۲۶ تیر ۱۳۹۷، ۱۲:۲۷
کد خبر: 82973368
T T
۰ نفر
آفتاب سوختگي شديد به اندازه سوختگي حرارتي وخيم است

كرمانشاه - ايرنا - مدير گروه آموزش و ارتقاي سلامت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه، آسيب هاي ايجاد شده بر اثر آفتاب سوختگي را بسيار خطرناك دانست و گفت: آفتاب سوختگي شديد به همان اندازه سوختگي حرارتي وخيم است.

دكتر سارا شاه آبادي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: آفتاب سوختگي ممكن است همان اثرات عمومي مانند تاول زدن، ورم و تب را داشته باشد.
وي با بيان اينكه نبايد آفتاب سوختگي را بي ‌اهميت انگاشت، گفت: هرسال بسياري از افراد در نتيجه قرار گرفتن در معرض نور شديد خورشيد فوت مي‌كنند و ميليون‌ها نفر دچار آفتاب ‌سوختگي مي‌شوند.
وي آفتاب سوختگي را نوعي التهاب پوستي دانست كه در اثر مجاورت طولاني مدت در آفتاب يا ساير منابع پرتو فرابنفش حاصل مي‌شود و سرخي بيش از حد پوست، دردناك شدن و گاهي ايجاد تاول را به همراه دارد.
شاه آبادي با اشاره به اينكه آفتاب ‌سوختگي برخلاف سوختگي حرارتي فوراً تظاهر نمي‌كند در تشريح علائم سوختگي گفت: هنگامي كه دردناكي و قرمزي پوست شروع مي‌شود، آسيب پوستي از قبل رخ داده ‌است و درد در 6 تا 48 ساعت ابتدايي پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب شديد بيشترين شدت را دارد.
مدير گروه آموزش و ارتقاي سلامت معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه قرار گرفتن در معرض آفتاب در ساعت اوج آفتاب، روشني پوست، استفاده از برخي داروها از جمله بعضي از آنتي‌بيوتيك‌ها و قرص‌هاي ضدبارداري، استفاده از روش‌هاي برنزه ‌كردن و برخي از مواد آرايشي را از جمله عواملي دانست كه موجب افزايش آفتاب سوختگي مي شود.
شاه آبادي استفاده از كرم ضد آفتاب، لباس‌هاي پوشاننده و عينك‌هاي آفتابي ضد پرتو فرابنفش را براي پيشگيري از آفتاب سوختگي توصيه كرد و گفت: استفاده از كرم ضدآفتاب داراي فاكتور محافظتي نور خورشيد (SPF) بالا توصيه مي‌شود.اعداد بالاتر SPF بيانگر قدرت محافظت بيشتر كرم است.
وي دوش يا حمام آب سرد، قراردادن پارچه مرطوب و سرد روي سوختگي، استفاده از ويتامين E به همراه ويتامين C در دوزهاي توصيه شده روزانه، مصرف آب و مايعات فراوان براي دفع سموم بدن و مصرف داروهاي مسكن مانند ايبوپروفن براي كاهش درد را در صورت آفتاب سوختگي شديد بسيار مؤثر دانست.
شاه آبادي با تأكيد بر اينكه از ماليدن كرم‌هاي حاوي بنزوكائين، ليدوكائين و وازلين روي پوست خودداري كنيد، گفت: در صورت نداشتن وجود تاول پوستي، از كرم مرطوب‌ كننده براي تسكين ناراحتي و در صورت وجود تاول پانسمان خشك ممكن است از عفونت جلوگيري كند.
وي تأكيد داشت: در صورتي كه فرد به همراه آفتاب سوختگي دچار تب، تاول‌هاي پر از مايع، سرگيجه يا اشكالات بينايي باشد بايد فوراً به پزشك مراجعه نمايد.
3033/8066