۱۶ تیر ۱۳۹۷، ۱۳:۳۶
کد خبر: 82964169
T T
۰ نفر
طالبان مذاكره با دولت افغانستان در نشست علما را رد كرد

كابل - ايرنا - ساعتي پس از ابراز اميداواري شوراي عالي صلح افغانستان درمورد شركت گروه طالبان در نشست علماي ديني در ارتباط با جنگ اين كشور كه اين هفته در عربستان برگزار مي شود، اين گروه در اطلاعيه اي روزنه ها را بست و وجود هر سطح مذاكره را رد كرد.

به گزارش ايرنا، «سيد احسان طاهري » سخنگوي شوراي عالي صلح افغانستان روز جمعه بدون اشاره به زمان دقيق برگزاري نشست دو روزه علماي ديني در هفته جاري در شهرهاي مكه و جده خبر داد و گفت كه اميد است با حضور طالبان مذاكرات مستقيم صورت گيرد.
وي افزود كه در نشست بين‌المللي علماي ديني جهان اسلام قرار است ديدگاههاي دو نشست قبل علما در اندونزي و كابل را تاييد و درگيري هاي افغانستان را از منظر ديني مورد نقد قرار دهد و ما اميدواريم كه در آنجا علماي طالبان هم شركت كنند تا روي جنگ جاري و صلح افغانستان يك بحث ديني صورت گيرد.
به گفته وي از افغانستان يك هيات 40 نفري از علما در نشست عربستان حضور خواهند يافت و بر اساس گزارش هاي شوراي عالي صلح در اين نشست بيش از 150 تن از علماي ديني و مفتيان از 33 كشور اسلامي شركت مي‌كنند و موضوع مورد بحث در آن تنها صلح و جنگ افغانستان است.
اما گروه طالبان ساعتي بعد از اين سخنان و ابراز اميدواري ها با انتشار اطلاعيه اي در پايگاه اطلاع رساني خود در فضاي مجازي نشست علما در عربستان را تقبيح كرد و آن را نشستي فرمايشي و خواست آمريكا خواند.
طالبان در اطلاعيه طولاني خود آورده است: امارت اسلامي افغانستان اين گونه نشست ها را كه با استفاده از نام علما صورت مي گيرد كاملا روند اسلام ستيزانه آمريكا مي داند كه برنامه كامل و اجراي آن از سوي آمريكايي هاي اشغالگر رهبري مي شود، آمريكايي ها مي خواهند توسط چنين نشست هايي اشغال ظالمانه نظامي خود را مشروعيت ديني ببخشند و جهاد ملت افغانستان در برابر آنها را ضعيف بسازند.
هفته قبل نيز «اكرم خپلواك» رئيس دبيرخانه شوراي عالي صلح افغانستان در جلسه يكي از كميسيون هاي مجلس از امكان آغاز گفتگوهاي رو در رو ميان حكومت افغانستان و گروه طالبان سخن گفته و شروع مذاكرات صلح را نزديك خوانده بود.
گروه طالبان ديروز جمعه اين سخنان را نيز در اطلاعيه اي جداگانه رد كرد و موضوع گفت و گوهاي رو در رو با حكومت افغانستان را در هر سطحي تكذيب كرد و مدعي شد كه حكومت افغانستان مي‌خواهد با پخش چنين اخباري ذهنيت مردم را مغشوش سازد.
طالبان تاكيد كرده است كه آنها در مورد مذاكره سياست روشني دارند و بارها اعلام شده است و مشكل اصلي جنجال بر سر اشغال با اشغالگران است كه مادر همه مشكلات خوانده مي شود و سخن گفتن با طرف هايي كه اختياري در مورد مسائل مهم ندارند و مباحثي كاملا خارجي همچون اشغال فايده ندارد.
شماري از علماي ديني كشورهاي پاكستان، افغانستان و اندونزي در ارديبهشت ماه امسال در اندونزي گردهم آمدند و در مورد حرام بودن خونريزي هاي جاري در افغانستان سخن گفتند و در 14 خرداد ماه امسال نيز علماي افغانستان در كابل گردهم آمدند و با صدور فتوايي جمعي مبني بر حرام بودن خونريزي ها در كشورشان خواستار آتش بس دو طرف درگيرشدند كه در نتيجه آن براي نخستين بار مردم افغانستان بعد از افزون بر دو دهه جنگ براي سه روز در تعطيلات عيد فطر طعم صلح را چشيدند.
*آساق*1104**1337