فريبا سهرابي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با بيان اينكه نيمي از جمعيت كشورهاي در حال توسعه را ميانسالان تشكيل مي دهند، افزود: جمعيت ميانسالان به طور روزافزوني در حال افزايش است.
او گفت: در كشورهاي در حال توسعه رشد جمعيت ميانسالان سريعتر از رشد كل جمعيت اتفاق مي افتد.
او اظهار داشت: با توجه به جمعيت گروه سني ميانسالان (59-30 سال) دفتر سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت در كنار برنامه هاي سلامت ساير گروه هاي سني با هدف كاهش مرگ و مير زنان و مردان ميانسال از طريق راهكارهاي پيشگيرانه و سلامت محور در جهت اتخاذ شيوه زندگي سالم، خود مراقبتي، كنترل عوامل خطر، پيشگيري از بيماري ها و تشخيص زودهنگام آنها، اقدام به طراحي برنامه خدمات سلامت ميانسالان از سال 1384 كرده است.
او با تاكيد بر افزايش تحرك بدني در ميان اين گروه سني و نقش آن در سلامتي، گفت: فعاليت و تمرينات بدني منظم در طول عمر، عامل حفظ و حتي تقويت ظرفيت هاي قلبي، ريوي، عصبي و اسكلتي است.
او اضافه كرد: با فعاليت بدني مي توان مرگ و مير ناشي از بيماري هاي عروقي قلب، سرطان روده بزرگ و افزايش قند خون بزرگسالي را كاهش داد.
وي همچنين افزود: فعاليت بدني در كنترل چاقي، كلسترول بالا و فشار خون موثر است.
سهرابي تصريح كرد: فعاليت بدني يكي از عوامل مهم براي قرار گرفتن كلسيم در داخل استخوان و محكم شدن استخوان ها است.
وي با تاكيد بر اينكه فعاليت بدني از افسردگي جلوگيري مي كند، گفت: فوايد زودرس فعاليت بدني، شامل بهبود تعادل و هماهنگي، افزايش قدرت عضلاني، افزايش انعطاف پذيري و متابوليسم هوازي بدن است.
او در ادامه به مدت انجام فعاليت ورزشي اشاره كرد و گفت: ورزش مفيد، ورزشي است كه منظم باشد و كساني كه به طور منظم سه روز در هفته و هر بار حداقل 30 دقيقه ورزش كنند، از اثرات مفيد ورزش مي توانند بهره برداري لازم را ببرند.
وي افزود: در گروه ميانسالان بيشتر فعاليت هاي ورزشي با شدت متوسط توصيه مي شود و براي حداكثر بهره برداري از فوايد ورزش بهتر است حداقل پنج روز در هفته هر بار به مدت 30 دقيقه يا سه روز در هفته و هر بار به مدت يك ساعت ورزش كنند.
او در مورد شدت فعاليت ورزشي نيز گفت: روش هاي مختلفي براي تعيين شدت فعاليت ورزشي از جمله ميزان افزايش ضربان قلب، ميزان متابوليسم استراحت و ظرفيت هوازي افراد وجود دارد اما بطور ساده و كاربردي، فرد بايد به گونه اي فعاليت ورزشي انجام دهد كه در طي 60-20 دقيقه فعاليت ورزشي خود بتواند 4-3 كلمه حرف بزند و بعد نفس بكشد، كه در اين صورت شدت فعاليت وي، متوسط و اگر نتواند صحبت كند و به نفس نفس زدن بيفتد، شدت فعاليت زياد است.
او اضافه كرد: معمول ترين نوع ورزشي كه همه جا قابل انجام مي باشد، پياده روي تند است.
وي گفت: پياده روي تند 3-5/2 كيلومتر در ظرف نيم ساعت نمونه ساده و رايج يك ورزش با شدت متوسط است و براي كسي كه براي اولين بار ورزش را شروع مي كنند بايد شدت ورزش را به تدريج افزايش دهند مثلاً ابتدا با سرعت كمتر و سپس با سرعت بيشتر پياده روي كنند.
3033/8066
كرمانشاه - ايرنا - كارشناس مسئول برنامه سلامت ميانسالان و سالمندان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه ، يكي از مشكلات اولويت دار در گروه سني ميانسالان را نامطلوب بودن فعاليت فيزيكي ذكر كرد و گفت: با توجه به نقش موثر فعاليت فيزيكي بر سلامتي، افزايش تحرك بدني ضروري است.