دكتر محمد جعفر صادقي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: تب كريمه كنگو بيماري مشترك بين انسان و حيوان است كه در صورت عدم تشخيص به موقع و درمان خطر خونريزي و مرگ و مير را به دنبال دارد.
وي اظهار كرد: به دنبال اقدامات انجام شده پيرامون توليد و توزيع فراورده هاي خام دامي سالم و بهداشتي و گسترش آموزش هاي مربوطه در دامداري ها و كشتار مجاز دام با همكاري دامپزشكي خراسان رضوي، شاهد كاهش موارد ابتلا و كاهش مرگ و مير بيماري تب كريمه در اين استان بوده ايم.
وي گفت: طي 2 سال اخير مواردي از مرگ و مير ناشي از ابتلا به بيماري تب كريمه كنگو در استان خراسان رضوي نداشته ايم و بيشتر موارد ابتلا به اين بيماري بين قصاب ها، دامداران و كشاورزان بر اثر عدم رعايت موارد بهداشتي، كشتار غير مجاز و عدم رعايت موارد ايمني رخ داده است.
صادقي افزود: سال گذشته از 36 مورد مشكوك به بيماري تب كريمه كنگو در مناطق زير پوشش دانشگاه علوم پزشكي مشهد، نتيجه آزمايش 13 مورد مثبت بود.
وي اظهار داشت: امسال نيز از 35 مورد مشكوك به اين بيماري در خراسان رضوي، 2 مورد در مشهد و تربت حيدريه ابتلاي قطعي بوده كه تحت درمان قرار گرفته اند.
وي گفت: خطر ابتلا به تب كريمه كنگو طي ماههاي ارديبهشت تا شهريور هر سال به دليل تكثير كنه هاي عامل اين بيماري، بيشتر از فصل هاي ديگر سال است.
تب خونريزي دهنده كريمه كنگو يك بيماري حاد تب دار و خون ريزي دهنده است كه از طريق گزش كنه يا تماس با خون يا ترشحات يا لاشه دام و انسان آلوده منتقل مي شود.
از ابتداي امسال تاكنون 41 نفر در كشور به بيماري تب كريمه كنگو مبتلا شده و پنج نفر آنان فوت كرده اند.
3027 / 6053
مشهد- ايرنا- مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماريهاي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: موارد ابتلا به بيماري تب كريمه كنگو در استان خراسان رضوي رو به كاهش است.