خبر فوری: رفع فیلترینگ

حكم زندان نواز شریف و راه دشوار حزب 'مسلم لیگ-نواز'

اسلام آباد-ایرنا- دادگاه ویژه دیوان محاسبات ملی پاكستان روز گذشته با مجرم شناختن «نواز شریف» نخست وزیر پیشین این كشوردر یكی از پرونده‌های فساد مالی، وی را به 10 سال زندان محكوم كرد.

به گزارش ایرنا، دادگاه احتساب در اسلام آباد پایتخت پاكستان، روز گذشته 'نواز شریف' نخست وزیر پیشین این كشور و 'مریم نواز' دختر و ' صفدر' همسر وی را به جرم پولشویی و اختلاس، به ترتیب به حبس و پرداخت جریمه نقدی محكوم كرد.
'قاضی محمد بشیر' رئیس دادگاه احتساب شهر اسلام آباد روز گذشته پس از 9 ماه و 22 روز از رسیدگی به پرونده قضایی علیه خانواده نواز شریف، رای نهایی آن را صادر كرد.
بر اساس حكم این دادگاه، نواز شریف همچنین به پرداخت هشت میلیون پوند و دخترش به دو میلیون پوند جریمه نقدی محكوم شدند.
رای نهایی دادگاه احتساب درخصوص پرونده قضایی علیه خانواده نواز شریف موسوم به آپارتمان 'ایوان فلدس' مربوط به آپارتمان های شخصی خانواده شریف در لندن صادر شد.
«ایوان فلدس»، چهار آپارتمان در یكی از مجلل ترین مناطق لندن است كه گفته می شد متعلق به اعضای خانواده شریف است.
دادگاه عالی پاكستان همچنین، بیست و چهارم فروردین ماه امسال، «محمد نواز شریف» نخست وزیر پیشین این كشور كه 9 سال در ادوار مختلف زمام قدرت را در دست داشت در ارتباط با پرونده رسوایی اسناد پاناما تا پایان عمر، سلب صلاحیت كرد، موضوعی كه برخی تحلیلگران آن را پایان فعالیت سیاسی وی تلقی می كنند.
سال 2015 یك موسسه پانامایی به نام 'موساك فونسكا' بیش از 11 میلیون اوراق و اسناد را در خصوص بیش از 214 هزار شركت و شخصیت های شناخته شده جهان از جمله سه نفر از فرزندان نواز شریف به نام های 'مریم نواز، حسین نواز و حسن نواز' افشا كرد كه حكایت از دست داشتن این افراد در پولشویی، تخلفات مالیاتی و تاسیس شركت های مالی پنهانی در خارج از كشور داشت.
اگرچه نام نواز شریف نخست وزیر پاكستان در اسناد افشا شده از سوی این موسسه پانامایی نبود، مخالفان سیاسی وی مدعی شدند كه خانواده نخست وزیر و حتی شخص نواز شریف دارایی غیرقانونی انباشته كرده و تخلفات غیرقابل انكاری در زمینه پولشویی انجام داده است.
افشای اسناد موسوم به 'پاناما'، پای نواز شریف و فرزندانش را به دادگاه كشاند و سرانجام پس از روند طولانی رسیدگی قضایی به این پرونده فساد مالی، دادگاه عالی پاكستان ششم مرداد ماه سال 1396(28 ژوئیه 2017) رای نهایی خود را صادر و حكم به سلب صلاحیت نواز شریف داد و بدین ترتیب پرونده سومین دوره نخست وزیری نواز شریف نیز نیمه كاره مختومه شد.
دادگاه عالی پاكستان پس از صدور حكم سلب صلاحیت نواز شریف، وی را تا پایان عمر از سیاست منع كرد.
پرونده او و خانواده اش طی 6 هفته به دادگاه ویژه مبارزه با فساد ارائه شد و دادگاه نیز به پرونده نواز شریف و خانواده وی و محمد اسحاق دار وزیر اقتصاد این كشور رسیدگی كرد.
اگرچه نواز شریف نخست وزیر پیشین پاكستان، روز گذشته پس از اعلام رای محكومیت خود، در لندن اعلام كرد كه بزودی به پاكستان بازگشته و به رای دادگاه اعتراض می كند، تحلیلگران سیاسی بر این عقیده اند كه مسیر حزب مسلم لیگ - نواز- با توجه به پیوستن چند عضو دیگر این حزب به تحریك انصاف (PTI) به رهبری عمران خان، برای انتخابات آتی این كشور بسیار دشوار خواهد بود.
اخیرا 'ظفر علی شاه' سناتور پیشین و نماینده ارشد حزب مسلم لیگ نواز، پیوستن خود به حزب تحریك انصاف را رسما اعلام كرد.
وی اعلام كرد كه به نفع عمران خان از شركت در انتخابات از حوزه انتخاباتی (ان.ای 53 ) انصراف داده است.
وی در نشست مطبوعاتی مشترك با عمران خان گفت كه رهبر تحریك انصاف در هیچ فساد مالی دست نداشته و روزنه تشكیل پاكستانی روشن را ایجاد كرده است، به همین دلیل از امروز عمران خان رهبر وی است.
همچنین 'فواد حسن فواد' منشی ارشد نواز شریف و دبیركل دولت نواز شریف، به اتهام میلیاردها روپیه فساد مالی از سوی سازمان ملی حسابرسی بازداشت شد، وی در پرونده مسكن آشیانه و اقبال به دادگاه احضار شده بود.
بر اساس نظر برخی تحلیلگران سیاسی پاكستان، محاكمه نواز شریف دشواری های حزب مسلم لیگ نواز را برای تحقق برنامه های انتخاباتی این حزب و پیروزی در انتخابات آتی این كشور را دوچندان كرد.

**واكنش به رای محكومیت نواز شریف
'چودری نثار' وزیر پیشین كشور پاكستان در واكنش به اظهارات نواز شریف گفت:افرادی به درس عبرت تبدیل می شوند كه برای پنهان كردن خطاهای خود كوهی از دروغ بافتند.
وی اضافه كرد:نمی خواهم با نواز شریف درگیر شوم چراكه وی آبرویی ندارد اما من به فكر آبروی خود هستم اما انتقاد یكجانبه را تحمل نخواهم كرد.
عمران خان رهبر حزب تحریك انصاف نیز در گفت و گو با خبرنگاران خطاب به نواز شریف گفت:به كشور بازگرد چراكه زندان در انتظار توست.
وی اضافه كرد:نواز شریف خواستار تعویق صدور حكم شده، ولی وی باید بداند كه قانون برای همه یكسان است و آیا یك مجرم عادی نیز از چنین تسهیلاتی برخوردار می شود؟
عمران خان اضافه كرد:در كشورهایی كه قانون برای قدرتمندان و افراد ضعیف مساوی نباشد، نابود می شوند.
رهبر حزب تحریك انصاف همچنین با انتقاد از اعلامیه رئیس دیوان محاسبات ملی مبنی بر اینكه نامزدهای انتخاباتی مفسد تا زمان برگزاری انتخابات دستگیر نمی شوند، گفت:با به دست گرفتن قدرت عوامل فساد و سارقان را دستگیر خواهیم كرد و نواز شریف باید حساب300 هزار میلیون روپیه را پس بدهد.
«بلاول بوتو زرداری» رئیس حزب مردم نیز در واكنش به حكم نواز شریف نخست وزیر پیشین این كشور گفت كه دیگر هیچ اعتمادی به حزب نواز ندارد و نمی‌تواند وعده سران این حزب را باور كند، زیرا آنها هر بار در پی فریب مردم بودند.
وی تصریح كرد:هر بار از برنامه‌های حزب نواز سئوال می كنیم، مسئولان این حزب در پاسخ از واژه‌های دموكراسی و جمهوریت استفاده می‌كنند تا كم كاری‌های خود را بپوشانند.
بلاول بوتو گفت: اگر انتخابات سالم برگزار شده و در آن تقلب صورت نگیرد حزب مردم با قاطعیت پیروز انتخابات خواهد بود.
رئیس حزب مردم اضافه كرد:اگر ما پیروز انتخابات شویم، مردم را از بسیاری مشكلات نجات می دهیم .
آساق**6125**1600**1337