو نوشت كه شركت هاي آلماني معتقد هستند عربستان به طور غيررسمي آنها را بايكوت كرده است. يكي از دلايلي كه آمريكا سعي دارد به مناقشه ميان اين دو متحد خود پايان دهد، اين است كه واشنگتن تصور مي كند نزديك كردن آلمان به عربستان كمك خواهد كرد تا برلين از ايران فاصله بگيرد.
به نوشته پوليتيكو، ترامپ هيچ چيزي را بيشتر از اين دوست ندارد كه آلمان ها را به اردوگاه ضد ايراني بكشاند. اما در حالي كه روابط دو سوي آتلانتيك به پايين ترين حد رسيده است، راضي كردن آلمان ها كار سختي خواهد بود.
گرنل چهره اي جنجالي است. او در ماه مي و ساعاتي قبل از آنكه راهي آلمان شده و كارش را شروع كند، در توئيتي خطاب به شركت هاي آلماني جنجالي به پا كرد. او از شركت هاي آلماني خواست كه «فورا» به فعاليت هاي خود در ايران پايان دهند.
گرنل همچنين در مصاحبه با تارنماي آمريكايي «بريتبارت» گفته بود، اميدوار است كه «محافظه كاران اروپا را قدرت ببخشد.» اين اظهارات انتقادات شديدي را در اروپا و همچين آمريكا برانگيخت. شماري از قانونگذاران و مقام هاي آلماني ضمن انتقاد از گرنل خواستار اخراج وي از برلين شدند.
همچنين «رابرت منندز» از دموكرات هاي ارشد كميته روابط خارجي سناي آمريكا در نامه اي به وزارت خارجه آمريكا نوشت: براي آنكه دوباره اعتماد ايجاد شود و روابط ديپلماتيك سازنده با يكي از نزديك ترين متحدان اروپايي (آلمان) حفظ شود، لازم است وزارت خارجه نشان دهد كه اين اظهارات و تاثيرات منفي آن بر روابط ديپلماتيك خارجي ما را جدي مي گيرد.
مواضع و اظهارات دردسرساز گرنل با تنش هاي سياسي و تجاري ميان اروپا و آمريكا همزمان شده است. ترامپ بر واردات آلومينيوم و فولاد از اتحاديه اروپا، مكزيك و كانادا تعرفه 10 و 25 درصدي وضع كرده و تهديد كرده است كه بر خودروهاي ساخت اروپا نيز تعرفه خواهد بست. اروپايي ها، كانادا و مكزيك در سازمان تجارت جهاني از آمريكا شكايت كرده و دست به اقدامات متقابل زده اند.
خروج ترامپ از برجام و پيمان هاي ديگر مانند معاهده آب و هوايي پاريس و توافقنامه هاي تجاري دو و چندجانبه خشم كشورهاي مختلف از آمريكا را در پي داشته است.
شبك**9423**3404
در راستاي پيشبرد پروژه ايران هراسي؛
سفير دردسرساز آمريكا دست به دامن شركت هاي كوچك آلماني شد
۱۴ تیر ۱۳۹۷، ۰:۴۶
کد خبر:
82962232
تهران - ايرنا - «ريچارد گرنل» سفير جنجالي آمريكا در آلمان براي پيشبرد پروژه ايران هراسي در قلب اروپا دست به دامن شركت هاي كوچك و متوسط آلماني شد تا به فعاليت در ايران پايان دهند.