۱۵ تیر ۱۳۹۷، ۱۲:۳۳
کد خبر: 82963292
T T
۰ نفر
نیاز مهم صنعت فولاد، تامین 164 میلیون تن سنگ آهن در سال است

تهران- ایرنا- عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران گفت: در سند چشم انداز 1404، ظرفیت فولاد كشور 55 میلیون تن پیش بینی شده كه مهمترین نكته آن تامین سالیانه 164 میلیون تن سنگ آهن است اما اكنون در این بخش فقط حدود 47 میلیون تن ظرفیت داریم.

«محمد اتابك» امروز (جمعه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: چنانچه ظرفیت 50 میلیون تنی سنگ آهن كه اكنون در دست تجهیز قرار دارد، محاسبه شود، به حدود 67 میلیون تن ظرفیت سازی جدید در این بخش نیاز است.
وی تصریح كرد: چنانچه در آینده معادن سنگ آهن جدیدی كشف نشود، بعد از افق 1404 یعنی در 10 تا 15 سال آینده با كمبود منابع سنگ آهن روبرو می شویم و ناگزیر از واردات خواهیم شد.

** تعیین قیمت فولاد
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران تاكید كرد هر بخش از فولاد برای خود ارزش افزوده ایجاد می كند.
وی ادامه داد: قیمت هایی كه امروز برای فولاد محاسبه می شود، درصدی از قیمت شمش فولاد خوزستان را دربرمی گیرد اما این درصدها به گونه ای است كه با سرمایه گذاری در توازن نیست.
این كارشناس صنعتی اضافه كرد: در بسیاری از موارد، مبنا قرار دادن درصدی از نرخ شمش فولاد خوزستان با دیگر قسمت های زنجیره تولید همخوانی پیدا نمی كند و با نرخ های بین المللی نیز فاصله دارد.
اتابك طرح های فولادی اجرا شده از نیمه سال 1384 تا نیمه سال 1392 را نامتوازن توصیف كرد و گفت: امروز سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به عنوان متولی صنعت فولاد معرفی شده است و مسائل زنجیره تولید را از مرحله اكتشاف تا تولید نهایی دنبال می كند.
به گفته وی، تعیین متولی برای هر بخش پیامد حفظ سرمایه های ملی را به دنبال دارد و اكنون صنعت فولاد از این مزیت برخوردار است.

** سنگان؛ جایگاه نخست معدن سنگ آهن
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران از حوزه سنگان (خراسان رضوی) به عنوان بزرگ ترین ظرفیت سنگ آهن كشور نام برد كه امروز حرف نخست را می زند و برای كشف ذخایر میلیاردی آن، سرمایه گذاری زیادی شده است.
وی گفت: ایمیدرو اكنون برای استخراج ذخایر سنگان سازماندهی لازم را انجام داده و برای اكتشافات آتی آن نیز برنامه ریزی لازم را به عمل آورده است.
پیش از این اعلام شد، میزان ذخیره سنگ اهن سنگان بیش از یك میلیارد و 200 میلیون تن است و ایمیدرو نیز از كشف 500 میلیون تن ذخیره سنگ آهن قطعی در اكتشافات شرق كشور خبر داد.

** دستاوردهای پارسال صنعت فولاد
اتابك كه مدیرعامل شركت گسترش صنایع معدنی و فلزی كاوه پارس (وابسته به بنیاد مستضعفان) است، گفت: براساس گزارش رسمی در زمینه صنعت فولاد، پارسال 21 میلیون و 800 هزار تن فولاد خام تولید شد كه در مقایسه با عملكرد سال 1395 رشد 19 درصدی را ثبت كرد و با توجه به این رقم، سرانه مصرف حدود 260 تا 265 كیلوگرم است.
وی ادامه داد: چنانچه در افق 1404 جمعیت كشور به 90 میلیون نفر برسد، سرانه مصرف فولاد باید به 600 كیلوگرم بالغ شود اما این رقم زمینه مصرف ندارد و باید برای 300 تا 320 كیلوگرم پیش بینی شود.
به گفته وی، میزان صادرات پارسال فولاد خام حدود 6 میلیون و 900 هزار تن بود كه نسبت به سال 1395 افزایش 84 درصدی نشان داد.

** ضرورت صادرات بیش از 45 درصد تولید
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران یادآوری كرد: ظرفیت 55 میلیون تن فولاد، مطابق با تقاضای داخلی نیست و باید بازارهای صادراتی جدیدی در این ارتباط شناسایی شود و برای صادرات حدود 25 میلیون تن فولاد كه افزون بر 45 درصد ظرفیت تولید است، چاره ای اندیشید.
وی افزود: واقعیت این است كه برای صادرات 25 میلیون تن تولیدات فولادی امروز زیرساخت كافی نداریم و باید در این زمینه با شتاب پیش برویم تا هدف چشم انداز 1404 محقق شود.
اتابك پیش بینی كرد چنانچه برای صادرات برنامه ریزی نشود، در افق چشم انداز 1404 كه میزان فولاد مورد نیاز كشور 30 تا 32 میلیون تن است، تولید با مشكل روبرو می شود.

** هفت طرح فولادی
آنگونه كه ایمیدرو اعلام كرده است از هفت طرح فولادی كه سال 1385 كلید آنها زده شد اما به دلیل مشكل مالی سال ها متوقف ماند، پنج طرح راه اندازی شده است و انتظار می رود 2 طرح دیگر تا پایان دولت دوازدهم فعال شود.
فولادهای سپیددشت (چهارمحال و بختیاری)، نی ریز (فارس)، شادگان (خوزستان)، میانه (آذربایجان شرقی)، قائنات (خراسان جنوبی)، سبزوار (خراسان رضوی) و بافت (كرمان) هفت طرح فولادی به شمار می رود كه برای آنها ظرفیت های 800 هزار تن تا یك میلیون تن پیش بینی شده است.
ساماندهی واردات و صادرات و حمایت از خودكفایی در تولید كالاها از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است كه در سال 1392 ابلاغ شد.
پس از آن، سال 1395 از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت. سال 1396 نیز «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی شعار سال 1397 را «حمایت از كالای ایرانی» اعلام كردند.
به گزارش ایرنا، ایران چهاردهمین فولادساز جهان در سال 1395 بود كه پارسال براساس گزارش انجمن جهانی فولاد، با یك رتبه رشد به جایگاه سیزدهم ارتقا پیدا كرد.
انتظار می رود در افق چشم انداز 1404، ایران در جایگاه هفتمین فولا ساز جهان قرار گیرد.

اقتصام*1559*1961*
۰ نفر