به گزارش ایرنا، ناهید خداكرمی روز سه شنبه در هفتاد و پنجمین جلسه علنی شورای شهر تهران افزود: متاسفانه ایران در استفاده از ظروف پلاستیك یك بار مصرف جز 10 كشور نخست جهان است.
وی با بیان اینكه یكی از مهم ترین اهداف كمیسیون سلامت و محیط زیست بررسی لوایح ، طرح ها و تكالیف اجرا نشده برنامه دوم شهرداری است، تصریح كرد: در تاریخ 15 اردیبهشت 88 مصوبه ای مبنی بر الزام شهرداری تهران به تغییر الگو و كاهش مصرف كیسه ها، ظروف و محصولات یك بار مصرف پلاستیكی و جایگزین كردن مواد قابل بازیافت غیر پلاستیكی در تمامی مراكز وابسته به شهرداری به تصویب رسید.
وی ادامه داد: بدنبال آن مصوبه شورا و به منظور فرهنگ سازی و ارتقا سطح دانش شهروندان در زمینه مضرات استفاده از مواد پلاستیكی، 21 تیر ماه از سوی طرفداران محیط زیست روز بدون كیسه پلاستیك نام گذاری شد.
به گفته خداكرمی، هنگامی كه كیسه های پلاستیكی به عنوان زباله دور ریخته می شوند، به علت ماندگاری بیش از 500 سال در محیط و ورود به آب و خاك، زندگی جانداران از جمله انسان ها را تهدید می كنند.
وی تاكید كرد: پلاستیك ها درصورتی كه به عنوان زباله دفن شوند، به علت تجزیه آرام و كند در محل های دفن می توانند سبب تشكیل شیرابه و نفوذ آن به آب های زیرزمینی شوند و درنهایت سلامت انسان ها را به خطر بیندازند.
خداكرمی با اشاره به اینكه مواد پلاستیكی و پلیمری به علت ساخته شدن از منابع نفتی و خاصیت تجزیه ناپذیری، در خاك باقی می مانند،گفت: مواد شیمیایی آنها به تدریج از طریق خاك وارد زنجیره غذایی انسان می شود و خطرات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت.
رئیس كمیته سلامت شورای شهر تهران گفت: تحقیقات نشان می دهد كه تمام پلاستیك ها در صورت خراش یا گرم شدن، مواد شیمیایی مضر آزاد كنند و سوزاندن پلاستیك علاوه بر اینكه سبب آلودگی هوا می شود می توانند سبب آزاد شدن مواد شیمیایی شده و نتیجه آن بیماری های تنفسی است.
به گفته خداكرمی، هر سال 13 میلیون تن پلاستیك به اقیانوسها ریخته می شود، مقدار آلودگی پلاستیكی در دریاها از سال 2015 تا 2025 سه برابر می شود.
وی ادامه داد: تحقیقات نشان داده كه 93 درصد آب آشامیدنی (بطری) در 9 كشور دنیا و 83 درصد آب شیر آلودگیهای میكروپلاستیك دارد.
به گفته وی، ایران هفدهمین جمعیت جهان را دارد و سالانه بیش از 2 میلیون تن پلاستیك در كشور تولید می شود.
وی با بیان اینكه پلاستیك های مصرفی بادوام هستند و صد ها سال طول می كشد تا به خودی خود تجزیه و نابود شوند، گفت: میزان مصرف پلاستیك در سال 94 در هرغرفه میوه و تره بار به طور میانگین 5.8 كیلوگرم در روز بوده، در شمال تهران 6.13 كیلو و در شرق تهران 13.6 كیلو بنابراین روزانه 21 تن و سالیانه 5.7 میلیون تن كیسه پلاستیك فقط در میوه و تره بار تهران مصرف می شود.
وی با بیان اینكه امروزه استارت آپها و استعداد های خلاق بدنبال بازیافت و دوباره مصرف كردن مواد پلاستیكی هستند، خاطرنشان كرد: باید از توان آنها و همچنین دوستداران محیط زیست برای آگاهی بخشی به مردم برای عدم رها سازی كیسه های پلاستیكی استفاده كرد و راهكاری برای كاربرد دوباره آن از جمله استفاده در آسفالت جاده ارائه شود.
تهرام/9343/1109 / 1539
عضوشورای شهرتهران:
هر ایرانی روزانه 3 كیسه پلاستیكی وارد چرخه محیط زیست می كند
۱۹ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۳۵
کد خبر:
82966442
تهران- ایرنا- رئیس كمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به بازیافت دشوار كیسه ها و مواد پلاستیكی گفت: هر ایرانی به طور متوسط روزانه 3 پلاستیك وارد چرخه محیط زیست می كند.