مهدي كريمي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه مسواك زدن مداوم و استفاده از نخ دندان تشكيل جرم روي دندان را به حداقل مي رساند، افزود: برخي ها بر اين باور هستند كه جرم گيري باعث سايش دندان مي شود در حالي كه جرم گيري مناسب علاوه بر برداشتن جرم از روي دندان و بهبود ظاهر به سلامت دهان و دندان نيز كمك مي كند.
وي ادامه داد: گاهي جرم گيري عوارض موقتي همچون زخم لثه، خونريزي لثه، سايش و ايجاد حساسيت دنداني به دنبال دارد كه با دهان شويه و مسواك زدن بهبود مي يابد .
وي با اشاره به اينكه با جرم گيري دندان، جرم هاي روي دندان و داخل لثه از بين مي رود، گفت: در برخي مواقع چنين احساس مي شود كه جرم گيري باعث از بين رفتن لثه مي شود در حالي كه جرم از بين مي رود و ضرري متوجه لثه نمي شود.
اين دندانپزشك با تاكيد بر اينكه تنها مقدار كمي از جرم موجود بر روي دندان قابل مشاهده است، بيان كرد: قسمت عمده جرم با تخريب لثه در زير لثه جايگزين شده و از ديد پنهان مي شود.
كريمي با اشاره به اينكه براي از بين بردن پلاك و جرم سفت شده روي دندان اغلب جرم گيري توصيه مي شود، افزود: جرم گيري، يك درمان پاكسازي و در برخي مواقع ضروري است.
وي با تاكيد بر اينكه جرم گيري دندان بايد توسط متخصصان انجام شود، افزود: جرم گيري نادرست مي تواند دندان ها را لق و باعث بيماري لثه شود.
به گزارش ايرنا بزاق ها به طورمعمول داراي املاح هستند كه بر روي دندان رسوب مي كنند؛ وجود پروتئين موجود در غذا و بزاق در دهان باعث افزايش حجم رسوبات و تشكيل جرم مي شود.
3214/3072
اروميه- ايرنا- يك دندان پزشك با تاكيد بر اينكه جرم گيري دندان مضرر نيست، گفت: دندان ها حتما بايد سالي يكبار جرم گيري شود زيرا 45 درصد جرم دندان را ميكروب تشكيل مي دهد.