چهاردهم تیر سال 1361، خودرو هیات نمایندگی دیپلماتیك ایران حامل سردار احمد متوسلیان وابسته نظامی سفارت ایران در بیروت، سید محسن موسوی كاردار سفارت، تقی رستگار مقدم كارمند سفارت و كاظم اخوان عكاس و خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ، حین ورود به پایتخت لبنان و در هنگام عبور از پست ایست و بازرسی توسط مزدوران حزب فالانژ لبنان متوقف شده و چهار سرنشین خودرو مزبور به رغم مصونیت دیپلماتیك توسط آدمربایان دستنشانده رژیم صهیونیستی ربوده شدند.
سرهنگ سید كاظم فرتاش از مسوولان ستاد جنگ های نامنظم و از همرزمان كاظم اخوان درباره شجاعت و تجربه این خبرنگار و عكاس ایرنا گفت: اخوان معاون من در عملیات سوسنگرد بود كه بعد از فتح و تحویل سوسنگرد شهید چمران اعلام كرد كه ما به شما (كاظم اخوان) نیاز داریم.
وی ادامه داد: كاظم جوانی باهوش، زرنگ و ورزیده بود به همین دلیل تصمیم گرفتم تا وی را برای گروه چمران تربیت كنم.
فرتاش با اشاره به این كه كاظم اخوان از لحاظ علوم نظامی،فكر و تاكتیك بسیار ورزیده بود، افزود: در هر عملیاتی كه می رفتیم اخوان فیلمبرداری و عكاسی می كرد و همیشه جزو نفرات جلو بود.
** گذشت 36 سال از ربوده شدن دیپلماتهای ایران
36 سال از ربوده شدن چهار دیپلمات جمهوری اسلامی ایران توسط رژیم صهیونیستی می گذرد و امسال در روز 14 تیر ماه در حالی یاد و خاطره این عزیزان را گرامی می داریم كه رژیم صهیونیستی همچنان به جنایات و اقدامات غیرانسانی و خلاف قوانین بین المللی خود ادامه می دهد.
شواهد و قرائن نشان می دهد این اقدام در تیرماه سال 1361 توسط عوامل رژیم غاصب صهیونیستی صورت گرفته و با توجه به اشغال خاك لبنان توسط این رژیم در آن زمان، مستندات كافی از انتقال آنها به داخل سرزمین های اشغالی وجود دارد.
بر اساس بیانیه روز چهارشنبه ( دیروز ) وزارت امور خارجه كشورمان ، جمهوری اسلامی ایران ضمن قدردانی از تلاش های دولت لبنان در سالهای گذشته برای روشن شدن حقایق مربوط به ربوده شدن چهار دیپلمات ایران بویژه نامه مورخ 13 سپتامبر 2008 دولت لبنان به دبیركل سازمان ملل متحد در تایید ربوده شدن آنان در خاك لبنان، بار دیگر بر شرایط اشغال لبنان توسط رژیم صهیونیستی در آن زمان و نقش و مسئولیت حقوقی این رژیم در موضوع را مورد تاكید قرار می دهد.
وزارت امور خارجه با تاكید مجدد بر پیشنهاد خود مبنی بر تشكیل كمیته حقیقت یاب بین المللی به منظور روشن شدن ابعاد این موضوع، از دبیركل سازمان ملل متحد، صلیب سرخ جهانی و دیگر نهادهای حقوق بشری انتظار دارد به وظایف قانونی و اخلاقی خود برای تعیین وضعیت دیپلمات های ربوده شده جمهوری اسلامی ایران و آزادی آنها، عمل نمایند.
** استعداد بالا و مهربانی از ویژگی های اخلاقی اخوان بود
فاطمه اخوان خواهر كاظم اخوان پیش از این در گفت وگو با ایرنا با اشاره به ویژگی های اخلاقی برادرش اظهار داشت: وی فرزند آخر خانواده و خیلی مهربان و با استعداد و عاطفه بود. كاظم همچنین نسبت به دیگران با مهربان برخورد می كرد و از سال 61 كه وی اسیر شد ما هنوز منتظر برگشت وی هستیم.
وی ادامه داد :در این سال ها غم نبود كاظم همچنان برایم تازه است و هر زمان تلفن زنگ می خورد فكر می كنم كه از برادرم می خواهند خبر دهند. تا برادرم به خانه بازنگردد یا خبری از وی نشود، دلم آرام نخواهد گرفت.
خواهر كاظم اخوان افزود: ما 3 خواهر و 3 برادر هستیم كه كاظم فرزند آخر خانواده بود و با رفتن ایشان الان دو برادرم حسن و حسین در كنار ما حضور دارند.
وی ادامه داد: بارها از طریق دیپلماتیك به دنبال شنیدن اخباری پیرامون كاظم بوده ایم اما نمی دانم چه كسی باید پیگیر این موضوع باشد و حق ما است كه بدانیم سرنوشت این ها چه شده است من معتقد به زنده بودن ایشان هستم كه همه جا می گفتند شهید اخوان ولی چند سالی است كه می گوید جاوید الاثر اخوان.
** متوسلیان خود را فدایی فلسفه مقاومت در لبنان كرد
احمد دستمالچی سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در لبنان درباره ربوده شدن متوسلیان و همراهانش می گوید: بنده از سال 65 تا 68 سفیر تهران در بیروت بودم، حاج احمد متوسلیان پیرو تاثیرات عمیق انقلاب اسلامی به قصد ساماندهی، بسیج و آموزش و بطور كلی امور مستشاری دوستان حزب الله لبنان و شاخه های مقاومت در برابر تجاوز و توسعه طلبی رژیم صهیونیستی وارد بیروت شد.
وی افزود: در چنین شرایطی بود كه متاسفانه احمد متوسلیان به همراه سید محسن موسوی و تقی رستگارمقدم و كاظم اخوان، توسط نیروهای فالانژ كه تحت نفوذ اسراییلی ها بودند در خاك لبنان ربوده شدند. در حقیقت حاج احمد متوسلیان خود را فدایی فلسفه مقاومت در لبنان كرد و نام خود را به عنوان قهرمان مقاومت در تاریخ سیاسی لبنان ثبت نمود.
دستمالچی درباره اقدامات برای كسب اخبار از وضعیت حاج احمد و دیگر ربوده شدگان گفت : جمهوری اسلامی از لحظه ای كه حاج احمد و یارانش مفقود شده اند حتی یك لحظه سكوت اختیار نكرده و چه در سطح مراودات سیاسی بین دول و چه در عرصه بین المللی از هیچ كاری فروگذار نكرده و اقدامات گسترده ای را برای تعیین تكلیف این عزیزان انجام داده است.
وی ادامه داد : نیروهای فالانژ در لبنان در ربایش دیپلماتهای ما با رژیم صهیونیستی كاملا در ارتباط بودند و به همین علت است كه پرونده مذكور همچنان بعنوان یكی از مطالبات اصلی ما باز مانده، در اصل باید عنوان كرد رژیم صهیونیستی با ربودن دیپلماتهای كشورمان درصدد اقدام علیه مقاومت لبنان برآمدند.
ضمن گرامیداشت یاد و خاطره 4 دیپلمات ربوده شده و همدردی با خانواده این عزیزان، امیدواریم به زودی شاهد آزادی همه اسراء و زندانیان در بند رژیم صهیونیستی بویژه چهار دیپلمات عزیز كشورمان از زندان های این رژیم باشیم.
گزارش : رضا رضایی مجد
اجتمام / 1095
تهران - ایرنا - كاظم اخوان عكاس خبرگزاری جمهوری اسلامی ، جوان غیرتمندی كه در مكتب شهید مصطفی چمران تربیت شده بود، در فلسفه مقاومت لبنان به یاری حاج احمد متوسلیان شتافت.