به گزارش ايرنا، در سال تحصيلي آينده ( 97-98 )، بر اساس برنامه استقرار نظام آموزشي 6-3-3 در نظام جديد آموزش و پرورش، مقطع پيش دانشگاهي حذف و به جاي آن پايه ابتدايي 6 ساله ، متوسطه اول 3 ساله و متوسطه دوم با استقرار پايه دوازدهم سه ساله خواهد شد.
علاوه بر اين در سطح هنرستان فني و حرفه اي و كار دانش كه در گذشته فاقد پايه پيش دانشگاهي بود هم پايه دوازدهم مستقر شده و به سه سال متوسطه تبديل مي شود.
بر اساس سند تحول بنيادين بايد تا پايان برنامه ششم 50 درصد از دانش آموزان استان و كشور به سوي رشته هاي فني هدايت شوند تا نه تنها براي توازن رشته اي بلكه نياز كشور را نيز تامين كنند.
مازندران با كارنامه بيش از 43 درصدي در هدايت تحصيلي دانش آموزان به رشته هاي فني و حرفه اي و كار دانش در سال تحصيلي گذشته، جايگاه خوبي را در ميان استان هاي كشور داراست.
ازآنجا كه جابه جايي در شاخه نظري فقط به انتقال از پايه پيش دانشگاهي به پايه دوازدهم خلاصه مي شود، تغيير چنداني را شاهد نخواهيم بود.
بر اساس گزارشها، در سال تحصيلي پيش رو، بيش از 15 هزار دانش آموز رشته هاي فني به پايه دهم در هنرستانهاي فني و حرفه اي و كار و دانش مازندران افزوده مي شود كه تعداد محصلين استان در رشته هاي فني را به مرز 45 هزار نفر مي رساند و نيازهاي جديدي به هنرستانها تحميل مي كنند.
تعداد 345 هنرستان مازندران در وضعيتي براي پذيرا شدن پايه دوازدهم و نظام آموزشي جديد به مهر ماه تحصيلي نزديك مي شوند كه به گفته مديران هنرستانها و مسئولان اين حوزه در استان، اين مدارس به لحاظ تجهيزات، نيروي انساني و همچنين فضاي آموزشي با كمبود و مشكلات جدي روبرو هستند.
**نياز 150 ميليارد ريالي براي تجهيز كارگاهي هنرستانهاي مازندران
معاون آموزش متوسطه استان مازندران گفت: براي تجهيز استاندارد كارگاه هاي هنرستان هاي استان مازندران در ورود به نظام جديد آموزشي، نيازمند 150ميليارد ريال اعتبار هستيم.
اسفنديار نظري افزود: اين تجهيزات در زمينه هاي مختلف رشته هاي فني و حرفه اي و كار دانش خواهند بود و اگر چنانچه اعتبار براي تامين و نوسازي تجهيزات كارگاهي تامين نشود، دانش آموزان در نخستين قدم با مشكلات جدي روبرو خواهند شد.
وي همچنين ادامه داد: تاكنون حدود سه ميليارد ريال براي نوسازي و تامين تجهيزات كارگاهي هنرستان هاي فني و حرفه اي و كار و دانش استان هزينه شده است، اما اين بار اندكي از دوش آموزش و پرورش برداشته است.
او تاكيدكرد: با توجه به اهميت تجهيزات و درس هاي عملي در رشته هاي فني و حرفه اي و كار و دانش، تامين نشدن تجهيزات مي تواند فرايند يادگيري و آموزش دانش آموزان فني را دچار مشكل جدي كند.
**كمبود 700نفر نيروي انساني براي استقرار پايه دوازدهم در هنرستانها
معاون آموزش و پرورش مازندران اعلام كرد: با استقرار پايه دوازدهم(يك پايه بيشتر در هنرستانها) براي سال تحصيلي پيش رو، هنرستانهاي استان با كمبود حدود 710 نفر معلم و مربي روبرو خواهند بود.
نظري اظهار كرد: اين ميزان نيروي انساني مورد نياز هنرستانها برابر با بيش از 17 هزار ساعت كار است كه تاكنون تامين نشده است وهمچنان با نزديكي به سال تحصيلي جديد يكي از دغدغه هاي اصلي آموزش و پرورش باقي مانده است.
وي گفت: بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده بخشي از نيروي انساني مورد نياز هنرستانها از طريق ادامه كار نيروهاي در شرف بازنشستگي، استفاده از معلمين حق التدريسي و جذب نيرو از دانشگاه فرهنگيان خواهدبود.
معاون آموزش و پرورش مازندران بيان كرد: سهميه امسال مازندران براي جذب نيروي انساني در تمامي مقاطع حدود 500 نفر است كه كفاف نياز استان را نميدهد.
اين درحالي است كه به گزارش آموزش و پرورش استان مازندران تا پايان سال 97 بيش از چهار هزار نفر 30 سال خدمت شان پايان مي يابد و متقاضي بازنشستگي مي شوند.
نظري همچنين به شرايط فضاي آموزشي هنرستان ها اشاره كرد و گفت: براي استقرار پايه دوازدهم در هنرستان هاي استان نيازمند 233 كلاس تئوري و 238 كارگاه هستيم كه با توجه به وجود بيش از 345 هنرستان در سطح استان مشكل خاصي از جهت فضاي كلاسي وجود ندارد.
او از هزينه 500 ميليون توماني در تجهيز آزمايشگاه هاي مدارس شاخه نظري استان خبر داد و گفت: در اين زمينه كمبودهايي وجود دارد اما محسوس نخواهد بود.
در هر حال بايد قدمي براي رفع كمبودها و ضعف هاي مطرح شده با توجه به حدود 2 مانده به آغاز سال تحصيلي جديد، برداشته شود تا دانش آموزان استان مهري با آرامش را آغاز كنند.
چنانچه تدبيري اتخاذ نشود و نياز هنرستان هاي استان تا پيش از آغاز سال تحصيلي برطرف نشود به طور حتم دانش آموزان رشته هاي فني با مشكلاتي در فرايند يادگيري روبرو مي شوند.
مازندران داراي 530 هزار دانش اموز در تمامي رشته ها و مقاطع است كه از اين تعداد بيش از 118 هزار دانش اموز در متوسطه دوم تحصيل مي كنند.
7335/1899
ساري – ايرنا – استقرار پايه دوازدهم بر اساس نظام جديد آموزشي در حالي حدود 2 ماه ديگر آغاز مي شود كه كمبود و ضعف هايي در استقرار اين پايه چون تجهيزات و نيروي انساني در هنرستان هاي مازندران وجود دارد.