به گزارش خبرنگار ایرنا؛ انتقال هفت هزار مصدوم در 24 ساعت اول وقوع زلزله توسط اورژانس هوایی، انجام بیش از یك هزار و 700 عمل جراحی و همچنین پذیرش بیش از 12 هزار مصدوم حادثه زلزله یكی از موفقیت های دولت در حوزه سلامت در حادثه زلزله 7.3 ریشتری 21 آبان سال 96 در استان كرمانشاه است.
وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در سرعت انتقال مصدومان و رسیدگی به حادثه دیدگان ركوردی جهانی بر جا گذاشت كه تحسین دنیا را به دنبال داشت.
به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در جریان زلزله سال گذشته، 210 میلیارد ریال دارو برای تمام بیمارستان های دانشگاهی، سپاه، ارتش و سایر مراكز برپا شده به منظور مداوای مردم مناطق زلزله زده توسط دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه تامین شد.
علاوه بر دارو؛ 250 میلیارد ریال تجهیزات پزشكی شامل سرمایه ای و مصرفی برای زلزله زدگان استان كرمانشاه تهیه شده كه از این مبلغ 210 میلیارد ریال صرف خرید تجهیزات سرمایه ای مانند دستگاه های نوار قلب و رادیولوژی و 40 میلیارد ریال نیز صرف خریداری تجهیزات مصرفی مانند سرنگ و دیگر اقلام شده است.
**احداث بیمارستان جدید در 2 هفته
رئیس دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در تشریح اقدام های انجام شده به خبرنگار ایرنا، گفت: به دنبال وقوع زلزله آبان ماه سال 96 در سرپل ذهاب و وارد شدن آسیب جدی به بیمارستان شهدای این شهرستان، پس از انجام اقدام های گسترده برای مصدومان به صورت برپایی بیمارستان های صحرایی ، چادرها و كانكس های متعدد، انتقال و اقدام های وسیع درمانی، 2 هفته پس از وقوع زلزله با تلاش شبانه روزی صورت گرفته، مجموعه ای كه كاركرد نظامی و اقامتی داشت، به صورت بیمارستان در آورده و با نام 'بانگر' به عنوان بیمارستان موقت شهر شروع به فعالیت كرد.
دكتر محمودرضا مرادی افزود: بیمارستان بانگر با 50 تخت بستری، هشت تخت دیالیز، چهار تخت ویژه آی سی یو و سی سی یو، 2 اتاق عمل و بخش های اورژانس، زنان و زایمان، زایشگاه، اطفال و سایر بخش های بستری و نیز تلاش مستمر پزشكان عمومی و حضور پیوسته متخصصین بیهوشی، جراحی، ارتوپدی، زنان و زایمان، اطفال، داخلی، روانپزشكی، قلب و عروق، رادیولوژی و جراحی عمومی از هشت ماه قبل تاكنون به مردم خدمات ارائه می دهد.
او میزان مراجعه ماهانه به این مركز را بیش از 12 هزار و 500 نفر به اورژانس، انجام ماهانه 340 عمل جراحی و بستری كردن ماهیانه بیش از 850 بیمار اعلام كرد و گفت: این مركز به عنوان بهترین گزینه موقتی تا نوسازی و راه اندازی بیمارستان اصلی شهر كه به طور جدی در حال پیگیری می باشد توانسته است خدمات مناسبی را به مردم منطقه ارائه نماید.
** رسیدگی به بیماران دیالیزی بدون وقفه ادامه دارد
رئیس دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در ادامه در خصوص رسیدگی به بیماران دیالیزی در مناطق زلزله زده استان نیز گفت: پس از وقوع زلزله با افزودن چهار دستگاه همودیالیز به بخش های دیالیز شهرستان های همجوار یعنی اسلام آبادغرب و قصرشیرین، تا راه اندازی بخش دیالیز( یك ماه پس از زلزله)، تمام بیماران دیالیزی سرپل ذهاب طی برنامه ریزی انجام شده به شهرستان های اسلام آبادغرب و قصرشیرین و یا بیمارستان های امام رضا (ع) و امام خمینی (ره) كرمانشاه منتقل شده و بدون وقفه و به صورت رایگان، كار دیالیز آنان در روزهای بحران پس از زلزله به انجام رسید.
مرادی تصریح كرد: به دنبال آن، بخش همودیالیز بیمارستان بانگر نیز در 20 دی 96 با هشت دستگاه همودیالیز و یك دستگاه RO شروع به كار كرده و تاكنون بدون وقفه زیرنظر متخصصان، در حال خدمت رسانی به 30 بیمار دیالیزی سرپل ذهاب می باشد كه در 2 شیفت و 315 جلسه در ماه دیالیز می شوند و با توجه به افزوده شدن 2 تخت همودیالیز نسبت به قبل از زلزله در این شهرستان، خللی در خدمت رسانی به این افراد وارد نشده و اقدام های تخصصی و فوق تخصصی مورد نیاز نیز، با ارجاع به مركز استان، در بیمارستان های شهر كرمانشاه برای آنان به انجام رسیده است.
او با اشاره به برخی مطالب منتشر شده در رسانه ها در ارتباط با كم كاری به بیماران دیالیزی در مناطق زلزله زده، گفت: بیمارستان بانگر سرپل ذهاب كه با تلاش طاقت فرسای پاسداران سلامت برای خدمات درمانی مهیا شده است، از امكانات گرمایشی و سرمایشی مناسبی برخوردار بوده و با نصب 70 دستگاه كولر گازی، ایجاد نمازخانه، بخش های تشخیصی، سرویس های بهداشتی، سه دستگاه آب سرد كن و سایر موارد به مراجعان خدمت می كند.
وی همچنین اضافه كرد: با وجود شرایط منطقه و گرمای طاقت فرسای آن، تاكنون منجر به اپیدمی بیماری های واگیر نشده است.
او اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشكی آمادگی دارد تا اصحاب رسانه با حضور در مناطق زلزله زده، ضمن یادآوری كاستی ها و نیازمندی ها، خدمات انجام شده در این حوزه ها را عینا مشاهده و به اطلاع مخاطبان برسانند.
** امكانات دیالیز در مناطق زلزله زده كرمانشاه كافی است
نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در مناطق زلزله زده كرمانشاه نیز گفت: بیماران دیالیزی و پیوندی در مناطق زلزله زده استان در دریافت خدمات درمانی با مشكلی مواجه نیستند، امكانات دیالیز برای آنان كافی است و روند ارائه خدمات بدون مشكل ادامه دارد.
دكتر طیب قدیمی با اشاره به اقدام های درمانی انجام شده در راستای خدمات رسانی به بیماران دیالیزی در مناطق زلزله زده كرمانشاه، افزود: قبل از وقوع زلزله در مناطق سرپل ذهاب و قصرشیرین 10 دستگاه دیالیز وجود داشت كه بعد از زلزله، هشت دستگاه جدید دیالیز نیز در بیمارستان بانگر سرپل ذهاب راه اندازی شد.
نماینده تام الاختیار وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در مناطق زلزله زده كرمانشاه تاكید كرد: تمام تجهیزات بخش دیالیز بیمارستان های سرپل ذهاب و قصرشیرین در جهت خدمت رسانی به بیماران نیازمند تامین شده و نگرانی خاصی در این زمینه وجود ندارد.
وی تصریح كرد: 60 بیمار دیالیزی در مناطق زلزله زده وجود دارند كه خدمات خود را بدون كم و كاست دریافت می كنند.
رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران كلیوی هفته گذشته در نشستی خبری در كرمانشاه ادعا كرد كه وزارت بهداشت اقدام مناسبی برای بیماران دیالیزی انجام نداده و این افراد هم اكنون با مشكلات زیادی مواجه هستند.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 كیلومتری بخش ازگله، 32 كیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب كرمانشاه، 620 كشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.
این زلزله به 10 شهرستان و یك هزار و 930 روستای استان كرمانشاه خسارت وارد كرد.
استان كرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت دارای 14 شهرستان و 2 هزار و 622 روستا است.
8066/3033
كرمانشاه - ایرنا - ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم مناطق زلزله زده كرمانشاه همچنان یكی از اولویت های مهم دولت در كنار رسیدگی به سایر مشكلات مردم این مناطق است و به اذعان همگان بخش سلامت در ارائه خدمات در این مناطق موفق عمل كرده است.