۲۲ تیر ۱۳۹۷، ۷:۵۲
کد خبر: 82969254
T T
۰ نفر
جشنواره اي براي ترويج زندگي اسلامي با محوريت كتاب

اروميه- ايرنا- هشتمين جشنواره كتابخواني رضوي به عنوان جنبشي فرهنگي علاوه بر ترغيب اقشار مختلف مردمي به مطالعه، فرصتي طلايي براي شاداب سازي معنوي كتابخانه ها و ترويج سبك زندگي اسلامي با محوريت كتاب به شمار مي رود.

به گزلرش ايرنا اين جشنواره قشر كودك، نوجوان و جوان را با كتاب آشتي مي دهد و زمينه آشنايي اين جامعه هدف با سيره و فرهنگ اهل بيت (ع) و به ويژه سبك زندگي رضوي را فراهم مي كند.
وضعيت مطالعه از دغدغه هاي اساسي مقام معظم رهبري نيز محسوب مي شود چنانكه ايشان فرموده اند: 'امروز جوان هاي ما بايستي هم سلامت جسمي و هم سلامت معنوي و هم سلامت فكري را با هم داشته باشند و براي خودشان نگه دارند.'
ايشان اضافه كرده اند: 'سلامت جسمي را با ورزش و با تغذيه‌ ي مناسب؛ سلامت معنوي و قلبي را هم با توجه به خدا، با نماز، با دعا، با توسل، با ياد شهدا؛ سلامت فكري را هم با كتابخواني تأمين كنيد؛ از كتاب هاي خوب، راهگشا، راهنما - كه از سوي متفكّران و نويسندگان خوب ما تهيه شده و در اختيار ما گذاشته شده- استفاده كنيد و بخوانيد.'
برگزيده نوجوان كشوري اهل خوي در بخش مكتوب هفتمين جشنواره كتابخواني رضوي نيز معتقد است كه كتابخواني دانش ما را نسبت به موضوعات مختلف و زندگي گذشتگان افزايش مي دهد و علاوه بر آن اين جشنواره فرصت مناسبي براي آشنايي با زندگي امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) است.
زهرا شكورزاده افزود: از سال گذشته براي ثبت نام در اين جشنواره لحظه شماري مي كردم زيرا در مراسم جشنواره سال قبل دوستان كتابخواني از ساير استان هاي كشور پيدا كردم.
كبري احمدي اهل ماكو نيز كه به همراه همسر خود در جشنواره سال قبل شركت كرده بود، بيان كرد: پراكنده خواني به ويژه در شبكه هاي اجتماعي رايج شده و اقشار مختلف مردمي را از كتاب هاي مكتوب دور كرده است.
وي با بيان اينكه اين جشنواره بهانه اي براي فاصله گيري از دنياي اينترنت است، افزود: اين رويداد مهم خانواده ها را درگير مي كند و به مطالعه دسته جمعي و هم فكري با اعضاي خانواده درباره موضوع كتاب منجر مي شود.
وي اضافه كرد: سال گذشته با مطالعه كتاب 'بانوي ملكوت' با شخصيت و زندگي حضرت معصومه (س) به صورت كامل آشنا شدم.
وي پيشنهاد كرد در جشنواره هاي آتي در زمينه راه هاي موفقيت، فن آوري اطلاعات براي جوانان، تربيت كودك براي مادران نيز كتاب هاي معرفي شود و اين رويداد تك موضوعي نباشد.
نويسنده بيش از 20 جلد كتاب در موضوعات تاريخي، ديني و ادبي نيز درباره اين گفت: شناخت جامعه نسبت به امامان و به ويژه به امام رضا (ع) بايد بيشتر شود و اين جشنواره در كسب معرفت مفيد به نظر مي رسد.
مصطفي قليزاده عليار افزود: آشنايي با سبك زندگي اسلامي از رهگذر آشنايي با زندگي امام رضا (ع) و پي بردن به اهميت شناخت مسائل روز جامعه با تاسي از سيره امام هشتم از نتايج جشنواره كتابخواني رضوي به شمار مي رود.
وي اضافه كرد: امام رضا (ع) شاعران متعهد را حمايت مي كرد و اين مسئله اهميت فرهنگ و ادبيات در سيره امامان را نشان مي دهد.
وي ادامه داد: امام رضا (ع) با عالمان زمانه مباحثه هاي علمي داشتند و اين مسئله اهميت استدلال در مباحثه ها و دانش افزايي را نشان مي دهد.
نويسنده كتاب 'زمزمه هاي خيس' نيز بيان كرد: برگزاري چنين جشنواره هايي به گسترش فرهنگ مطالعه و عمومي كردن مسئله مطالعه در بطن و متن جامعه منجر مي شود.
علي رزم آراي افزود: خاص كردن ذهنيت هاي عام از ديگر اهداف اين جشنواره است، بدين معني كه مردم عام جامعه را به سمت سياست هاي فرهنگي مهم سوق مي دهد.
وي با اشاره به اينكه توجه به كتاب در جامعه ايران ريشه علمي، تاريخي و فرهنگي دارد، اضافه كرد: اين جشنواره آن طور كه بايد به متن جامعه وارد نشده است و بايد از ظرفيت آموزش و پرورش، آموزش عالي و كانون فرهنگي مساجد در اين راستا به نحو احسن استفاده كرد.
وي با بيان اينكه شيوه برگزاري اين جشنواره بايد كابردي تر شود، ادامه داد: برگزاري جشنواره به همراه اجراي بخش هاي مسابقه و كارگاه هاي نقد كتاب در فضاهاي باز باعث مشاركت بيشتر اقشار مختلف به ويژه جوانان باشد.
اين نويسنده گفت: بايد از فرصت استقبال خانواده ها از كلاس هاي ورزش و زبان هاي خارجي در راستاي برگزاري اين جشنواره مهم استفاده كرد و برنامه هاي مرتبط با اين رويداد را در جوار اين برنامه هاي علمي به اجرا درآورد.
رزم آراي پيشنهاد كرد كه اجراي اين جشنواره جهت تاثيرگذاري بهتر به انجمن هاي ادبي و فرهنگسراها واگذار شود.
يك كتابدار نيز با بيان اينكه كتاب هاي جشنواره به نسبت سال قبل قابل فهم تر و كم حجم تر شده است، گفت: زمان اجراي هشتمين جشنواره كمتر شده است كه اين مسئله اطلاع رساني در اين باره با مشكل روبرو مي كند.
زهرا كريمخاني افزود: بايد كتاب هاي مسابقه بيشتري در اختيار كتابخانه ها قرار بگيرد تا در اين زمينه نيز مخاطبان بدون هيچ مشكلي از منابع مكتوب استفاده كنند.
وي اضافه كرد: اطلاع رساني از طريق صدا و سيما و ديگر رسانه ها بايد بيش از پيش باشد تا با اين حركت جمعي علاقه مندان به مطالعه بيشتر شود.
وي پيشنهاد كرد اين جشنواره پس از بازگشايي مدارس و دانشگاه و در مدت زمان بيشتري اجرا شود و دانش آموزان و دانشجويان نيز در اين رويداد مهم مشاركت بيشتري بكنند.
يك پژوهشگر ادبي نيز برگزاري اين جشنواره را متوسط ارزيابي كرد و گفت: اين جشنواره، كتابخوان تربيت نكرده و گروه جديد به كتابخوانان اضافه نمي كند اما حركت فرهنگي مثبتي است.
محمد علي ضيايي با اشاره به اينكه برگزاري مسابقه هاي متنوع اجراي اين جشنواره را جذاب مي كند، افزود: نهاد كتابخانه ها براي اجراي گسترده اين رويداد كتاب محور بايد با آموزش و پرورش همگام شود.
وي اضافه كرد: فرهنگ سازي در زمينه مطالعه بايد از سنين كودكي انجام شود و همراهي مدارس در اين زمينه، اثرگذاري اين جشنواره را بيشتر مي كند.
مديركل كتابخانه هاي عمومي آذربايجان غربي نيز گفت: دبيرخانه جشنواره كتابخواني رضوي از ميان آثار منتشر شده طي سه سال گذشته، هفت عنوان كتاب با موضوع سيره امام رضا (ع) را به عنوان منابع هشتمين جشنواره كتابخواني رضوي معرفي كرده است.
علي فيروز افزود: كتاب‌هاي مهمان خراسان اثر سعيد بيابانكي، مژده گل نوشته محمود پوروهاب براي رده سني كودك، مسافر هشتم با موضوع امام رضا (ع) و كاش تو را مي‌ديدم با موضوع حضرت معصومه (س) نوشته مژگان شيخي براي رده سني نوجوان به عنوان منابع اين جشنواره معرفي شده است.
وي ادامه داد: كتاب‌هاي ماه هشتم اثر مهدي غلامعلي و 'مهر ولايت در آسمان ايران' اثر آيت‌الله كريمي جهرمي با موضوع امام رضا (ع) و كتاب 'به سپيدي يك رويا' اثر فاطمه سليماني با موضوع حضرت معصومه(س) منابع بخش جوان و بزرگسال اين جشنواره است.
مديركل كتابخانه هاي عمومي آذربايجان غربي بيان كرد: اين جشنواره همچنين به منظور ترويج سبك زندگي رضوي، بخشي با عنوان 'مسابقه كتابخواني خانواده رضوي' با حضور تمام اعضاي خانواده برگزار مي‌كند كه بر اين اساس شركت براي تمامي علاقه‌مندان در تمامي گروه‌هاي سني ممكن است.
علي فيروز درباره جشنواره كتابخواني سال پيش نيز بيان كرد: پنج هزار و 69 نفر از آذربايجان غربي در هفتمين جشنواره كتابخواني رضوي در چهار بخش كودك، نوجوان، جوان و بزرگسال شركت كرده بودند.
وي با بيان اينكه از اين تعداد 519 نفر به‌ صورت آنلاين و چهار هزار و 550 نفر به ‌صورت مكتوب در مسابقه شركت كرده بودند، افزود: چهار هزار و 40 نفر از اين علاقه‌مندان در بخش انفرادي و 510 نفر نيز در قالب 156 خانواده در بخش مكتوب جشنواره حضور پيدا كرده بودند.
به گزارش ايرنا فراخوان هشتمين جشنواره كتابخواني رضوي اواخر خرداد سال جاري در رده هاي سني كودك / چهار تا 11 سال/، نوجوان /11 تا 17 سال/، جوان و بزرگسال و همچنين بخش خانوادگي در آذربايجان غربي منتشر شد.
علاقه‌ مندان براي كسب اطلاعات بيشتر و نحوه شركت در هشتمين جشنواره كتابخواني رضوي مي‌توانند به كتابخانه‌هاي عمومي آذربايجان غربي مراجعه و براي دريافت پرسشنامه و فايل پي دي اف منابع هشتمين جشنواره كتابخواني رضوي را از پايگاه اطلاع‌رساني نهاد كتابخانه‌هاي عمومي كشور www.iranpl.ir بازديد كنند.
شركت‌كنندگان مي‌توانند پاسخنامه‌هاي خود را تا 31 تيرماه سال 1397 به يكي از كتابخانه‌هاي عمومي آذربايجان غربي تحويل دهند؛ داوري آثار هشتمين جشنواره كتابخواني رضوي از 15 مرداد سال جاري آغاز و اختتاميه اين جشنواره نيز در ايام دهه ولايت /دهه اول شهريور/ با حضور افراد و خانواده‌هاي برگزيده در سطح ملي برگزار مي شود.
گزارش از: توحيد محمودپور
7129/3072