۱۷ تیر ۱۳۹۷، ۸:۴۲
کد خبر: 82964815
T T
۰ نفر

چاقي كودكان بيماري زاست

۱۷ تیر ۱۳۹۷، ۸:۴۲
کد خبر: 82964815
چاقي كودكان بيماري زاست

كرمانشاه - ايرنا - مدير گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه گفت: امروزه چاقي دوران كودكي و نوجواني به صورت يك مشكل سلامت همگاني درآمده و به سرعت رو به افزايش است.

نيلوفر حيدري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: چاقي در سنين كودكي مي تواند منجر به چاقي در بزرگسالي شود به طوري كه 40 تا 90 درصد كودكان چاق در بزرگسالي از چاقي رنج خواهند برد.
او با اشاره به اينكه پيشگيري از چاقي در سنين كودكي و نوجواني مي تواند از چاقي بزرگسالي و پيامدهاي ناشي از آن جلوگيري كند، ديابت، بيماري هاي قلبي و عروقي، سكته، اختلال عضلات اسكلتي ( بخصوص آرتروز) ، كبد چرب و انواع سرطان ها را از جمله پيامدهاي اضافه وزن و چاقي در كودكان و نوجوانان برشمرد.
وي علت اصلي اضافه وزن و چاقي در دوران كودكي و نوجواني را 'عدم تعادل بين كالري دريافتي و كالري مصرف شده' دانست و افزود: تغيير الگوي غذايي و بي تحركي از جمله عوامل مرتبط با چاقي هستند.
حيدري در خصوص تغيير الگوي غذايي اظهار داشت: متأسفانه امروزه الگوي غذايي كودكان و نوجوانان به سمت افزايش مصرف فست فودها، نوشابه هاي گازدار، غذاهاي پرانرژي و ناسالم كه داراي چربي و قند بالا و نيز مصرف كم ميوه و سبزي، ويتامين و مواد معدني تغيير يافته است.
مدير گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه، شهرنشيني و صنعتي شدن زندگي را نيز عامل مهم بي تحركي در كودكان دانست و گفت: تماشاي طولاني تلويزيون، بازي هاي رايانه اي، استفاده از تبلت و كامپيوتر موجب مي شود كه ميزان تحرك كودكان و نوجوانان به ميزان قابل توجهي كاهش يافته و با مصرف انواع تنقلات چرب و شور و شيرين در اين مواقع، خطر اضافه وزن و چاقي بيشتر شود.
وي با بيان اينكه كودكان و نوجوانان بايد روزانه حداقل 60 دقيقه فعاليت بدني و تحرك داشته باشند، توصيه كرد: كودكان را با خود به پياده روي ببريد و براي تشويق آنها به تحرك و ورزش، كفش هاي مخصوص دويدن به آن ها هديه كنيد.
حيدري كاهش مقدار روغن و شكر موجود در غذاهاي مصرفي خانواده، تهيه ميان وعده هاي سالم (ميوه و سبزيها، غلات كامل و آجيل ) براي مصرف در مدرسه و در دسترس قرار دادن شير ساده فاقد قند، آبميوه هاي تازه و طبيعي براي رفع تشنگي را از جمله راه هاي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي در كودكان و نوجوانان دانست.
وي به حضور والدين در كنار كودك هنگام خوردن صبحانه تأكيد داشت و گفت: خودتان هر روز در كنار كودكتان صبحانه بخوريد تا به اين ترتيب كودك به صبحانه خوردن عادت كند.
مدير گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه در ادامه اظهار داشت: مي توان با تزيين متنوع ميوه ها مانند تهيه چهره خندان يك دلقك با استفاده از يك عدد موز، توت فرنگي و كيوي، كودكان را به خوردن آنها ترغيب كرد.
حيدري تهيه يك سس خوشمزه براي كودكان را با استفاده از ماست و سبزي هاي خشك شده معطر، روغن زيتون، آبليموي تازه همراه چند تكه سبزي و ميوه تازه را به جاي سس هاي چرب توصيه كرد و افزود: به هيچ عنوان شيريني و شكلات ، پيتزا و ساير فست فودها را به عنوان پاداش و جايزه براي كودكان و نوجوانان استفاده نكنيد زيرا كودكان گمان مي كنند اين خوراكي ها بهتر از ساير غذاها هستند.
استان كرمانشاه 2 ميليون نفر جمعيت دارد كه حدود 30 درصد از اين جمعيت زير 18 سال هستند.
3033/8066