۱۹ تیر ۱۳۹۷، ۱۲:۲۷
کد خبر: 82966576
T T
۰ نفر
مديريت جنگل هاي هيركاني بايد مطابق استانداردهاي يونسكو باشد

تهران- ايرنا- معاون ميراث فرهنگي در نشست هماهنگي كميته كارشناسي پرونده جنگل هاي هيركاني،گفت: مديريت و حفاظت جنگل هاي هيركاني بايد مطابق با استانداردهاي يونسكو باشد.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگي ايرنا از معاونت ميراث فرهنگي كشور، نشست برنامه ريزي و هماهنگي كميته كارشناسي پرونده جنگل هاي هيركاني با هدف آماده سازي زيرساخت هاي لازم، پيش از ورود ارزيابان كميته بين المللي حفاظت از طبيعت (iucn) با حضور معاون ميراث فرهنگي كشور، مدير دفتر ثبت آثار تاريخي، مديران ملي پايگاه هاي جنگل هاي هيركاني و معاونان ميراث فرهنگي 4 استان مازندران، گيلان، سمنان و گلستان و كارشناسان مربوطه برگزار شد.
«محمدحسن طالبيان» در اين نشست با اشاره به اهميت جنگل هاي هيركاني به عنوان يكي از قديمي ترين جنگل هاي زنده دنيا، حفاظت از آن را امري ضروري دانست و گفت: جنگل هاي هيركاني يكي از قديمي ترين جنگل هاي زنده محسوب مي شود كه داراي گونه هاي جانوري و گياهي ارزشمندي است.
او گفت: از همين رو، بسيار اهميت دارد كه حفاظت و مديريت آن در چارچوب ضوابط جهاني و مطابق با استانداردهاي يونسكو باشد.
طالبيان برنامه ريزي براي سايت هاي پيشنهادي چهار استان (مازندران، گيلان، گلستان و سمنان) را پيش از ورود ارزيابان يونسكو بسيار جدي عنوان كرد. او گفت: باتوجه به اينكه پرونده هيركاني در اجلاس آذربايجان مطرح مي شود تمام موارد فني پرونده بايد به دقت مورد بررسي قرار گرفته و بدون كوچكترين نقصي ارائه شود.
به گفته معاون ميراث فرهنگي كشور، آماده سازي زيرساخت هاي لازم در چهار استان و برنامه ريزي براي تعيين محل پايگاه ها پيش از ورود ارزيابان اتحاديه بين المللي حفاظت از طبيعت (iucn) بايد هرچه سريعتر انجام شود.
در اين نشست كه معاونان ميراث فرهنگي استان هاي مازندران، گيلان، سمنان و گلستان هم حضور داشتند، طالبيان خواستار همكاري و هماهنگي هر چه بيشتر معاونان ميراث فرهنگي با مديران ملي پايگاه هاي جنگل هاي هيركاني شد.
او ايجاد وحدت رويه ميان دستگاه ها را امري ضروري دانست و ادامه داد: براي آنكه پرونده به نتيجه موفقي دست پيدا كند لازم است كه ميان دستگاه هاي مختلف همكاري و وحدت رويه وجود داشته باشد. اين درحالي است كه جلسات با جوامع و مديران محلي يكي از اقداماتي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
طالبيان همچنين به كنترل ميداني نقشه ها با طبيعت، مكان يابي تابلوهاي معرفي و اينفوگرافي و تعيين محل نصب بنچ مارك ها(كنترل ميداني) بر روي زمين و نقشه و آموزش و توانمندسازي جوامع و مديران محلي را از ديگر موضوعاتي دانست كه بايد پيش از ورود ارزيابان مورد توجه قرار گيرد.
ارزيابان اتحاديه بين المللي حفاظت از طبيعت اوايل مهرماه سال جاري براي بازديد از جنگل هاي هيركاني به ايران سفر مي كنند.
به گزارش ايرنا، تاكنون ٢2 اثر «تاريخي» و يك اثر «طبيعي» ايران به ثبت جهاني در يونسكو رسيده است كه آخرين آن مربوط به «محور ساساني» ثبت در اجلاس جهاني بحرين به تاريخ 9 تير 97 است.
جنگل‌هاي هيركاني يك زيست‌منطقه در زيست بوم جنگل‌هاي مختلط پهن‌برگ حاشيه جنوبي درياي خزر به مساحت 55,000 كيلومتر مربع است كه در حاشيه جنوبي و جنوب غربي درياي خزر و در دو كشور ايران و جمهوري آذربايجان است. اين جنگل از منطقه هيركان جمهوري آذربايجان آغاز و تا استان گلستان در ايران امتداد دارد و در ايران مورد حفاظت مشترك سازمان محيط زيست و سازمان ميراث فرهنگي است. اين جنگل با قدمت 40 ميليون سال يكي از ارزشمندترين جنگل‌هاي جهان به شمار مي‌آيد و از آن به عنوان موزه طبيعي ياد مي‌شود. واژه هيركان شكل يوناني نام گرگان است.
در 21 تيرماه 1385 جمهوري آذربايجان درخواست ثبت جهاني جنگل كاسپيني- هيركاني را به نام خود به يونسكو ارائه كرد. اين اقدام با اعتراض ايران مواجه و اعلام شد كه سهم جمهوري آذربايجان تنها 20 هزار هكتار از اين جنگل‌هاست درحالي‌كه سهم ايران از جنگل‌هاي هيركاني 2 ميليون هكتار است و با اين اعتراض قرار شد پرونده مشترك ثبت جهاني جنگل‌هاي هيركاني توسط ايران و آذربايجان به يونسكو ارائه شده است.
فراهنگ**3079** 1701
۰ نفر