۲۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۷:۴۰
کد خبر: 82970518
T T
۰ نفر
خاموشی برق با همراهی عمومی كاهش می یابد

تبریز- ایرنا - مدیرعامل شركت توزیع برق تبریز با بیان اینكه افزایش دما و كاهش توان تولید نیروگاه های برق آبی موجب عدم توازن تولید و مصرف برق شده است، گفت: در صورت همراهی كردن مشتركان بخش های مختلف خانگی، صنعتی و تجاری در كاهش مصرف وسایل سرمایشی می توان خاموشی ها را كاهش داد.

عادل كاظمی روز شنبه در نشست خبری با نمایندگان رسانه ها با اشاره به اینكه هفته گذشته در جمهوری آذربایجان خاموشی سراسری برق اتفاق افتاد، گفت: در شرایط پیك بار مدیریت دیسپاچینگ شبكه ملی برق وظیفه جلوگیری از (بلك اوت) خاموشی سراسری را به عهده دارد و بر این اساس سهمیه مصرف و خاموشی هر استان را مشخص می كند.
وی با اشاره به اینكه به جز استان خوزستان در همه نقاط كشور برنامه خاموشی اعمال می شود، خاطرنشان كرد: در هفته گذشته میزان مصرف برق كشور از 57 هزار مگاوات عبور كرد و این در حالی است كه ظرفیت قابل بهره برداری نیروگاه های داخلی 54 هزار مگاوات است.
كاظمی با اشاره به اینكه برخلاف تصور عمومی در فصل تابستان نه تنها صادرات برق اتفاق نمی افتد بلكه واردات هم داریم، اضافه كرد: از آنجا كه 9 هزار مگاوات از توان تولید برق كشور مربوط به نیروگاه های آبی است، به علت كاهش آب سدهای كشور با كاهش 50 درصدی تولید در این نیروگاه ها مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینكه هفته گذشته در حوزه شركت توزیع برق تبریز بین 50 تا 200 مگاوات خاموشی همزمان اعمال شده است، گفت: با وجود اعمال خاموشی، میزان مصرف بین 700 تا 800 مگاوات بوده كه نسبت به روزهای مشابه سال گذشته افزایش 10 تا 13 درصدی را نشان می دهد.
كاظمی با اشاره به اینكه در روزهای مشابه سال گذشته دمای هوای شهرستان تبریز پائین تر از سال جاری بود، خاطرنشان كرد: هر درجه افزایش دما، افزایش مصرف 50 مگاواتی برق را به دلیل افزایش استفاده از وسایل سرمایشی به همراه دارد.
وی با اشاره به خسارتی كه شبكه و تجهیزات برق به واسطه افزایش مصرف و عبور از ظرفیت ترانس می بیند، گفت: هفته گذشته هفت ترانس برق در شهر تبریز آسیب دید و از مدار خارج شد.
وی افزایش ساعت پیش بینی شده برای اعمال خاموشی در یك منطقه را ناشی از آسیب های احتمالی و زمان لازم برای تعمیر و بازگرداندن پست خسارت دیده به شبكه عنوان كرد.
كاظمی از نصب 38 پست كمكی در تبریز به منظور انتقال بار بخشی از پست ها خبرداد و اظهار امیدواری كرد با توجه به پیش بینی كاهش دمای هوا، نیازهای سرمایشی تعدیل و حجم خاموشی كاهش یابد.
وی با اشاره به افزایش تماس های مردمی با برق تبریز از طریق سامانه 121 و ایجاد اختلال در خطوط تلفنی شركت، گفت: از فردا در پایگاه اینترنتی شركت به نشانی www.toztab.ir بر اساس نقشه جغرافیایی تبریز شماره تلفن هایی برای پاسخگویی به مشتركان تعریف می شود.
وی با اعلام اینكه در 21 تیر ماه امسال پیك بار مصرف روزانه در حوزه شركت توزیع برق تبریز به 712 مگاوات و پیك بار شبانه به 679 مگاوات رسید، خاطرنشان كرد: سال گذشته در همان تاریخ پیك بار روزانه 638 و پیك بار شبانه 560 مگاوات بود.
كاظمی با اشاره به اینكه میزان مصرف در فصل زمستان كمتر از 500 مگاوات است، اظهار داشت: برای ایجاد یك نیروگاه یكهزار مگاواتی آن هم برای تامین نیاز یك ماهه كشور 50 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است در حالیكه با كاهش 10 تا 20 درصدی مصرف مشكلات موجود رفع شده و نیازی به اعمال خاموشی نخواهد بود .
وی با اشاره به اینكه ادارات مكلف به تامین 20 درصد برق مورد نیاز خود با استفاده از پنل های خورشیدی هستند، گفت: دولت برای مشتركان خانگی در این زمینه مشوق های قابل توجهی از جمله پرداخت 50 درصد هزینه نصب سلول های خورشیدی و خرید برق مازاد بر نیاز را در نظر گرفته است.
به گزارش ایرنا، با كاهش مصرف وسایل برقی در ساعت پیك بار و كاهش درجه دمای وسایل سرمایشی می توان از خاموشی ها جلوگیری كرد.
شركت توزیع نیروی برق تبریز مسئولیت توزیع نیروی برق را در محدوده شهرتبریز و حومه و شهرهای اسكو، ایلخچی، آذرشهر، گوگان، ممقان، خسروشهر و سهند برعهده دارد.
محدوده تحت پوشش این شركت را عرصه ای به مساحت حدود 4770 كیلومترمربع با جمعیتی افزون بر یك میلیون 800 هزار نفر را تشكیل می‌دهد.
3071/518