۲۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۴:۲۶
کد خبر: 82970299
T T
۰ نفر

شناسایی ویروس پشه با حسگر زیستی

۲۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۴:۲۶
کد خبر: 82970299
شناسایی ویروس پشه با حسگر زیستی

تهران – ایرنا - محققان دانشگاه پردو آمریكا یك حسگر زیستی جدید را توسعه دادند كه قادر است در مدتی كمتر از یك ساعت ویروس های منتقل شده توسط پشه ها را شناسایی كند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، این حسگر شامل یك الكترود است كه توسط ماده ای با سطح وسیع پوشیده شده است. هنگامی كه نمونه زیستی یك پشه آلوده به ویروس روی این ماده قرار می گیرد، دی. ان. ای و آر. ان. ای ویروس با آن پیوند برقرار می كند.
این پیوند موجب تغییر مقاومت سطحی الكترود می شود كه توسط حسگر قابل تشخیص است. این حسگر از طریق محاسبه میزان تغییر مقاومت الكترود، قادر است انواع مختلف ویروس ها را تشخیص دهد.
این ابزار با هزینه ای كمتر از روش های مورد استفاده فعلی، امكان تشخیص سریع انتقال ویروس توسط پشه ها را فراهم كرده و زمینه را برای دخالت سازمان های محلی و جلوگیری از شیوع بیماری ها فراهم می كند. مهمترین كابرد این حسگر برای تشخیص مالاریا است.
مالاریا از طریق نیش پشه آلوده به انگل پلاسمودیم فالسیپاروم به انسان منتقل می شود. این انگل وارد جریان خون میزبان می شود و سلول های قرمز را تخریب می كند. زمانی كه گلبول های قرمز تسلیم این انگل می شوند، علایم این بیماری كه شامل سردرد، لرز، درد عضلانی، خستگی، تهوع، اسهال و استفراغ است، ظاهر می شود.
این انگل همچنین سبب مشكلات تنفسی شدید، كاهش قندخون، كم خونی شدید و در نهایت بروز كما در بیمار می شود كه در صورت نبود درمان كشنده است. كودكان به دلیل ضعف سیستم ایمنی در مقابل این انگل تسلیم می شوند و از بین می روند.
علمی (6) ** 9259**1440
۰ نفر