امير فردين روز چهارشنبه درگفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: هم اكنون گروهي از طلاب حوزه علميه در ورزش باستاني در قم فعال هستند و با مذاكرات صورت گرفته قرار است طلاب خارجي به سمت فعاليت درورزش پهلواني و باستاني سوق داده شده تا آنان در بازگشت به كشورهاي خود براي تبليغ، مروج اين ورزش نيز باشند.
وي ادامه داد: هم اكنون حوزه علميه در 70 كشور فعاليت تبليغي دارد كه با انعقاد تفاهم نامه در ماه هاي آينده ميان هيات ورزش پهلواني و باستاني قم با اين نهاد زمينه براي اعزام مربيان و مرشدان قم به حوزه هاي علميه كشور و همچنين كشورهاي خارجي براي ترويج اين ورزش فراهم مي شود.
فردين با بيان اينكه هم اكنون ورزش پهلواني و باستاني در 90 كشور جهان انجام مي شود تاكيد كرد: اين ورزش فرهنگي و مذهبي است و با توجه به اينكه قم به عنوان قطب فرهنگي و مذهبي دركشور و جهان محسوب مي شود، ظرفيت هاي لازم براي تبديل به قطب صادر كننده ورزش زورخانه اي به جهان وجود دارد.
وي ورزش زورخانه اي را كاملا ايراني و اسلامي دانست و گفت: اين ورزش با تاريخ و فرهنگ ايران به طور كامل عجين شده و سرشار از مضامين اعتقادي و ترويج روحيه پهلواني است كه بايد بيش از گذشته به توسعه آن اهتمام كرد.
فردين درادامه با تاكيد برآغاز تحول درهيات ورزشي پهلواني و زورخانه اي قم افزود: اين ورزش دراستان در سال هاي گذشته جايگاه خوبي در كشور نداشته اما با آغاز تحول در اين رشته ورزشي، هم اكنون به جايگاه هفدهم ارتقا يافته است.
وي با اشاره به هدف گذاري يكساله و سه ساله براي توسعه اين ورزش در قم اظهار داشت: با برنامه ريزي صورت گرفته پيش بيني مي كنيم كه رتبه ورزش پهلواني و زورخانه اي قم تا پايان سال 97 در كشور به زير 10 و تا سه سال آينده جزو سه استان برتر كشور در اين رشته ورزشي تبديل شود.
وي دليل رشد چشمگير و سريع ورزشي پهلواني قم در 6 ماه گذشته را توجه به آموزش و استعداديابي و نيز حضور مستمر در مسابقات كشوري دانست و گفت: هم اكنون در تمامي مسابقات كه در زمينه ورزش پهلواني در كشور برگزار مي شود، ورزشكاراني از قم حضور دارند.
وي ادامه داد: كسب مدال سوم عضو انتخابي تيم ملي در رشته ميل سنگين، عضويت 2 ورزشكار باستاني كار قم در تيم ملي نوجوانان و نونهالان كشور، كسب چهار مدال سومي پيشكسوتان و انتخاب سيد محمدعلي اسحاقي به عنوان بهترين مرشد كشور از جمله افتخارات اين هيات ورزشي در 6 ماه گذشته است كه نشانه هاي تحول اين رشته ورزشي در استان است.
فردين با اشاره به حضور اثرگذار تيم باستاني كار اين استان درهفته فرهنگي قم در نبطيه لبنان گفت: تيم 6 نفره باستاني كار قم در اين كشور اجراي برنامه داشتند كه با استقبال گسترده اي مواجه شد به گونه اي كه شهردار نبطيه اعلام كرد كه زورخانه احداث و قرار است مربيان و مرشداني از قم براي تجهيز و آموزش به لبنان اعزام شوند.
ارديبهشت ماه سالجاري ، هفته فرهنگي قم به منظور معرفي ظرفيت هاي فرهنگي و اقتصادي اين استان در نبطيه لبنان برگزار شد.
وي با اشاره به مذاكرات صورت گرفته با مديرحوزه هاي علميه كشور و رئيس جامعه المصطفي(ص) گفت: آيت الله اعرافي در اين ديدار از موافقت براي ساخت زورخانه تخصصي ويژه طلاب با ظرفيت برگزاري مسابقات بين المللي در منطقه پرديسان قم و توجه به آموزش طلاب به ويژه طلاب خارجي حاضر در قم خبر داد كه اين موضوع ظرفيت هاي بين المللي استان را در اين رشته ورزشي به شدت افزايش مي دهد.
وي در ادامه با اشاره به تاكيد استاندار قم براي همگاني كردن اين ورزش باستاني اظهار داشت: مذاكرات اوليه با شهرداري قم صورت گرفته و به دنبال امضاي تفاهم نامه براي ايجاد زيرساخت لازم در پارك هاي اين شهر به منظور همگاني كردن اين رشته ورزشي هستيم.
وي با بيان اينكه در 6 ماه گذشته تعداد ورزشكاران اين رشته ورزشي در قم رشد 20 درصدي داشته است گفت: هم اكنون بيش از 600 ورزشكار درسطوح مختلف، 18 مربي و 25 مرشد در زورخانه هاي قم مشغول فعاليت هستند.
فردين از فعاليت 6 زورخانه درقم خبر داد و افزود: 3 زورخانه زيرنظر هيات پهلواني و زورخانه اي استان، يك زورخانه توسط بخش خصوصي، يك زورخانه توسط آموزش و پرورش، يك زورخانه در ندامتگاه قم فعال است.
وي با اشاره به زورخانه هاي درحال احداث گفت: زورخانه شهداي دروازه ري در مجموعه ورزشي پيامبر اعظم حدود 90 درصد پيشرفت فيزيكي دارد كه يكي از بهترين زورخانه هاي كشور خواهد بود، ضمن اينكه روند تكميل زورخانه پورياي ولي واقع در مجموعه ورزشي جوادالائمه(ع) به طور موازي در حال انجام است.
وي با بيان اينكه برنامه ريزي بلند مدت اين هيات ورزشي با حضور و مشورت تمام صاحب نظران و رئيسان سابق اين هيات ورزشي درحال انجام است گفت: به منظور توسعه ورزش زورخانه اي، تيم هاي آموزشي در رده هاي نونهالان ، نوجوانان و جوانان و همچنين رده سني اميد و بزرگسالان در زمينه مرشدي، كشتي پهلواني، ورزش زورخانه اي و هنرهاي فردي از جمله ميل بازي ، چرخ تير، كباده، سنگ، ميل گيري سنگين و ميانداري انفرادي ايجاد شده است.
فردين، ادامه داد: اجراي زنده موسيقي ملي، مذهبي و تاريخي و اجراي سروده هاي حماسي شاهنامه و اشعاري در وصف اميرالمومنين(ع) و اهل بيت(ع) ورزش زورخانه اي را با تمام ورزش هاي موجود در دنيا متمايز كرده است.
وي نداشتن محدوديت سني را از جمله ديگر ويژگي هاي اين رشته ورزشي دانست و تاكيد كرد: هم اكنون برخي پيشكسوتان كه بيش از 90 سال سن دارند در گود زورخانه همراه با كودكان، نوجوانان و جوانان ورزش مي كنند.
7404/ 6133/
قم - ايرنا - رئيس هيات ورزشي پهلواني و زورخانه اي قم با اشاره به ظرفيت حضور طلاب از 130 كشور جهان در اين استان گفت: قم با فعال كردن ظرفيت هاي فرهنگي، حوزوي و ورزشي خود تا سال آينده، به قطب مروج ورزش زورخانه اي در جهان تبديل مي شود.