۲۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۴:۳۳
کد خبر: 82971357
T T
۰ نفر

ايران در دانش فيزيك پزشكي پيشرو است

۲۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۴:۳۳
کد خبر: 82971357
ايران در دانش فيزيك پزشكي پيشرو است

تهران- ايرنا- دانشيار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: توسعه بنيادين دانش فيزيك پزشكي در ايران نسبت به ساير كشورهاي حوزه خليج‌فارس و آسياي ميانه پيشرو است ولي نياز داريم ارتباطات علمي بيشتري با كشورهاي توسعه يافته داشته باشيم.

به گزارش روز يكشنبه خبرنگار حوزه سلامت ايرنا از دبيرخانه همايش فيزيك پزشكي، محمد رضا ديوبند اظهار داشت: امروزه فيزيك پزشكي و تجهيزات مورد استفاده، اساس بسياري از تشخيص‌ ها و درمان ها در حوزه بيماري ها است كه از مهمترين آنها مي توان به حوزه تصويربرداري، پرتودرماني و راديوآنكولوژي، پزشكي هسته اي و به طور كلي استفاده از پرتوهاي يونيزان و غيريونيزان در امور پزشكي اشاره كرد.
وي اظهار داشت: در تمام موارد از پرتوهاي يونيزان نظير گاما، ايكس، الكترون و نوترون و پرتوهاي غيريونيزان نظير امواج راديو فركانس، ماوراء بنفش و مادون قرمز استفاده مي شود و كاربرد روزافزون منابع مذكور، ضرورت رعايت اصول و موازين حفاظت در برابر اشعه و بررسي آسيب هاي پرتويي را بيش از پيش كرده است.
دبير اجرايي دوازدهمين كنگره فيزيك پزشكي ايران در مورد چالش‌هاي فيزيك پزشكي گفت: كمبود تجهيزات و امكانات به روز در اين حوزه در قياس با كشورهاي توسعه يافته و مشكلاتي كه در زمينه تحقيق و توسعه در حوزه مذكور وجود دارد، از ديگر چالش‌هاي اين حوزه به شمار رفته كه لازم است اقدامات بيشتري در اين زمينه انجام شود.
ديوبند افزود: متخصصان فيزيك پزشكي، دانش‌آموختگان اين حوزه و مهندسين هسته‌اي و پرتوپزشكي، مهندسي پزشكي، راديوبيولوژي و حفاظت در برابر اشعه، متخصصان زيست شناسي پرتويي در همه مقاطع از گروه‌هاي هدف اين كنگره هستند.
دوازدهمين كنگره فيزيك پزشكي ايران 28 و 29 تير ماه در محل دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزكي شهيد بهشتي برگزار مي‌شود.
اجتمام **9022*1834