شوراي شهر شيراز به چاپ آثار صاحبان انديشه فارس كمك مي كند

شيراز- ايرنا- رئيس كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر شيراز گفت: وظيفه نهادهاي فرهنگي است كه از رواج انديشه هاي اديبان و اهل قلم حمايت كنند و به همين سبب اين شورا به چاپ آثار بر زمين مانده برخي از اين صاحبان انديشه كمك مي كند.

روابط عمومي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس، در گزارش روز پنجشنبه خود اعلام كرد، ليلا دودمان اين سخنان را به مناسبت چهاردهم تيرماه كه به عنوان روز قلم نامگذاري شده در آرامستان دارالرحمه شيراز و در جمع اصحاب فرهنگ، رسانه و قلم فارس كه به زيارت قبور اهالي قلم رفته بودند، بيان كرد.
وي افزود: همچنين اين شورا آماده است با همكاري انجمن اهل قلم استان فارس براي چاپ سه كتاب زنده ياد استاد دكتر جمشيد صداقت كيش از فارس پژوهان و فرهيختگان جامعه بزرگ فرهنگي اين استان كمك كند.
شادروان استاد جمشيد صداقت كيش داراي دكتراي باستان شناسي بود و در حوزه فارس شناسي تاليفات بسياري از خود بر جاگذاشته است. اين فارس پژوه كه در سال 1315خورشيدي در شيراز تولد يافت و در دوازدهم بهمن ماه سال 91 دار فاني را وداع گفت، افزون بر 70 كتاب و 300 مقاله نگاشته است.
رئيس كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر شيراز همچنين بيان كرد: اميدواريم با همكاري خانواده مرحوم استاد غلامحسين اولاد، شاعر و نويسنده معاصر، آثار اين هنرمند نيز منتشر شود تا اين انديشه‌ها در جامعه ماندگار بمانند.
از زنده ياد اولاد كه ولادت او در سال 1329در شيراز به ثبت رسيد، كتاب هاي شعري با نام باغ آتش، بهار و تكه مهتاب، تريشه هاي غزل، كنار خوشه گندنم، تو سرو هم كه نباشي بلندبالايي، در باغ خسته بعدازظهر، عاشقانه هايم را هيچ كس نمي خواند و از خودت اي حوصله سر رفته اي، به چاپ رسيده است.
آخرين اثر اين شاعر شيرازي 'صحراي بايزيدي' نام داشت، كه در سال 95 رونمايي شد.
مرحوم اولاد در پنجم فروردين سال 97 به ديار باقي شتافت.
رئيس كميسيون فرهنگي شوراي اسلامي شهر شيراز اضافه كرد: بزرگان فرهنگ و ادب، ريشه در خاك پُر تمدن شيراز دارند و حفظ و حراست از اين گنجينه وظيفه ماست.
دودمان افزود: پاسداشت و حفظ انديشه اديبان و اهل قلم بر عهده تك‌تك افراد جامعه است و وظيفه ما نيز در شوراي شهر، شهرداري، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي، نهاد كتابخانه‌هاي عمومي و ساير نهادهاي فرهنگي اين است كه آنان را پاس بداريم و به رواج انديشه‌هاي آنان و تثبيت و تقويت اين انديشه‌ها كمك كنيم.
مديركل كتابخانه هاي عمومي استان فارس هم در اين آيين گفت: در سال 96 نشست‌هاي گوناگوني با نام و ياد درگذشتگان اهل قلم فارس برگزار شد.
روح الله منوچهري افزود: بسياري از كتابخانه‌هاي عمومي شيراز به نام استادان و نويسندگان مزين شده است و تلاش كرده‌ايم نام و خاطره اهالي قلم جاويد بماند.
داريوش نويدگويي، ناشر برتر استان فارس نيز در اين مراسم به معرفي قطعه هنرمندان پرداخت و بر لزوم در نظر گرفتن قطعه‌اي براي هنرمندان و فرهنگوران تاكيد كرد.
در اين آيين اعلام شد، در قالب برگزاري سلسله برنامه‌هاي هفته قلم، آيين جشن قلم با گردهمايي انجمن‌هاي ادبي فارس، روز بيست و يكم تيرماه جاري به همت اداره كل فرهنگ و ارشاد فارس برپا مي‌شود.
اهالي فرهنگ فارس در ادامه اين مراسم به ديدار درگذشتگان اهل قلم رفتند و مزار آنان را با شاخه‌هاي گل مزين كردند.
روز چهاردهم تيرماه به پيشنهاد انجمن قلم ايران و تصويب شوراي فرهنگ عمومي به عنوان روز قلم در تقويم رسمي كشورمان به ثبت رسيده است.
7375 /6118