به گزارش روز سه شنبه ايرنا، 'بن وايت'، 'نانسي كوك' و 'اندرو رستوسيا' از نويسندگان اين نشريه روز دوشنبه در گزارشي با عنوان 'جنگ تجاري ترامپ دهه ها است كه در حال انجام است' افزودند: كساني كه 'دونالد ترامپ' را مي شناسند، مي گويند رويه وي در قبال چين، موضوع تازه اي نيست و وي حتي پيش از آنكه بخواهد خود را براي انتخابات رياست جمهوري آماده كند، چنين برخوردي با پكن را در سر مي پرورانده است. 'استفان مور' اقتصاددان محافظه كار و مشاور ترامپ در خارج از كاخ سفيد، با اشاره به جريان مبارزات انتخاباتي ترامپ، گفت: 'من هميشه اعتقاد داشتم او از همان ابتدا در مورد چين بسيار جدي بوده است و به هيچ وجه تعجب نكردم وقتي خبر وضع تعرفه هاي تازه را شنيدم. من فكر مي كنم ترامپ ديگر نمي تواند از مواضع خود عقب نشيني كند و بايد پا به پاي اين تصميم خود با چين برود. '
اما اكنون كه ترامپ به شدت درگير جنگ تجاري است، به طور قطع مي خواهد از تصميم خود بازگردد. چراكه هيچ راهبرد و برنامه روشني براي طي اين مسير وجود ندارد و بازارهاي جهاني در عدم اطمينان فرو رفته اند. به عبارتي با وضع تعرفه هاي جديد، نظم جهاني اقتصاد مختل شده و به زودي آسيب هاي فراواني در انتظار مصرف كنندگان آمريكايي و چيني خواهد بود. در اين شرايط حتي طرفداران سياست هاي ترامپ نيز بر اين باورند كه وي بازي طولاني را آغاز كرده است.
'استيو بنون' مشاور ارشد پيشين ترامپ، در مصاحبه اي با پلييتكو در اين خصوص گفت:' او يك رويارويي 30 ساله را با چين آغاز كرده است و در واقع يكي از موضوع هايي كه سبب تصميم ترامپ در خصوص چين شده ، تهديد اقتصادي چين است.
نويسندگان اين گزارش در ادامه آورده اند: تصميم ترامپ زماني همه را شگفت زده كرد كه وي طي سخناني گفت: ما ساير كشورها را ثروتمند كرده ايم در حاليكه ثروت، اعتماد به نفس و قدرت خودمان ناپديد شده است. كارخانه هاي ما يكي يكي تعطيل مي شوند در حاليكه هيچ كس به حال كارگراني كه در نتيجه بسته شدن اين كارخانه ها بيكار مي شوند، فكري نمي كند. ناگفته نماند در آوريل (فروردين) 2017 'ويلبر راس' وزير بازرگاني دولت ترامپ با ارائه مستنداتي وي را قانع كرد تا وضع تعرفه هاي تازه بر واردات برخي فلزات را اعلام كند كه اين نظرات، خشم چين، اتحاديه اروپا، كانادا و ديگر شركاي تجاري واشنگتن را در پي داشت.
اما جرقه جنگ تجاري با چين در ماه اوت (مرداد) سال گذشته زده شد، زماني كه 'رابرت لايتيزر' نماينده تجاري ايالات متحده تحقيقاتي را در بخش 301 قانون تجارت 1974 آغاز كرد، كه براساس آن به رييس جمهوري اجازه مي داد صادرات را محدود كند و فشار را بر ديگر كشورها تحميل كند و شيوه هاي تجارت را تغيير دهد. در ماه مارس (اسفندماه) 2018 لايتيزر در گزارشي چين را متهم به كسب ناعادلانه مالكيت ارزش هاي معنوي ايالات متحده از طريق سرقت آشكار فناوري يا ساير ابزارهاي ديگر كرد. با ارائه اين گزارش، ترامپ به نماينده خود در سازمان تجارت جهاني دستور داد تا فهرستي از كالاهاي چيني كه 50 ميليارد دلار ارزش دارد را استخراج كند و بر آن 25 درصد تعرفه اضافي وضع كند. لايتيزر هم اين فهرست را در اوايل ماه آوريل (فروردين) منتشر كرد.
پكن نيز فورا در پاسخ به وضع تعرفه هاي جديد، تهديد كرد بر واردات بيش از 50 ميليارد دلار از صادرات ايالات متحده، از جمله اقلام كشاورزي مانند دانه سويا، غذاهاي دريايي، اتومبيل هاي الكتريكي و ويسكي (نوشيدني الكلي) تعرفه هاي تازه قرار خواهد داد. به دنبال اعلام اين تصميمات، مقامات بلندپايه آمريكا و چين دستكم دو بار در پكن و يك بار در واشنگتن ملاقات كردند اما نتوانستند به توافق برسند تا ترامپ را متقاعد كنند از تصميم خود صرفنظر كند.
ترامپ روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت: ايالات متحده قصد دارد در كل مبلغ 500 ميليارد دلار براي چين تعرفه وضع كند و اين رقم شامل انواع محصولات مصرفي از تلويزيون گرفته تا تستر نيز مي شود. مي شود. شايان ذكر است ايالات متحده در سال گذشته 505 ميليارد دلار كالا از چين وارد كرده است. در اين خصوص مقامات دولتي هفته گذشته اظهار داشتند كه مردم نبايد انتظار داشته باشند كاخ سفيد در كوتاه مدت نسبت به وضع تعرفه ها چشم پوشي كند. چراكه رئيس جمهوري در حال حاضر تعرفه ها را يك اهرم سياسي عليه چين مي داند.
ناگفته نماند براي رييس جمهوري كه اغلب جهات سياسي خود را تغيير مي دهد، تجارت، حوزه اي است كه مشاوران وي ادعا مي كنند ترامپ در آن در حال عمل به وعده هاي انتخاباتي خود است.
يكي از جمهوري خواهان نزديك به ترامپ نيز در اين خصوص گفت: بديهي است، ترامپ دريافته است كه اگر تا 10 تا 15 سال آينده برخي موضوعات را برون يابي نكند، ايالات متحده در مقايسه با كشورهاي ديگر، در وضعيت نامناسبي قرار خواهد گرفت مگر اينكه اوضاع تجارت را اصلاح كند. بنابراين ترامپ تنها به دنبال پيدا كردن راهي براي كارگران و صنايع است.
پليتيكو يك سازمان روزنامه نگاري سياسي مستقر در آرلينگتون، ويرجينيا است، كه مسايل، ايدهها و شخصيتهاي در پس سياست و سياستگذاري در صحنهٔ آمريكا و جهاني را پوشش ميدهد و محتواي آن از طريق، تلويزيون، اينترنت، روزنامه و راديو توزيع ميشود. اين روزنامه در سال 2007 تاسيس شد و سردبير كنوني آن 'جان هريس' است.
اروپام**7276 ** 1908
تهران-ايرنا-پليتيكو در گزارشي نوشت: اكنون كه ترامپ به شدت درگير جنگ تجاري است، مي خواهد از وضع تعرفه ها عليه چين عقب نشيني كند. چراكه در اين شرايط نظم جهاني اقتصاد مختل شده و آسيب هاي فراواني در انتظار مصرف كنندگان آمريكايي و چيني خواهد بود.